Esthajnal ’14: lucfenyőből ünnepi sör a Szent András Sörfőzdéből

A Szent András Sörfőzde ünnepi meglepetése idén nem a karácsonyfa alá kerül, a fenyőből sör készült. Hagyományaihoz hűen a Szent András Sörfőzde ismét limitált kiadású ünnepi sörrel lepi meg rajongóit az év végén. Az Esthajnal ’14, a békésszentandrási sörfőzde karácsonyi meglepetése hazánk első hibrid (ale és lager) technológiával, lucfenyőhajtásokból készült söre.

Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kézműves sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde nem csupán az ünnepi hangulatot, hanem a karácsony ízeit, illatait és zamatait is beletöltötte 2014-es, speciális technológiával készült sörkülönlegességébe.

A lucfenyőhajtásokból, háromféle komló (citra, styrian, mittelfrüh) és pilseni-, karamell-, és búzamaláták valamint boróka felhasználásával készült ital az első karácsonyi sör Magyarországon, amely hibrid (alsó- és felsőerjesztési) technológiával készült.

A Szent András Sörfőzde 2013-óta ESTHAJNAL néven készíti hagyományos ünnepi sörét, így a különleges kézműves sörök rajongó immár másodjára bonthatják fel a karácsonyi vacsora vagy az éjszakába nyúló baráti sörözések alkalmával az Esthajnalt’14-et, ami egyben az adott évre is utal.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.