Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

A Rohlik Csoport alapítója, Tomáš Čupr a jövőbeli terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta: "A legfeljebb három órán belül kiszállított teljes választékkal párosulva pontosan azt nyújtjuk, amire a családoknak szükségük van, amit a vásárlási gyakoriság és a rendelések magas értéke is bizonyít. Természetesen az élelmiszerboltba járás régi szokásait nehéz legyőzni. Ezért amit a Rohliknál építünk, annak nem csak "jobbnak kell lennie, mint a hagyományos vásárlás", hanem tízszer jobbnak".

Új márkanévvel

"Miután a Rohlik Csoport négy országban négy különböző márkanév alatt indította el tevékenységét, ezekre az új piacokra a Sezamo márkanév alatt lépünk be", magyarázza Jakub Petřina, a Rohlik Csoport marketingvezetője: "Ezekben az országokban mind latin alapú nyelvet használnak, és mi egy "élelmiszer szóval" akartuk folytatni a márkát. A szezámmag minden kultúrában népszerű. A Sezamo alapja az olasz "sesamo", a román "sesame" és a a spanyol "sésamo". Természetesen a Rohlik, Kifli, Gurkerl és Knuspr továbbra is Csehország, Magyarország, Ausztria és Németország márkái maradnak.”

Néhány órán belüli szállítás az első naptól

A Sezamo az első naptól kezdve Romániában 2, míg Olaszországban 3 órán belül körülbelül 8 ezer különböző friss és minőségi élelmiszert tud közvetlenül a vásárlók otthonába szállítani. A teljes termékkínálat középpontjában a friss regionális termékek, mint a gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak, tejtermékek és pékáruk, valamint a nemzetközi márkák és a Rohlik saját márkás termékei állnak - egyszóval a szupermarketben történő vásárlás jobb mindennapi alternatívái.

 

Forrás: Store Insider


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.