Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, hogy bizakodóan tekintenek az idei évre, annak ellenére, hogy 2024-ben a a többi vendéglátóegységgel ellentétben a cukrászdák forgalma még vegyes képet mutatott, és egy erős tavasz után a nyár sok helyen visszaesését hozott.

A 2025-ös évre is pozitív kilátásokkal tekintenek.

Mint az interjúból kiderült, a fagylaltozók várhatóan különleges ízekkel igyekeznek bevonzani az idei szezonban is a vendégeket. Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott, de egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.


Fotó: Depositphotos

„A cukrászdák kínálata még a legtöbb vendég számára az elérhető luxus kategória, amit lehet, hogy ritkábban engedhetnek meg maguknak az emberek, de talán a többségnek még belefér” – mondta a szakmai elnök.

A tavalyihoz hasonlóan idén is 10 százalék körüli emelés várható.

Bár a gazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli, a cukrászdák igyekeznek alkalmazkodni a piaci körülményekhez.

Azt már mindenesetre tudni, hogy az árak idén is emelkedni fognak: egy gombóc fagylalt 550-650 forintba kerülhet átlagosan, míg egy szelet sütemény ára 1000-1500 forint között mozog majd. A prémium kategóriás édességek esetén pedig akár 2000 forint feletti árakkal kell számolni. 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.