Elindult a VakVarjú jótékonysági akció

Az étteremcsalád tulajdonosai CSR-akciót indítottak VakVarjú #szeretetszolgálat elnevezéssel, és a program bevételéből célzott támogatást nyújtanak az arra rászorulóknak.

A program bevételéből célzott támogatást nyújtanak az arra rászorulóknak. Áprilisban digitális eszközöket vásárolnak szép korúaknak és iskolásoknak, illetve speciális ajánlattal támogatják a magyar borászatokat. Minden, az étterem weboldalán leadott ebéd vagy vacsora rendelésből 200 Ft-ot jótékonysági célokra fordítanak. Áprilisban tableteket vásárolnak időseknek, akik máshogy nem tudják tartani a kapcsolatot családtagjaikkal és laptopokat biztosítanak, olyan gyerekeknek, akiknek ennek hiánya miatt az online tanulás nehézségekbe ütközik. A hazai borászatok támogatása érdekében pedig az étterem kiszállításra rendelhető kínálatában kiemelten szerepelnek a magyar borok, kedvezményes áron.

„Ebben az emberpróbáló időszakban különösen fontosnak érezzük, hogy a gazdasági talpon maradás mellett odafigyeljünk a környezetünkben élőkre is”,  mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.

A több mint egy évtizede sikerrel működő vállalatcsoport közösségteremtő erejének és lojális vendégkörének köszönhetően az eddig beérkezett megrendelések után összegyűlt támogatási keretből sikerült már vásárolni a Fraknó utcai Idősek Házának két tabletet. Április 23-ig pedig megvalósulhat a következő cél is: az újbudai Humán Szolgáltató Központon keresztül négy laptop adományozása hátrányos helyzetű családoknak, akiknél egyáltalán nem áll rendelkezésre eszköz a gyerekeknek a digitális oktatásban való részvételhez.

Mindezek mellett a szervezők folyamatosan egyeztetnek segítő szervezetekkel, jellemzően hivatalos kerületi szakszolgálatokkal, hogy biztos jó helyre kerüljön a segítség.

A www.vakvarju.com oldalon hetente frissítve látható a közös összefogással elért eredmény.

Forrás: Turizmus Online


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.