Ételkiszállítás Dubajban

Dubaj világhírű sokszor sztárszakácsokkal dolgozó éttermeiről. Az elmúlt hónapokban azonban inkább a házhozszállítás iránt nőtt meg az igény.

Dubaj az a város, ahol a mosodai szolgáltatástól kezdve a tejeskávénkig mindent házhoz lehet rendelni, számol be az euronews.com tudósítása.

Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer- és italpiaca 10.8 milliárd euró értékű. Ez magába foglalja az éttermeket, a szállodákat és a házhozszállítási szolgáltatásokat. A dubaji okostelefon-felhasználók 60 százaléka rendelkezik élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmazással, és felük aktívan használja is. A népszerűség növekedésével a fogyasztók elé hatalmas választék tárul étrend-tervekből, friss, pontosan kimért tápanyagtartalmú ételekkel, amelyeket a bejárati ajtóig szállítanak naponta.

 

A Root'D vegán étel-előfizetési szolgáltatás novemberben indult, és már több mint 100 felhasználója van. "Láttuk, hogy nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik legalább néhány hétig a növényi alapanyagok mellett döntenek, hogy méregtelenítsék szervezetüket az állati eredetű termékektől. Szerintem ennek oka az, hogy rengeteg információt kapnak az egyes összetevők elhagyásában rejlő egészségügyi előnyökről, ezért próbálják ki a vegán ételeket", véli a Root'D alapítója, Roy Koyess.  

"Az embereknek általában öt-hat olyan recept van a repertoárjában, amelyet gyermekkoruktól kezdve vagy saját háztartásukban főztek. Van, hogy ez kicsit ismétlődik. Szóval, az általunk kínált receptekben egyrészt benne van a felfedezés öröme, a tudat, hogy minden héten felfedezel valami újat, de szembejönnek a régi ismerősök is. Egyébként mi inkább a hétköznapokra fókuszálunk. Vagyis hétvégén még mindig bőven van lehetőség saját ötletek elkészítésére", magyarázza Olivia Manner, a Hello Chef alapítója. A cég az ételek pontosan kiporciózott hozzávalóit szállítja házhoz, az elkészítés már az előfizető dolga.

A koronavírus-járvány alatt sok étterem újított, és egyre nagyobb kereslettel szembesültek a minimális érintkezést követelő, vagy teljesen érintkezésmentes szállítás iránt.

Ami a dolog hosszú távú jövedelmezőségét illeti, sok a szkeptikus. Az viszont tagadhatatlan, hogy a dubajiak trendi és egészséges életmódot és étrendet megkövetelő életstílusa hatékony mozgatórugó.

Forrás: Euronews


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.