Étlap- és arculatváltás a pesti Ritz-Carltonnál

A The Ritz-Carlton, Budapest bemutatta: új név, más arculat, változó menükínálattal.

A The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen arculatot és nevet váltott, ezentúl DSK Wine & Grill-nek hívják. A DSK megfejetése nem nehéz: a Deák Street Kitchen rövidítését rejti, vagyis ahogy régebben hívták a helyet, azonban annak hosszúsága miatt mindenki szívesebben veszi majd, hogy egy rövidebb változatot kell csupán mostantól megjegyeznie. Egyben, az étterem új arculatának ismertetésével egybekötve, a Ritz-Carlton csapata bemutatta az őszi/téli szezonra kínált új menüajánlatát.

Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az őszi/téli időszakra jellemző alapanyagokból készült, tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönség, illetve a városba látogató turisták számára, akik ebéd- és vacsoraidőben különböző menüről választhatják ki kedvenceiket.

A konyha, Purger Attila vezetésével olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral készülnek.

A megújult menüben - amihez új designnal készült, főként bronz színbe öltözött, egyszerű vonalvezetésű és könnyen átlátható, egyoldalas új étlap is társul - a könnyű, zöldséges fogások mellett gazdag húsételek is szerepelnek, odafigyelve a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégekre is. Rókagombás polenta, rántott mangalica karaj, sült szárnytöves csirkemell vagy van házi marha-bárány kolbász, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a rántott répa, tejmajonézes burgonyasaláta, karamellizált karfiol vagy a paradicsomos káposzta. ,,Törekedtem arra, hogy az új étlap összaállításánál a magyar konyha tradícióit tiszteletben tartva, valamint a mai trendeket is figyelembe véve alakítsam ki az őszi/téli menüajánlatunkat . ”– mondta Purger Attila, a DSK Wine & Grill séfje.


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?