Esőben is látogatócsúcs a DreherFeszten

Az eső sem tudta elmosni a múlt szombaton megrendezett DreherFesztet – sőt, az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen, mintegy 20 százalékkal  növekedett. A látogatók kedvence a Csokis Dreher Bak és a Mozaik Komlós Tanksör volt.

„Idén 15 ezer négyzetméteren, sörspecialitásokkal, romkocsmákkal, két színpadon a legjobb fesztiválbandákkal és feltörekvő zenekarok versenyével, dj-partikkal, Főzőház túrával és civil programokkal vártuk a látogatókat.

Még a kevésbé kedvező időjárás ellenére is csak pozitív kommenteket kaptunk a résztvevőktől, az egy napra eső látogatottság pedig az elmúlt két évhez képest 20 százalékkal növekedett: több mint hatezren voltak kíváncsiak a sörgyárfesztiválra” – foglalta összes az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény részleteit Szederkényi Zita, a DreherFeszt kommunikációs vezetője.


Ebben az évben hatféle, a kereskedelmi forgalomban nem kapható sörkülönlegességet próbálhattak ki a fesztiválon a vendégek. A legnagyobb sikert a nemrég dobozos változatban bevezetett Dreher Mozaik Komlós pasztőrözetlen tanksör változata és a Csokis Dreher Bak aratta. Az utóbbiban a barna sör kiegyensúlyozott édes-kesernyés karamellás ízét az édes gyümölcsök és a csokoládé aromája koronázta meg.

A nagyszínpad fellépői, a Cloud 9+, az Intim Torna Illegál és a Punnany Massif még a késő délutántól szemerkélni kezdő eső ellenére is hatalmas tömeg előtt koncerteztek. 

Munkatársunk, aki este hattól tízig vett részt az eseményen, annyit jegyzett meg, hogy a sörgyár udvarán valódi fesztiválhangulat uralkodott, és csak mobilvécékből kellett volna több a csúcsidőben. A jövőre nézve érdemes lenne a büfék számát is növelni, mert este 7 után úgy tűnt, hogy mindenki egyszerre éhezett meg, és hosszú sorok kígyóztak a hamburgerezők előtt. 


A feszten kialakított civil faluban az Ésszel iszom program keretében egy ittas ember „szemüvegén” át tapasztalhatták meg a túlzott alkoholfogyasztás hatásait, míg a Returpack sártánál vízipisztollyal lőhettek az érdeklődők az újra felhasználandó sörösdobozokra. A SUHANJ! Alapítvány kitelepülésén pedig kranking edzéseken és kerekesszékes akadálypályán próbálhatták ki a bátor vállalkozók a mozgássérültek világát.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.