Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Az Etyek-Budai borvidék az elmúlt években Magyarország egyik legpezsgőbb turisztikai célpontjává nőtte ki magát, most újabb mérföldkőhöz érkezett: az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Rókusfalvy Pál, a Rókusfalvy Etyek alapító tulajdonosa:

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége azt jelenti, hogy csak a szigorú szabályoknak megfelelő, helyi szőlőből, tradicionális eljárással készült pezsgők viselhetik ezt a nevet – garantálva a kiemelkedő minőséget és az etyeki terroir egyediségét. Ez nemcsak elismerés a borászatok munkájának, hanem lehetőség is arra, hogy Etyek még inkább felkerüljön a világ pezsgő térképére.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédett státuszának elnyerése a térség turizmusát is új szintre emeli. A minőségi termékek fejlődése egyre több látogatót vonz Etyekre, hogy felfedezze a pezsgőkészítés hagyományait és különleges gasztronómiai élményeket szerezzen.

Etyeki Pezsgő
Etyeki Pezsgő

Erre a növekvő érdeklődésre reagálva bemutató nyílt napot szerveztek, ahol a szakmai partnerek, ügynökségek és vendéglátóipari szereplők betekintést nyerhettek a borvidék turisztikai lehetőségeibe és a közeljövő fejlesztéseibe, ahogy erről mi is beszámoltunk részletesen.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége óriási lehetőség az egész térség számára. A magas minőségi követelmények hivatalos elismerése segít még inkább erre a térségre irányítani a figyelmet, így a gasztronómia, a vendéglátás és a rendezvényturizmus is új lendületet kap.

– emelte ki Rókusfalvy Gábor, a Birtok tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

 


 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.