Étlap- és arculatváltás a pesti Ritz-Carltonnál

A The Ritz-Carlton, Budapest bemutatta: új név, más arculat, változó menükínálattal.

A The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen arculatot és nevet váltott, ezentúl DSK Wine & Grill-nek hívják. A DSK megfejetése nem nehéz: a Deák Street Kitchen rövidítését rejti, vagyis ahogy régebben hívták a helyet, azonban annak hosszúsága miatt mindenki szívesebben veszi majd, hogy egy rövidebb változatot kell csupán mostantól megjegyeznie. Egyben, az étterem új arculatának ismertetésével egybekötve, a Ritz-Carlton csapata bemutatta az őszi/téli szezonra kínált új menüajánlatát.

Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az őszi/téli időszakra jellemző alapanyagokból készült, tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönség, illetve a városba látogató turisták számára, akik ebéd- és vacsoraidőben különböző menüről választhatják ki kedvenceiket.

A konyha, Purger Attila vezetésével olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral készülnek.

A megújult menüben - amihez új designnal készült, főként bronz színbe öltözött, egyszerű vonalvezetésű és könnyen átlátható, egyoldalas új étlap is társul - a könnyű, zöldséges fogások mellett gazdag húsételek is szerepelnek, odafigyelve a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégekre is. Rókagombás polenta, rántott mangalica karaj, sült szárnytöves csirkemell vagy van házi marha-bárány kolbász, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a rántott répa, tejmajonézes burgonyasaláta, karamellizált karfiol vagy a paradicsomos káposzta. ,,Törekedtem arra, hogy az új étlap összaállításánál a magyar konyha tradícióit tiszteletben tartva, valamint a mai trendeket is figyelembe véve alakítsam ki az őszi/téli menüajánlatunkat . ”– mondta Purger Attila, a DSK Wine & Grill séfje.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.