Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Az Etyek-Budai borvidék az elmúlt években Magyarország egyik legpezsgőbb turisztikai célpontjává nőtte ki magát, most újabb mérföldkőhöz érkezett: az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Rókusfalvy Pál, a Rókusfalvy Etyek alapító tulajdonosa:

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége azt jelenti, hogy csak a szigorú szabályoknak megfelelő, helyi szőlőből, tradicionális eljárással készült pezsgők viselhetik ezt a nevet – garantálva a kiemelkedő minőséget és az etyeki terroir egyediségét. Ez nemcsak elismerés a borászatok munkájának, hanem lehetőség is arra, hogy Etyek még inkább felkerüljön a világ pezsgő térképére.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédett státuszának elnyerése a térség turizmusát is új szintre emeli. A minőségi termékek fejlődése egyre több látogatót vonz Etyekre, hogy felfedezze a pezsgőkészítés hagyományait és különleges gasztronómiai élményeket szerezzen.

Etyeki Pezsgő
Etyeki Pezsgő

Erre a növekvő érdeklődésre reagálva bemutató nyílt napot szerveztek, ahol a szakmai partnerek, ügynökségek és vendéglátóipari szereplők betekintést nyerhettek a borvidék turisztikai lehetőségeibe és a közeljövő fejlesztéseibe, ahogy erről mi is beszámoltunk részletesen.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége óriási lehetőség az egész térség számára. A magas minőségi követelmények hivatalos elismerése segít még inkább erre a térségre irányítani a figyelmet, így a gasztronómia, a vendéglátás és a rendezvényturizmus is új lendületet kap.

– emelte ki Rókusfalvy Gábor, a Birtok tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.