Émile: ahol a gasztronómia és a művészet találkozik

A legendás Gerbeaud egyike Európa legrégebbi és leghíresebb kávéházainak, filozófiáját – ahogy már az alapító Gerbeaud Émile idejében is – a tradíció és az innováció kettőssége valamint a kimagasló minőségre való törekvés határozza meg. A Gerbeaud Gasztronómia 2015. április 22-én, újonnan nyílt budai tagja, az Émile a modern és a klasszikus polgári értékeket ötvözi mind megjelenésében, mind gasztronómiai választékában. Az Émile ebben a szellemben hívja életre kortárs művészeti programsorozatát is, amelyhez az Art Market Budapestet, Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vásárát és annak fotószekcióját, az Art Photo Budapestet választotta partnerérül.

Az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vásáraként részben a magyar fotográfia világszerte elismert tradícióira, köztük a magyar származású Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László, Munkácsi Márton és más mesterek munkásságára, részben pedig a színvonalas feltörekvő fotóművész generáció teljesítményére építve igyekszik fővárosunkra irányítani a művészeti világ figyelmét. Az Art Photo Budapest a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik bemutatni és népszerűsíteni Budapestet.

Ehhez a törekvéshez csatlakozik 2015-ben az Émile által létrehozott fotóművészeti program is. A Gerbeaud évszázados hagyományait a kortárs gasztronómiával házasító Émile tereiben is finoman ötvöződik a tradíció tisztelete a kortárs szemlélettel és a fiatalos lendülettel. Az Émile fotóművészeti programjának első kiállítása ezért stílusosan az érett fotográfus generáció alkotóit igyekszik bemutatni egy fiatalabb pályatárs látásmódjában készített képsorral.

Urbán Ádám (1976) fotográfus PéldaKépek című sorozata elkészítése során jól ismert foto művészeket választott modellnek, akikről egy-egy már ismertté vált alkotásuk társaságában készített szubjektívan átértelmezett személyes portrékat. A fotókon tehát a múlt és jelen mosódik egybe, a nosztalgia körüllengte múlt és a szinte kézzel is tapintható jelen néhány pillanata. A PéldaKépek sorozatot korábban a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház kiállításán ismerhette meg a közönség, a mostani kiállítás az anyagból kifejezetten a helyszínre összeállított válogatást mutat be.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.