Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Az Etyek-Budai borvidék az elmúlt években Magyarország egyik legpezsgőbb turisztikai célpontjává nőtte ki magát, most újabb mérföldkőhöz érkezett: az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Rókusfalvy Pál, a Rókusfalvy Etyek alapító tulajdonosa:

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége azt jelenti, hogy csak a szigorú szabályoknak megfelelő, helyi szőlőből, tradicionális eljárással készült pezsgők viselhetik ezt a nevet – garantálva a kiemelkedő minőséget és az etyeki terroir egyediségét. Ez nemcsak elismerés a borászatok munkájának, hanem lehetőség is arra, hogy Etyek még inkább felkerüljön a világ pezsgő térképére.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédett státuszának elnyerése a térség turizmusát is új szintre emeli. A minőségi termékek fejlődése egyre több látogatót vonz Etyekre, hogy felfedezze a pezsgőkészítés hagyományait és különleges gasztronómiai élményeket szerezzen.

Etyeki Pezsgő
Etyeki Pezsgő

Erre a növekvő érdeklődésre reagálva bemutató nyílt napot szerveztek, ahol a szakmai partnerek, ügynökségek és vendéglátóipari szereplők betekintést nyerhettek a borvidék turisztikai lehetőségeibe és a közeljövő fejlesztéseibe, ahogy erről mi is beszámoltunk részletesen.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége óriási lehetőség az egész térség számára. A magas minőségi követelmények hivatalos elismerése segít még inkább erre a térségre irányítani a figyelmet, így a gasztronómia, a vendéglátás és a rendezvényturizmus is új lendületet kap.

– emelte ki Rókusfalvy Gábor, a Birtok tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.