Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

A Rohlik Csoport alapítója, Tomáš Čupr a jövőbeli terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta: "A legfeljebb három órán belül kiszállított teljes választékkal párosulva pontosan azt nyújtjuk, amire a családoknak szükségük van, amit a vásárlási gyakoriság és a rendelések magas értéke is bizonyít. Természetesen az élelmiszerboltba járás régi szokásait nehéz legyőzni. Ezért amit a Rohliknál építünk, annak nem csak "jobbnak kell lennie, mint a hagyományos vásárlás", hanem tízszer jobbnak".

Új márkanévvel

"Miután a Rohlik Csoport négy országban négy különböző márkanév alatt indította el tevékenységét, ezekre az új piacokra a Sezamo márkanév alatt lépünk be", magyarázza Jakub Petřina, a Rohlik Csoport marketingvezetője: "Ezekben az országokban mind latin alapú nyelvet használnak, és mi egy "élelmiszer szóval" akartuk folytatni a márkát. A szezámmag minden kultúrában népszerű. A Sezamo alapja az olasz "sesamo", a román "sesame" és a a spanyol "sésamo". Természetesen a Rohlik, Kifli, Gurkerl és Knuspr továbbra is Csehország, Magyarország, Ausztria és Németország márkái maradnak.”

Néhány órán belüli szállítás az első naptól

A Sezamo az első naptól kezdve Romániában 2, míg Olaszországban 3 órán belül körülbelül 8 ezer különböző friss és minőségi élelmiszert tud közvetlenül a vásárlók otthonába szállítani. A teljes termékkínálat középpontjában a friss regionális termékek, mint a gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak, tejtermékek és pékáruk, valamint a nemzetközi márkák és a Rohlik saját márkás termékei állnak - egyszóval a szupermarketben történő vásárlás jobb mindennapi alternatívái.

 

Forrás: Store Insider


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.