Esőben is látogatócsúcs a DreherFeszten

Az eső sem tudta elmosni a múlt szombaton megrendezett DreherFesztet – sőt, az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen, mintegy 20 százalékkal  növekedett. A látogatók kedvence a Csokis Dreher Bak és a Mozaik Komlós Tanksör volt.

„Idén 15 ezer négyzetméteren, sörspecialitásokkal, romkocsmákkal, két színpadon a legjobb fesztiválbandákkal és feltörekvő zenekarok versenyével, dj-partikkal, Főzőház túrával és civil programokkal vártuk a látogatókat.

Még a kevésbé kedvező időjárás ellenére is csak pozitív kommenteket kaptunk a résztvevőktől, az egy napra eső látogatottság pedig az elmúlt két évhez képest 20 százalékkal növekedett: több mint hatezren voltak kíváncsiak a sörgyárfesztiválra” – foglalta összes az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény részleteit Szederkényi Zita, a DreherFeszt kommunikációs vezetője.


Ebben az évben hatféle, a kereskedelmi forgalomban nem kapható sörkülönlegességet próbálhattak ki a fesztiválon a vendégek. A legnagyobb sikert a nemrég dobozos változatban bevezetett Dreher Mozaik Komlós pasztőrözetlen tanksör változata és a Csokis Dreher Bak aratta. Az utóbbiban a barna sör kiegyensúlyozott édes-kesernyés karamellás ízét az édes gyümölcsök és a csokoládé aromája koronázta meg.

A nagyszínpad fellépői, a Cloud 9+, az Intim Torna Illegál és a Punnany Massif még a késő délutántól szemerkélni kezdő eső ellenére is hatalmas tömeg előtt koncerteztek. 

Munkatársunk, aki este hattól tízig vett részt az eseményen, annyit jegyzett meg, hogy a sörgyár udvarán valódi fesztiválhangulat uralkodott, és csak mobilvécékből kellett volna több a csúcsidőben. A jövőre nézve érdemes lenne a büfék számát is növelni, mert este 7 után úgy tűnt, hogy mindenki egyszerre éhezett meg, és hosszú sorok kígyóztak a hamburgerezők előtt. 


A feszten kialakított civil faluban az Ésszel iszom program keretében egy ittas ember „szemüvegén” át tapasztalhatták meg a túlzott alkoholfogyasztás hatásait, míg a Returpack sártánál vízipisztollyal lőhettek az érdeklődők az újra felhasználandó sörösdobozokra. A SUHANJ! Alapítvány kitelepülésén pedig kranking edzéseken és kerekesszékes akadálypályán próbálhatták ki a bátor vállalkozók a mozgássérültek világát.


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.