Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

A Rohlik Csoport alapítója, Tomáš Čupr a jövőbeli terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta: "A legfeljebb három órán belül kiszállított teljes választékkal párosulva pontosan azt nyújtjuk, amire a családoknak szükségük van, amit a vásárlási gyakoriság és a rendelések magas értéke is bizonyít. Természetesen az élelmiszerboltba járás régi szokásait nehéz legyőzni. Ezért amit a Rohliknál építünk, annak nem csak "jobbnak kell lennie, mint a hagyományos vásárlás", hanem tízszer jobbnak".

Új márkanévvel

"Miután a Rohlik Csoport négy országban négy különböző márkanév alatt indította el tevékenységét, ezekre az új piacokra a Sezamo márkanév alatt lépünk be", magyarázza Jakub Petřina, a Rohlik Csoport marketingvezetője: "Ezekben az országokban mind latin alapú nyelvet használnak, és mi egy "élelmiszer szóval" akartuk folytatni a márkát. A szezámmag minden kultúrában népszerű. A Sezamo alapja az olasz "sesamo", a román "sesame" és a a spanyol "sésamo". Természetesen a Rohlik, Kifli, Gurkerl és Knuspr továbbra is Csehország, Magyarország, Ausztria és Németország márkái maradnak.”

Néhány órán belüli szállítás az első naptól

A Sezamo az első naptól kezdve Romániában 2, míg Olaszországban 3 órán belül körülbelül 8 ezer különböző friss és minőségi élelmiszert tud közvetlenül a vásárlók otthonába szállítani. A teljes termékkínálat középpontjában a friss regionális termékek, mint a gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak, tejtermékek és pékáruk, valamint a nemzetközi márkák és a Rohlik saját márkás termékei állnak - egyszóval a szupermarketben történő vásárlás jobb mindennapi alternatívái.

 

Forrás: Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.