Étteremnyitó szeptember

Bíztató és örömteli hónap a szeptember a fővárosi vendéglátásban. Számtalan új vendéglátóhellyel bővült az őszi szezon indulásával Budapest éttermi kínálata.

Szinte a teljes – a vendéglátással csak érintőlegesen is foglalkozó – elektronikus és nyomtatott média beszámolt arról, hogy a hollywoodi producerként ismert Andy Vajna megnyitotta a Nobu Budapestet, amely tagadhatatlanul a csúcsgasztronómia híveinek régen várt eseménye volt. Aktuális lapszámunkban interjút olvashatnak az étterem konyhafőnökével, Lloyd Roberts-szel.

A Vendég&Hotel Online is beszámolt arról, hogy hatvanegy esztendő után, a korábbi médiafelhajtáshoz képest meglepő visszafogottsággal, majdhogynem titokban újra nyitott a Hadik Kávéház. A „lágymányosi pampákon” (idézet Karinthy Frigyestől) található legendás kávéház utcaszintjén kapott helyet a múlt században az épület alagsorában üzemelő Szatyor bár is. Az ezúttal dicséretesen szerény megnyitóünnepségen megjelent a kávéház egykori törzsvendégének unokája, Karinthy Márton, aki elmondta, hogy neki nem adatott meg, hogy a régi Hadikban megforduljon, és ezért nagy örömmel vállalta a feladatot, hogy „újranyissa” a családi legendárium részét képező kávéházat.

Michelin csillagos séffel nyitott meg a Nyugaati pályaudvar melletti Eiffel –téren a főváros legújabb klub-bár-étterme, a MI X. A felső középosztály számára pozícionált vendéglátóhelyen semmit sem bíznak a véletlenre, a tulajdonos, a Michelin csillagos Costesben is érdekelt Biliczki Sándor nevéhez korábban olyan vendéglátóhelyek „kitalálása” és üzemeltetése fűződik, mint a Time Cafe, a Buddha Beach, az Inside és a Retro Beach. A MIX konyháját a Costessel Michelin csillagot kapott argentín séf Nicolas Rafael Delgado irányítja, de a konyhán dolgozó Lakatos Tímea is a Ráday utcai kultvendéglőben dolgozott a korábbiakban.

Rövid átmeneti időszak után újranyitott a Városmajor melletti Mezzo étterem. Az átalakítás előtt John Bull Automobile Pub néven üzemelő vendéglátóhely teljesen megújult úgy külsejét, mint gasztronómiai filozófiáját tekintve, és új konyhafőnökkel folytatja a munkát.Az új séf a korábban a siófoki Mala Garden éttermet sikerre vivő Volenter István.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.