Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa

Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.

Hegyi a Bazilika mellett található híres fine dining étterem, a Pasztell és az Albatros Party Service tulajdonosa, aki emellett egy rakás multicég irodaházának luxusmenzáját üzemelteti és cégcsoportja sok más mellett olyan helyszínek nagy eseményein biztosítja a cateringet, mint a Hungaroring vagy a Hungexpo. Ez az új szolgáltatása viszont egészen más.

Az AlbaDelinél ugyanis jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig. A rendszer nagyjából olyan, mint mint mondjuk egy jobb iskolai menzán. Hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van - külön összegért - napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni. A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll.

Ma például első fogásként csülkös bableves és tojásleves közül lehet választani, főételként pedig van magyaros rakott tészta, tejfölös krumplifőzelék fasírttal, chili con carne, Sertéssült Jóasszony módra steak burgonyával és gyömbéres karajfilé barna rizzsel. De az étlapon van például zöldborsófözelék és sült kacsacomb is.

De hogy  tud lényegében pár hét alatt vadonatúj, ambíciózus házhozszállító vállalkozást indítani valaki, aki, bár menő vendéglátós, eddig nem pont ezzel foglalkozott? Hegyi Attila elmesélte, hogy azért, mert egy ideje már ők látják el napi ebéddel a Telenor otthonról, home office-ból dolgozó 5-700 munkatársát, így remekül belejöttek a műfajba. Amikor egy országnak kell talán hónapokig négy fal közé zárva élnie, egy ilyen vállalkozás nyilvánvalóan jó üzletnek tűnik.

De Hegyi nem önmagában a várható profitért találta ki az AlbaDelit, hanem azért, hogy az éttermeiben és cateringes vállalkozásainál dolgozók családjait az így keresett pénzből meg tudja védeni a Járvány anyagi csapásaitól. De az AlbaDeli nemcsak ebben az értelemben kapcsolódik a koronavírushoz. A hatalmas teher alatt dolgozó egészségügy nehézségeit a maguk eszközeivel úgy szeretnék enyhíteni, hogy minden 10 megrendelt ebéd után egyet ingyen adományoznak a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának. Járvány idején nagyon nem mindegy a főzési folyamat tisztasága. Az AlbaDeli konyháján mindenki maszkban és kesztyűben dolgozik, emellett óránként újra tisztálkodnak és kesztyűt cserélnek.

Forrás: 444


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.