Étlap- és arculatváltás a pesti Ritz-Carltonnál

A The Ritz-Carlton, Budapest bemutatta: új név, más arculat, változó menükínálattal.

A The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen arculatot és nevet váltott, ezentúl DSK Wine & Grill-nek hívják. A DSK megfejetése nem nehéz: a Deák Street Kitchen rövidítését rejti, vagyis ahogy régebben hívták a helyet, azonban annak hosszúsága miatt mindenki szívesebben veszi majd, hogy egy rövidebb változatot kell csupán mostantól megjegyeznie. Egyben, az étterem új arculatának ismertetésével egybekötve, a Ritz-Carlton csapata bemutatta az őszi/téli szezonra kínált új menüajánlatát.

Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az őszi/téli időszakra jellemző alapanyagokból készült, tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönség, illetve a városba látogató turisták számára, akik ebéd- és vacsoraidőben különböző menüről választhatják ki kedvenceiket.

A konyha, Purger Attila vezetésével olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral készülnek.

A megújult menüben - amihez új designnal készült, főként bronz színbe öltözött, egyszerű vonalvezetésű és könnyen átlátható, egyoldalas új étlap is társul - a könnyű, zöldséges fogások mellett gazdag húsételek is szerepelnek, odafigyelve a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégekre is. Rókagombás polenta, rántott mangalica karaj, sült szárnytöves csirkemell vagy van házi marha-bárány kolbász, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a rántott répa, tejmajonézes burgonyasaláta, karamellizált karfiol vagy a paradicsomos káposzta. ,,Törekedtem arra, hogy az új étlap összaállításánál a magyar konyha tradícióit tiszteletben tartva, valamint a mai trendeket is figyelembe véve alakítsam ki az őszi/téli menüajánlatunkat . ”– mondta Purger Attila, a DSK Wine & Grill séfje.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.