Ételkiszállítás Dubajban

Dubaj világhírű sokszor sztárszakácsokkal dolgozó éttermeiről. Az elmúlt hónapokban azonban inkább a házhozszállítás iránt nőtt meg az igény.

Dubaj az a város, ahol a mosodai szolgáltatástól kezdve a tejeskávénkig mindent házhoz lehet rendelni, számol be az euronews.com tudósítása.

Az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer- és italpiaca 10.8 milliárd euró értékű. Ez magába foglalja az éttermeket, a szállodákat és a házhozszállítási szolgáltatásokat. A dubaji okostelefon-felhasználók 60 százaléka rendelkezik élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmazással, és felük aktívan használja is. A népszerűség növekedésével a fogyasztók elé hatalmas választék tárul étrend-tervekből, friss, pontosan kimért tápanyagtartalmú ételekkel, amelyeket a bejárati ajtóig szállítanak naponta.

 

A Root'D vegán étel-előfizetési szolgáltatás novemberben indult, és már több mint 100 felhasználója van. "Láttuk, hogy nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik legalább néhány hétig a növényi alapanyagok mellett döntenek, hogy méregtelenítsék szervezetüket az állati eredetű termékektől. Szerintem ennek oka az, hogy rengeteg információt kapnak az egyes összetevők elhagyásában rejlő egészségügyi előnyökről, ezért próbálják ki a vegán ételeket", véli a Root'D alapítója, Roy Koyess.  

"Az embereknek általában öt-hat olyan recept van a repertoárjában, amelyet gyermekkoruktól kezdve vagy saját háztartásukban főztek. Van, hogy ez kicsit ismétlődik. Szóval, az általunk kínált receptekben egyrészt benne van a felfedezés öröme, a tudat, hogy minden héten felfedezel valami újat, de szembejönnek a régi ismerősök is. Egyébként mi inkább a hétköznapokra fókuszálunk. Vagyis hétvégén még mindig bőven van lehetőség saját ötletek elkészítésére", magyarázza Olivia Manner, a Hello Chef alapítója. A cég az ételek pontosan kiporciózott hozzávalóit szállítja házhoz, az elkészítés már az előfizető dolga.

A koronavírus-járvány alatt sok étterem újított, és egyre nagyobb kereslettel szembesültek a minimális érintkezést követelő, vagy teljesen érintkezésmentes szállítás iránt.

Ami a dolog hosszú távú jövedelmezőségét illeti, sok a szkeptikus. Az viszont tagadhatatlan, hogy a dubajiak trendi és egészséges életmódot és étrendet megkövetelő életstílusa hatékony mozgatórugó.

Forrás: Euronews


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.