Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Az Etyek-Budai borvidék az elmúlt években Magyarország egyik legpezsgőbb turisztikai célpontjává nőtte ki magát, most újabb mérföldkőhöz érkezett: az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Rókusfalvy Pál, a Rókusfalvy Etyek alapító tulajdonosa:

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége azt jelenti, hogy csak a szigorú szabályoknak megfelelő, helyi szőlőből, tradicionális eljárással készült pezsgők viselhetik ezt a nevet – garantálva a kiemelkedő minőséget és az etyeki terroir egyediségét. Ez nemcsak elismerés a borászatok munkájának, hanem lehetőség is arra, hogy Etyek még inkább felkerüljön a világ pezsgő térképére.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédett státuszának elnyerése a térség turizmusát is új szintre emeli. A minőségi termékek fejlődése egyre több látogatót vonz Etyekre, hogy felfedezze a pezsgőkészítés hagyományait és különleges gasztronómiai élményeket szerezzen.

Etyeki Pezsgő
Etyeki Pezsgő

Erre a növekvő érdeklődésre reagálva bemutató nyílt napot szerveztek, ahol a szakmai partnerek, ügynökségek és vendéglátóipari szereplők betekintést nyerhettek a borvidék turisztikai lehetőségeibe és a közeljövő fejlesztéseibe, ahogy erről mi is beszámoltunk részletesen.

Az Etyeki Pezsgő eredetvédettsége óriási lehetőség az egész térség számára. A magas minőségi követelmények hivatalos elismerése segít még inkább erre a térségre irányítani a figyelmet, így a gasztronómia, a vendéglátás és a rendezvényturizmus is új lendületet kap.

– emelte ki Rókusfalvy Gábor, a Birtok tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.