„Mély fájdalommal tudatom azokkal akik ismerték és szerették páromat Bánfi Krisztiánt, hogy tragikus hirtelenséggel a mai nap elhunyt!” – olvasható a vállalkozás közösségi oldalán a szomorú hír.
Bánfi Krisztián és párja, Csongrádi Tímea 2018-ban alapította a Kígyóscsili vállalkozást, amely rövid idő alatt nemzetközi elismertségre tett szert. A pár szenvedélyesen dolgozott azon, hogy a legfinomabb és legkülönlegesebb csiliszószokat készítse, és munkájukat számos díjjal ismerték el, köztük a The World Hot Sauce Awards arany és ezüst minősítésével is.
Bánfi Krisztián a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetett a minőségre és a hagyományokra: a csili termesztésétől kezdve a feldolgozásig minden lépésben részt vett. A Kígyóscsili termékek hamarosan a magyar gasztronómia elengedhetetlen részévé váltak, számos étteremben és konyhában kaptak helyet.
„Tapasztalat és tudás nélkül vágtunk bele a csilitermesztésbe öt évvel ezelőtt. Az egyik ismerősöm hozott ajándékba egy csiliszószt. Miután megkóstoltam, egyből tudtam, hogy én is akarok ilyet készíteni. Még aznap megrendeltem a magokat Spanyolországból és Amerikából” – olvasható a beol.hu cikkében Krisztián visszaemlékezése a kezdeti időkre.
Azóta termékeik között olyan érdekes ízek is helyet kaptak, mint a szedres, a meggyes kreatúra, vagy az extra csípős csili . Mint írják, „a legerősebb 1,5 milliós értékkel bíró termékével többen megküzdöttek már, volt, aki összerogyott a csípősségétől, de az igazi fanatikusok hetente járnak a legerősebb fajtáért.”