Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa

Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.

Hegyi a Bazilika mellett található híres fine dining étterem, a Pasztell és az Albatros Party Service tulajdonosa, aki emellett egy rakás multicég irodaházának luxusmenzáját üzemelteti és cégcsoportja sok más mellett olyan helyszínek nagy eseményein biztosítja a cateringet, mint a Hungaroring vagy a Hungexpo. Ez az új szolgáltatása viszont egészen más.

Az AlbaDelinél ugyanis jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig. A rendszer nagyjából olyan, mint mint mondjuk egy jobb iskolai menzán. Hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van - külön összegért - napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni. A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll.

Ma például első fogásként csülkös bableves és tojásleves közül lehet választani, főételként pedig van magyaros rakott tészta, tejfölös krumplifőzelék fasírttal, chili con carne, Sertéssült Jóasszony módra steak burgonyával és gyömbéres karajfilé barna rizzsel. De az étlapon van például zöldborsófözelék és sült kacsacomb is.

De hogy  tud lényegében pár hét alatt vadonatúj, ambíciózus házhozszállító vállalkozást indítani valaki, aki, bár menő vendéglátós, eddig nem pont ezzel foglalkozott? Hegyi Attila elmesélte, hogy azért, mert egy ideje már ők látják el napi ebéddel a Telenor otthonról, home office-ból dolgozó 5-700 munkatársát, így remekül belejöttek a műfajba. Amikor egy országnak kell talán hónapokig négy fal közé zárva élnie, egy ilyen vállalkozás nyilvánvalóan jó üzletnek tűnik.

De Hegyi nem önmagában a várható profitért találta ki az AlbaDelit, hanem azért, hogy az éttermeiben és cateringes vállalkozásainál dolgozók családjait az így keresett pénzből meg tudja védeni a Járvány anyagi csapásaitól. De az AlbaDeli nemcsak ebben az értelemben kapcsolódik a koronavírushoz. A hatalmas teher alatt dolgozó egészségügy nehézségeit a maguk eszközeivel úgy szeretnék enyhíteni, hogy minden 10 megrendelt ebéd után egyet ingyen adományoznak a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának. Járvány idején nagyon nem mindegy a főzési folyamat tisztasága. Az AlbaDeli konyháján mindenki maszkban és kesztyűben dolgozik, emellett óránként újra tisztálkodnak és kesztyűt cserélnek.

Forrás: 444


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.