Elindult a VakVarjú jótékonysági akció

Az étteremcsalád tulajdonosai CSR-akciót indítottak VakVarjú #szeretetszolgálat elnevezéssel, és a program bevételéből célzott támogatást nyújtanak az arra rászorulóknak.

A program bevételéből célzott támogatást nyújtanak az arra rászorulóknak. Áprilisban digitális eszközöket vásárolnak szép korúaknak és iskolásoknak, illetve speciális ajánlattal támogatják a magyar borászatokat. Minden, az étterem weboldalán leadott ebéd vagy vacsora rendelésből 200 Ft-ot jótékonysági célokra fordítanak. Áprilisban tableteket vásárolnak időseknek, akik máshogy nem tudják tartani a kapcsolatot családtagjaikkal és laptopokat biztosítanak, olyan gyerekeknek, akiknek ennek hiánya miatt az online tanulás nehézségekbe ütközik. A hazai borászatok támogatása érdekében pedig az étterem kiszállításra rendelhető kínálatában kiemelten szerepelnek a magyar borok, kedvezményes áron.

„Ebben az emberpróbáló időszakban különösen fontosnak érezzük, hogy a gazdasági talpon maradás mellett odafigyeljünk a környezetünkben élőkre is”,  mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.

A több mint egy évtizede sikerrel működő vállalatcsoport közösségteremtő erejének és lojális vendégkörének köszönhetően az eddig beérkezett megrendelések után összegyűlt támogatási keretből sikerült már vásárolni a Fraknó utcai Idősek Házának két tabletet. Április 23-ig pedig megvalósulhat a következő cél is: az újbudai Humán Szolgáltató Központon keresztül négy laptop adományozása hátrányos helyzetű családoknak, akiknél egyáltalán nem áll rendelkezésre eszköz a gyerekeknek a digitális oktatásban való részvételhez.

Mindezek mellett a szervezők folyamatosan egyeztetnek segítő szervezetekkel, jellemzően hivatalos kerületi szakszolgálatokkal, hogy biztos jó helyre kerüljön a segítség.

A www.vakvarju.com oldalon hetente frissítve látható a közös összefogással elért eredmény.

Forrás: Turizmus Online


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.