Étlap- és arculatváltás a pesti Ritz-Carltonnál

A The Ritz-Carlton, Budapest bemutatta: új név, más arculat, változó menükínálattal.

A The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen arculatot és nevet váltott, ezentúl DSK Wine & Grill-nek hívják. A DSK megfejetése nem nehéz: a Deák Street Kitchen rövidítését rejti, vagyis ahogy régebben hívták a helyet, azonban annak hosszúsága miatt mindenki szívesebben veszi majd, hogy egy rövidebb változatot kell csupán mostantól megjegyeznie. Egyben, az étterem új arculatának ismertetésével egybekötve, a Ritz-Carlton csapata bemutatta az őszi/téli szezonra kínált új menüajánlatát.

Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az őszi/téli időszakra jellemző alapanyagokból készült, tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönség, illetve a városba látogató turisták számára, akik ebéd- és vacsoraidőben különböző menüről választhatják ki kedvenceiket.

A konyha, Purger Attila vezetésével olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral készülnek.

A megújult menüben - amihez új designnal készült, főként bronz színbe öltözött, egyszerű vonalvezetésű és könnyen átlátható, egyoldalas új étlap is társul - a könnyű, zöldséges fogások mellett gazdag húsételek is szerepelnek, odafigyelve a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégekre is. Rókagombás polenta, rántott mangalica karaj, sült szárnytöves csirkemell vagy van házi marha-bárány kolbász, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a rántott répa, tejmajonézes burgonyasaláta, karamellizált karfiol vagy a paradicsomos káposzta. ,,Törekedtem arra, hogy az új étlap összaállításánál a magyar konyha tradícióit tiszteletben tartva, valamint a mai trendeket is figyelembe véve alakítsam ki az őszi/téli menüajánlatunkat . ”– mondta Purger Attila, a DSK Wine & Grill séfje.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.