Étteremnyitó szeptember

Bíztató és örömteli hónap a szeptember a fővárosi vendéglátásban. Számtalan új vendéglátóhellyel bővült az őszi szezon indulásával Budapest éttermi kínálata.

Szinte a teljes – a vendéglátással csak érintőlegesen is foglalkozó – elektronikus és nyomtatott média beszámolt arról, hogy a hollywoodi producerként ismert Andy Vajna megnyitotta a Nobu Budapestet, amely tagadhatatlanul a csúcsgasztronómia híveinek régen várt eseménye volt. Aktuális lapszámunkban interjút olvashatnak az étterem konyhafőnökével, Lloyd Roberts-szel.

A Vendég&Hotel Online is beszámolt arról, hogy hatvanegy esztendő után, a korábbi médiafelhajtáshoz képest meglepő visszafogottsággal, majdhogynem titokban újra nyitott a Hadik Kávéház. A „lágymányosi pampákon” (idézet Karinthy Frigyestől) található legendás kávéház utcaszintjén kapott helyet a múlt században az épület alagsorában üzemelő Szatyor bár is. Az ezúttal dicséretesen szerény megnyitóünnepségen megjelent a kávéház egykori törzsvendégének unokája, Karinthy Márton, aki elmondta, hogy neki nem adatott meg, hogy a régi Hadikban megforduljon, és ezért nagy örömmel vállalta a feladatot, hogy „újranyissa” a családi legendárium részét képező kávéházat.

Michelin csillagos séffel nyitott meg a Nyugaati pályaudvar melletti Eiffel –téren a főváros legújabb klub-bár-étterme, a MI X. A felső középosztály számára pozícionált vendéglátóhelyen semmit sem bíznak a véletlenre, a tulajdonos, a Michelin csillagos Costesben is érdekelt Biliczki Sándor nevéhez korábban olyan vendéglátóhelyek „kitalálása” és üzemeltetése fűződik, mint a Time Cafe, a Buddha Beach, az Inside és a Retro Beach. A MIX konyháját a Costessel Michelin csillagot kapott argentín séf Nicolas Rafael Delgado irányítja, de a konyhán dolgozó Lakatos Tímea is a Ráday utcai kultvendéglőben dolgozott a korábbiakban.

Rövid átmeneti időszak után újranyitott a Városmajor melletti Mezzo étterem. Az átalakítás előtt John Bull Automobile Pub néven üzemelő vendéglátóhely teljesen megújult úgy külsejét, mint gasztronómiai filozófiáját tekintve, és új konyhafőnökkel folytatja a munkát.Az új séf a korábban a siófoki Mala Garden éttermet sikerre vivő Volenter István.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.