Egyen garnélás pelmenyit a Holdon!

Tizennyolc champagne-ház pezsgőit, ezek mellé pedig tizennégy étterem különleges ételpárosításait, például Bresse-i csirkét, korhely hallevet, garnélás pelmenyit vagy akár osztrigát is kóstolhatnak a VinCE Champagne a Holdon látogatói vasárnap a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Noha a magyarországi pezsgőkultúra évek óta folyamatosan fejlődik, első alkalommal valósul meg olyan esemény, ahol nem szakmai kóstolón vagy nagyszabású vacsoraprogramon, hanem egy sokkal lazább, délutánba nyúló villásreggeli keretében lehet ismerkedni az eredetvédett francia pezsgők széles választékával - közölték a szervezők.

Mint kiemelték, a Belvárosi Piac műemlék épülete és gasztronómiai kínálata méltó környezetet teremt a champagne-ok bemutatkozásához, ahol a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, de akár marhasültes vagy langusztás smörrebrödök, Bresse-i csirke, korhely hallé, garnélás pelmenyi, fűszeres csiga, káposztás tokhal, vagy kacsakolbász is rendelhető.

A látogatók a gasztropiac tizenkét étterme, valamint az erre az alkalomra érkező balatonszemesi Kistücsök és budapesti Arany Kaviár kínálatából válogathatnak.

Az éttermek egy-egy champagne-házat is képviselnek, és készülő ételeiket is ezek a pezsgők inspirálják. A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat: ez lesz a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából lehet válogatni. A champagne mellett kaviárokkal is ismerkedhetnek a vendégek az Arany Kaviár földszinti standján, lesz többek között szibériai tokhal kaviár, imperial kaviár osztrigával és lazacikra is.

A VinCE csapata ezúttal is lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők ingyenes előadásokon is részt vehessenek a nap során. A kóstolók mellett sabrage-olni, vagyis szablyázni is tanulhatnak a vállalkozó kedvűek Borsos Gergely sommelier-től.

A champagne-okhoz illő zenét a Max&Kata gitárduó és a Swing á la Django formáció biztosítja.

 

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.