Ételkiszállítás Dubajban

Dubaj világhírű sokszor sztárszakácsokkal dolgozó éttermeiről. Az elmúlt hónapokban azonban inkább a házhozszállítás iránt nőtt meg az igény.

Dubaj az a város, ahol a mosodai szolgáltatástól kezdve a tejeskávénkig mindent házhoz lehet rendelni, számol be az euronews.com tudósítása.

Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer- és italpiaca 10.8 milliárd euró értékű. Ez magába foglalja az éttermeket, a szállodákat és a házhozszállítási szolgáltatásokat. A dubaji okostelefon-felhasználók 60 százaléka rendelkezik élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmazással, és felük aktívan használja is. A népszerűség növekedésével a fogyasztók elé hatalmas választék tárul étrend-tervekből, friss, pontosan kimért tápanyagtartalmú ételekkel, amelyeket a bejárati ajtóig szállítanak naponta.

 

A Root'D vegán étel-előfizetési szolgáltatás novemberben indult, és már több mint 100 felhasználója van. "Láttuk, hogy nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik legalább néhány hétig a növényi alapanyagok mellett döntenek, hogy méregtelenítsék szervezetüket az állati eredetű termékektől. Szerintem ennek oka az, hogy rengeteg információt kapnak az egyes összetevők elhagyásában rejlő egészségügyi előnyökről, ezért próbálják ki a vegán ételeket", véli a Root'D alapítója, Roy Koyess.  

"Az embereknek általában öt-hat olyan recept van a repertoárjában, amelyet gyermekkoruktól kezdve vagy saját háztartásukban főztek. Van, hogy ez kicsit ismétlődik. Szóval, az általunk kínált receptekben egyrészt benne van a felfedezés öröme, a tudat, hogy minden héten felfedezel valami újat, de szembejönnek a régi ismerősök is. Egyébként mi inkább a hétköznapokra fókuszálunk. Vagyis hétvégén még mindig bőven van lehetőség saját ötletek elkészítésére", magyarázza Olivia Manner, a Hello Chef alapítója. A cég az ételek pontosan kiporciózott hozzávalóit szállítja házhoz, az elkészítés már az előfizető dolga.

A koronavírus-járvány alatt sok étterem újított, és egyre nagyobb kereslettel szembesültek a minimális érintkezést követelő, vagy teljesen érintkezésmentes szállítás iránt.

Ami a dolog hosszú távú jövedelmezőségét illeti, sok a szkeptikus. Az viszont tagadhatatlan, hogy a dubajiak trendi és egészséges életmódot és étrendet megkövetelő életstílusa hatékony mozgatórugó.

Forrás: Euronews


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.