Az állami tulajdonban lévő műemlék ingatlant, ahol korábban palackozóüzem működött, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vagyonkezelésébe adja. Az erről szóló szerződést csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztató keretében írta alá Marjay Gyula, az MNV ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója és Szőke László, a BGYH vezérigazgatója.
A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő BGYH az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva kívánja hasznosítani. Szőke László elmondta: medencékkel, szaunákkal, masszázshelyiségekkel, napozóterasszal és vendéglátóhellyel bővülne a fürdő, amelyet egyébként félmilliárd forintból tavaly októberre újítottak fel.
A most tervezett egymilliárd forintos beruházás felét saját költségvetéséből tudná finanszírozni a cég, amely a vezérigazgató tájékoztatása szerint állami segítséget is vár a munkához.
Szőke László elmondta: a budapesti fürdők általában 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek, a Rudas kihasználtsága azonban a 2011-es adatok szerint már a felújítás előtt is 68-69 százalékos volt, azóta pedig 70 százalék felett van. Ezért életképes és elég gyorsan megtérülő lehet egy ilyen beruházás.
Az MNV kiemelt figyelmet fordít az épített örökség védelmére. Arra törekszik, hogy az ingatlanokat olyanoknak adja át, akik azokat meg tudják óvni, és a lehető legjobban tudják hasznosítani - mondta Marjay Gyula. Az MNV főigazgatója szerint a határozatlan időre szóló vagyonkezelési szerződés megnyugtatóan rendezi a Rudas Gyógyfürdő épületegyüttesének helyzetét.
Étterem is lesz a Rudasban
(MTI) - Felújítják a budapesti Rudas Gyógyfürdő használaton kívüli, déli épületrészét, amellyel bővülne a fürdő területe. A tervek szerint a beruházás 2014 őszére elkészül.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány
Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program
Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól
Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában
A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait
Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál
Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz
323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak
Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról
A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson
A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.