Étteremnyitó szeptember

Bíztató és örömteli hónap a szeptember a fővárosi vendéglátásban. Számtalan új vendéglátóhellyel bővült az őszi szezon indulásával Budapest éttermi kínálata.

Szinte a teljes – a vendéglátással csak érintőlegesen is foglalkozó – elektronikus és nyomtatott média beszámolt arról, hogy a hollywoodi producerként ismert Andy Vajna megnyitotta a Nobu Budapestet, amely tagadhatatlanul a csúcsgasztronómia híveinek régen várt eseménye volt. Aktuális lapszámunkban interjút olvashatnak az étterem konyhafőnökével, Lloyd Roberts-szel.

A Vendég&Hotel Online is beszámolt arról, hogy hatvanegy esztendő után, a korábbi médiafelhajtáshoz képest meglepő visszafogottsággal, majdhogynem titokban újra nyitott a Hadik Kávéház. A „lágymányosi pampákon” (idézet Karinthy Frigyestől) található legendás kávéház utcaszintjén kapott helyet a múlt században az épület alagsorában üzemelő Szatyor bár is. Az ezúttal dicséretesen szerény megnyitóünnepségen megjelent a kávéház egykori törzsvendégének unokája, Karinthy Márton, aki elmondta, hogy neki nem adatott meg, hogy a régi Hadikban megforduljon, és ezért nagy örömmel vállalta a feladatot, hogy „újranyissa” a családi legendárium részét képező kávéházat.

Michelin csillagos séffel nyitott meg a Nyugaati pályaudvar melletti Eiffel –téren a főváros legújabb klub-bár-étterme, a MI X. A felső középosztály számára pozícionált vendéglátóhelyen semmit sem bíznak a véletlenre, a tulajdonos, a Michelin csillagos Costesben is érdekelt Biliczki Sándor nevéhez korábban olyan vendéglátóhelyek „kitalálása” és üzemeltetése fűződik, mint a Time Cafe, a Buddha Beach, az Inside és a Retro Beach. A MIX konyháját a Costessel Michelin csillagot kapott argentín séf Nicolas Rafael Delgado irányítja, de a konyhán dolgozó Lakatos Tímea is a Ráday utcai kultvendéglőben dolgozott a korábbiakban.

Rövid átmeneti időszak után újranyitott a Városmajor melletti Mezzo étterem. Az átalakítás előtt John Bull Automobile Pub néven üzemelő vendéglátóhely teljesen megújult úgy külsejét, mint gasztronómiai filozófiáját tekintve, és új konyhafőnökkel folytatja a munkát.Az új séf a korábban a siófoki Mala Garden éttermet sikerre vivő Volenter István.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.