Étteremnyitó szeptember

Bíztató és örömteli hónap a szeptember a fővárosi vendéglátásban. Számtalan új vendéglátóhellyel bővült az őszi szezon indulásával Budapest éttermi kínálata.

Szinte a teljes – a vendéglátással csak érintőlegesen is foglalkozó – elektronikus és nyomtatott média beszámolt arról, hogy a hollywoodi producerként ismert Andy Vajna megnyitotta a Nobu Budapestet, amely tagadhatatlanul a csúcsgasztronómia híveinek régen várt eseménye volt. Aktuális lapszámunkban interjút olvashatnak az étterem konyhafőnökével, Lloyd Roberts-szel.

A Vendég&Hotel Online is beszámolt arról, hogy hatvanegy esztendő után, a korábbi médiafelhajtáshoz képest meglepő visszafogottsággal, majdhogynem titokban újra nyitott a Hadik Kávéház. A „lágymányosi pampákon” (idézet Karinthy Frigyestől) található legendás kávéház utcaszintjén kapott helyet a múlt században az épület alagsorában üzemelő Szatyor bár is. Az ezúttal dicséretesen szerény megnyitóünnepségen megjelent a kávéház egykori törzsvendégének unokája, Karinthy Márton, aki elmondta, hogy neki nem adatott meg, hogy a régi Hadikban megforduljon, és ezért nagy örömmel vállalta a feladatot, hogy „újranyissa” a családi legendárium részét képező kávéházat.

Michelin csillagos séffel nyitott meg a Nyugaati pályaudvar melletti Eiffel –téren a főváros legújabb klub-bár-étterme, a MI X. A felső középosztály számára pozícionált vendéglátóhelyen semmit sem bíznak a véletlenre, a tulajdonos, a Michelin csillagos Costesben is érdekelt Biliczki Sándor nevéhez korábban olyan vendéglátóhelyek „kitalálása” és üzemeltetése fűződik, mint a Time Cafe, a Buddha Beach, az Inside és a Retro Beach. A MIX konyháját a Costessel Michelin csillagot kapott argentín séf Nicolas Rafael Delgado irányítja, de a konyhán dolgozó Lakatos Tímea is a Ráday utcai kultvendéglőben dolgozott a korábbiakban.

Rövid átmeneti időszak után újranyitott a Városmajor melletti Mezzo étterem. Az átalakítás előtt John Bull Automobile Pub néven üzemelő vendéglátóhely teljesen megújult úgy külsejét, mint gasztronómiai filozófiáját tekintve, és új konyhafőnökkel folytatja a munkát.Az új séf a korábban a siófoki Mala Garden éttermet sikerre vivő Volenter István.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.