Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, hogy bizakodóan tekintenek az idei évre, annak ellenére, hogy 2024-ben a a többi vendéglátóegységgel ellentétben a cukrászdák forgalma még vegyes képet mutatott, és egy erős tavasz után a nyár sok helyen visszaesését hozott.

A 2025-ös évre is pozitív kilátásokkal tekintenek.

Mint az interjúból kiderült, a fagylaltozók várhatóan különleges ízekkel igyekeznek bevonzani az idei szezonban is a vendégeket. Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott, de egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.


Fotó: Depositphotos

„A cukrászdák kínálata még a legtöbb vendég számára az elérhető luxus kategória, amit lehet, hogy ritkábban engedhetnek meg maguknak az emberek, de talán a többségnek még belefér” – mondta a szakmai elnök.

A tavalyihoz hasonlóan idén is 10 százalék körüli emelés várható.

Bár a gazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli, a cukrászdák igyekeznek alkalmazkodni a piaci körülményekhez.

Azt már mindenesetre tudni, hogy az árak idén is emelkedni fognak: egy gombóc fagylalt 550-650 forintba kerülhet átlagosan, míg egy szelet sütemény ára 1000-1500 forint között mozog majd. A prémium kategóriás édességek esetén pedig akár 2000 forint feletti árakkal kell számolni. 


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.