Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, hogy bizakodóan tekintenek az idei évre, annak ellenére, hogy 2024-ben a a többi vendéglátóegységgel ellentétben a cukrászdák forgalma még vegyes képet mutatott, és egy erős tavasz után a nyár sok helyen visszaesését hozott.

A 2025-ös évre is pozitív kilátásokkal tekintenek.

Mint az interjúból kiderült, a fagylaltozók várhatóan különleges ízekkel igyekeznek bevonzani az idei szezonban is a vendégeket. Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott, de egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült, cukor- és tejmentes variációk, és a magyar cukrászati hagyományokra épülő ízek is.


Fotó: Depositphotos

„A cukrászdák kínálata még a legtöbb vendég számára az elérhető luxus kategória, amit lehet, hogy ritkábban engedhetnek meg maguknak az emberek, de talán a többségnek még belefér” – mondta a szakmai elnök.

A tavalyihoz hasonlóan idén is 10 százalék körüli emelés várható.

Bár a gazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli, a cukrászdák igyekeznek alkalmazkodni a piaci körülményekhez.

Azt már mindenesetre tudni, hogy az árak idén is emelkedni fognak: egy gombóc fagylalt 550-650 forintba kerülhet átlagosan, míg egy szelet sütemény ára 1000-1500 forint között mozog majd. A prémium kategóriás édességek esetén pedig akár 2000 forint feletti árakkal kell számolni. 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.