Az állami tulajdonban lévő műemlék ingatlant, ahol korábban palackozóüzem működött, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vagyonkezelésébe adja. Az erről szóló szerződést csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztató keretében írta alá Marjay Gyula, az MNV ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója és Szőke László, a BGYH vezérigazgatója.
A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő BGYH az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva kívánja hasznosítani. Szőke László elmondta: medencékkel, szaunákkal, masszázshelyiségekkel, napozóterasszal és vendéglátóhellyel bővülne a fürdő, amelyet egyébként félmilliárd forintból tavaly októberre újítottak fel.
A most tervezett egymilliárd forintos beruházás felét saját költségvetéséből tudná finanszírozni a cég, amely a vezérigazgató tájékoztatása szerint állami segítséget is vár a munkához.
Szőke László elmondta: a budapesti fürdők általában 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek, a Rudas kihasználtsága azonban a 2011-es adatok szerint már a felújítás előtt is 68-69 százalékos volt, azóta pedig 70 százalék felett van. Ezért életképes és elég gyorsan megtérülő lehet egy ilyen beruházás.
Az MNV kiemelt figyelmet fordít az épített örökség védelmére. Arra törekszik, hogy az ingatlanokat olyanoknak adja át, akik azokat meg tudják óvni, és a lehető legjobban tudják hasznosítani - mondta Marjay Gyula. Az MNV főigazgatója szerint a határozatlan időre szóló vagyonkezelési szerződés megnyugtatóan rendezi a Rudas Gyógyfürdő épületegyüttesének helyzetét.
Étterem is lesz a Rudasban
(MTI) - Felújítják a budapesti Rudas Gyógyfürdő használaton kívüli, déli épületrészét, amellyel bővülne a fürdő területe. A tervek szerint a beruházás 2014 őszére elkészül.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.