Esőben is látogatócsúcs a DreherFeszten

Az eső sem tudta elmosni a múlt szombaton megrendezett DreherFesztet – sőt, az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen, mintegy 20 százalékkal  növekedett. A látogatók kedvence a Csokis Dreher Bak és a Mozaik Komlós Tanksör volt.

„Idén 15 ezer négyzetméteren, sörspecialitásokkal, romkocsmákkal, két színpadon a legjobb fesztiválbandákkal és feltörekvő zenekarok versenyével, dj-partikkal, Főzőház túrával és civil programokkal vártuk a látogatókat.

Még a kevésbé kedvező időjárás ellenére is csak pozitív kommenteket kaptunk a résztvevőktől, az egy napra eső látogatottság pedig az elmúlt két évhez képest 20 százalékkal növekedett: több mint hatezren voltak kíváncsiak a sörgyárfesztiválra” – foglalta összes az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény részleteit Szederkényi Zita, a DreherFeszt kommunikációs vezetője.


Ebben az évben hatféle, a kereskedelmi forgalomban nem kapható sörkülönlegességet próbálhattak ki a fesztiválon a vendégek. A legnagyobb sikert a nemrég dobozos változatban bevezetett Dreher Mozaik Komlós pasztőrözetlen tanksör változata és a Csokis Dreher Bak aratta. Az utóbbiban a barna sör kiegyensúlyozott édes-kesernyés karamellás ízét az édes gyümölcsök és a csokoládé aromája koronázta meg.

A nagyszínpad fellépői, a Cloud 9+, az Intim Torna Illegál és a Punnany Massif még a késő délutántól szemerkélni kezdő eső ellenére is hatalmas tömeg előtt koncerteztek. 

Munkatársunk, aki este hattól tízig vett részt az eseményen, annyit jegyzett meg, hogy a sörgyár udvarán valódi fesztiválhangulat uralkodott, és csak mobilvécékből kellett volna több a csúcsidőben. A jövőre nézve érdemes lenne a büfék számát is növelni, mert este 7 után úgy tűnt, hogy mindenki egyszerre éhezett meg, és hosszú sorok kígyóztak a hamburgerezők előtt. 


A feszten kialakított civil faluban az Ésszel iszom program keretében egy ittas ember „szemüvegén” át tapasztalhatták meg a túlzott alkoholfogyasztás hatásait, míg a Returpack sártánál vízipisztollyal lőhettek az érdeklődők az újra felhasználandó sörösdobozokra. A SUHANJ! Alapítvány kitelepülésén pedig kranking edzéseken és kerekesszékes akadálypályán próbálhatták ki a bátor vállalkozók a mozgássérültek világát.


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?