Elbocsátások Tokajban - Leépít a nagy állami borász cég

Elbocsátja 160 dolgozójának egy részét az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. A döntést elsősorban azzal indokolják, hogy javítani kell a cég hatékonyságát, amelyet több komoly fejlesztéssel is fokozni kívánnak. Februártól átalakul a vállalat menedzsmentje is.

Február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál. Az eddigi vezérigazgató a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti tanácsadóként. A társaság szőlészeti igazgatója Balassa István lett, az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni. A társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el, míg Majoros Lászlót a termelési folyamatok felügyeletével bízták meg.

 A Tokaj Kereskedőház Zrt. jelenleg a Tokaji Borvidék legnagyobb borgazdasága. A cég 70 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik, emellett közel 1100 hektár területről és 2000 kistermelőtől vásárol fel szőlőt.

A jelenleg körülbelül 160 embert foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja – fogalmaz a cég tájékoztatója. A változtatások részeként megválnak a dolgozók egy részétől is. A társaság több komoly technológiai fejlesztést hajt végre, amelyek alkalmazása is lehetővé teszi, hogy a csökkentsék a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben a korábbinál több gazdálkodónak biztosítsanak megélhetést integrátorként. Magyarország legmodernebb borászatává kívánnak válni - hangsúlyozza a kereskedőház közleménye.

A munkavállalói létszám csökkentése fájdalmas lépés, amelyet a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani - hangsúlyozta a cég közleménye szerint Gaálné Király Enikő. Segítséget kívánnak nyújtani a távozó munkatársaknak újbóli elhelyezkedésük megkönnyítése érdekében. Céljuk az, hogy a távozók közül a lehető legtöbben találjanak új lehetőséget szakmájukban, a szőlő- és bortermelés területén. Ugyanakkor nem részletezték, pontosan hány munkavállalótól akarnak megválni.

Forrás: Agrarszektor.hu


Kiderült, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi fogásai

Kiderült, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi fogásai 

Országos kutatás: drágább lesz az ünnepi menü, mint tavaly.
Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik

Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik 

Karácsonyi ajándékként megnyílt a főváros egyik legizgalmasabb gasztronómiáját és álomdesign megoldásait kínáló rooftop bár és étterme, a BiBo Budapest.
Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók

Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók 

December 5-én gurult le az utolsó Mozart golyó Salzburgban, ugyanis az azt gyártó nagyvállalat bezárta ausztriai üzemét.
Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.