Ételkiszállítás Dubajban

Dubaj világhírű sokszor sztárszakácsokkal dolgozó éttermeiről. Az elmúlt hónapokban azonban inkább a házhozszállítás iránt nőtt meg az igény.

Dubaj az a város, ahol a mosodai szolgáltatástól kezdve a tejeskávénkig mindent házhoz lehet rendelni, számol be az euronews.com tudósítása.

Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer- és italpiaca 10.8 milliárd euró értékű. Ez magába foglalja az éttermeket, a szállodákat és a házhozszállítási szolgáltatásokat. A dubaji okostelefon-felhasználók 60 százaléka rendelkezik élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmazással, és felük aktívan használja is. A népszerűség növekedésével a fogyasztók elé hatalmas választék tárul étrend-tervekből, friss, pontosan kimért tápanyagtartalmú ételekkel, amelyeket a bejárati ajtóig szállítanak naponta.

 

A Root'D vegán étel-előfizetési szolgáltatás novemberben indult, és már több mint 100 felhasználója van. "Láttuk, hogy nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik legalább néhány hétig a növényi alapanyagok mellett döntenek, hogy méregtelenítsék szervezetüket az állati eredetű termékektől. Szerintem ennek oka az, hogy rengeteg információt kapnak az egyes összetevők elhagyásában rejlő egészségügyi előnyökről, ezért próbálják ki a vegán ételeket", véli a Root'D alapítója, Roy Koyess.  

"Az embereknek általában öt-hat olyan recept van a repertoárjában, amelyet gyermekkoruktól kezdve vagy saját háztartásukban főztek. Van, hogy ez kicsit ismétlődik. Szóval, az általunk kínált receptekben egyrészt benne van a felfedezés öröme, a tudat, hogy minden héten felfedezel valami újat, de szembejönnek a régi ismerősök is. Egyébként mi inkább a hétköznapokra fókuszálunk. Vagyis hétvégén még mindig bőven van lehetőség saját ötletek elkészítésére", magyarázza Olivia Manner, a Hello Chef alapítója. A cég az ételek pontosan kiporciózott hozzávalóit szállítja házhoz, az elkészítés már az előfizető dolga.

A koronavírus-járvány alatt sok étterem újított, és egyre nagyobb kereslettel szembesültek a minimális érintkezést követelő, vagy teljesen érintkezésmentes szállítás iránt.

Ami a dolog hosszú távú jövedelmezőségét illeti, sok a szkeptikus. Az viszont tagadhatatlan, hogy a dubajiak trendi és egészséges életmódot és étrendet megkövetelő életstílusa hatékony mozgatórugó.

Forrás: Euronews


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.