Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja

A vállalkozás, amelyet párjával, Csongrádi Tímeával hozott létre, számos nemzetközi elismerést gyűjtött. Bánfi Krisztián szenvedélyesen szerette a csilit, termesztette és feldolgozta, ennek köszönhetően a Kígyóscsili márkát világszerte ismertté tette.

„Mély fájdalommal tudatom azokkal akik ismerték és szerették páromat Bánfi Krisztiánt, hogy tragikus hirtelenséggel a mai nap elhunyt!” – olvasható a vállalkozás közösségi oldalán a szomorú hír.

Bánfi Krisztián és párja, Csongrádi Tímea 2018-ban alapította a Kígyóscsili vállalkozást, amely rövid idő alatt nemzetközi elismertségre tett szert. A pár szenvedélyesen dolgozott azon, hogy a legfinomabb és legkülönlegesebb csiliszószokat készítse, és munkájukat számos díjjal ismerték el, köztük a The World Hot Sauce Awards arany és ezüst minősítésével is.

Bánfi Krisztián, a Kígyóscsili alapítója
Bánfi Krisztián, a Kígyóscsili alapítója
Fotó: Kígyóscsili Facebook oldala

Bánfi Krisztián a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetett a minőségre és a hagyományokra: a csili termesztésétől kezdve a feldolgozásig minden lépésben részt vett. A Kígyóscsili termékek hamarosan a magyar gasztronómia elengedhetetlen részévé váltak, számos étteremben és konyhában kaptak helyet.

„Tapasztalat és tudás nélkül vágtunk bele a csilitermesztésbe öt évvel ezelőtt. Az egyik ismerősöm hozott ajándékba egy csiliszószt. Miután megkóstoltam, egyből tudtam, hogy én is akarok ilyet készíteni. Még aznap megrendeltem a magokat Spanyolországból és Amerikából”  – olvasható a beol.hu cikkében Krisztián visszaemlékezése a kezdeti időkre. 

Azóta termékeik között olyan érdekes ízek is helyet kaptak, mint a szedres, a meggyes kreatúra, vagy az extra csípős csili . Mint írják, „a legerősebb 1,5 milliós értékkel bíró termékével többen megküzdöttek már, volt, aki összerogyott a csípősségétől, de az igazi fanatikusok hetente járnak a legerősebb fajtáért.”


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.