Egy retró klasszikus a jövő édessége?

A felmelegedési hullám átrendezi az édesipart is, a legsikerebb termékkategóriákká a jégkrém, illetve a keksz és az ostya válik.

A Magyar Édességgyártók Szövetsége által szervezett sajtótájékoztatón az ostya és hozzá kapcsolódó termékkategóriáról Sánta Sándor, a szövetség elnöke elmondta, hogy sikerük hátterében nemcsak az éghajlatváltozás, hanem az egészséges táplálkozás előretörése, eltárolhatóság áll.

Az ostyainnováció is folytatódik, de megvan a tradícionális termékek iránti igény. A klasszikus nápolyik, tölcsérek, ostyarudak továbbra is piacvezető szerepben vannak. Sánta Sándor bevezetőjében elmondta, hogy egyre több a vegán és mentes verzió, a prémium összetevős termékek, teljes kiőrlésű termékek, alternatív összetevők egyre népszerűbbek. Olyan újdonságok is megjelentek a piacon, mint például a nápolyi torta, nápolyi trüffel, vagy a fagylaltszendvics.

Az EPR díjak és a NETA adminisztráció növekedés hátrányosan érinti az édesipari cégeket. Az extra adók és forgalomcsökkenés is nehézséget jelent, és természetesen ez az ágazat is küzd a munkaerőhiánnyal. A cukoráremelkedés áthúzódó hatása még az idei évben is érezhetők maradtak. Bíznak az alapanyagárak mérséklődésében, illetve a kereslet visszaépülésében a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke szerint.

Tovább olvasok >>

Forrás: Pénzcentrum


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.