Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

A Rohlik Csoport alapítója, Tomáš Čupr a jövőbeli terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta: "A legfeljebb három órán belül kiszállított teljes választékkal párosulva pontosan azt nyújtjuk, amire a családoknak szükségük van, amit a vásárlási gyakoriság és a rendelések magas értéke is bizonyít. Természetesen az élelmiszerboltba járás régi szokásait nehéz legyőzni. Ezért amit a Rohliknál építünk, annak nem csak "jobbnak kell lennie, mint a hagyományos vásárlás", hanem tízszer jobbnak".

Új márkanévvel

"Miután a Rohlik Csoport négy országban négy különböző márkanév alatt indította el tevékenységét, ezekre az új piacokra a Sezamo márkanév alatt lépünk be", magyarázza Jakub Petřina, a Rohlik Csoport marketingvezetője: "Ezekben az országokban mind latin alapú nyelvet használnak, és mi egy "élelmiszer szóval" akartuk folytatni a márkát. A szezámmag minden kultúrában népszerű. A Sezamo alapja az olasz "sesamo", a román "sesame" és a a spanyol "sésamo". Természetesen a Rohlik, Kifli, Gurkerl és Knuspr továbbra is Csehország, Magyarország, Ausztria és Németország márkái maradnak.”

Néhány órán belüli szállítás az első naptól

A Sezamo az első naptól kezdve Romániában 2, míg Olaszországban 3 órán belül körülbelül 8 ezer különböző friss és minőségi élelmiszert tud közvetlenül a vásárlók otthonába szállítani. A teljes termékkínálat középpontjában a friss regionális termékek, mint a gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak, tejtermékek és pékáruk, valamint a nemzetközi márkák és a Rohlik saját márkás termékei állnak - egyszóval a szupermarketben történő vásárlás jobb mindennapi alternatívái.

 

Forrás: Store Insider


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.