Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Az üzletlánc a közelmúltban bejelentette, hogy nem tervezi visszahozni növényi alapú hamburgerét, a McPlant-et. A szerdai WSJ Global Food Forumon a McDonald's egyesült államokbeli elnöke, Joe Berlinger elárulta, hogy a márka leállította a McPlant-et, miután az nagymértékben bukott két amerikai tesztpiacon is.

A McPlant-et a Beyond Meat, a növényi alapú húsalternatívák gyártójával való együttműködéséből született volna, amely más hétköznapi étteremláncokkal is együttműködik, mint például a TGIFriday's, olvasható a Yahoo!Finance cikkéből. A borsóból, rizsből és burgonyából álló McPlant pogácsa szezámmagos zsemlére került a szokásos burger feltétekkel, mint a paradicsom, saláta, savanyúság, hagyma és sajt, de úgy néz ki egyelőre nem kóstolhatjuk meg.

Mint írják, az eredetileg 2021 novemberében tesztelt McPlant bizonyos amerikai piacokon - Texas, Iowa, Kalifornia és Louisiana államokban - kisebb sikereket aratott: nagyjából 500 hamburgert adtak el hetente.

Peter Saleh elemző szerint a McDonald's 2022 februárjában 600 hamburgerre terjesztette ki a projektet San Francisco-ban és Dallasban, de az eladások végül napi 20 hamburgerre csökkentek (vidéki területeken pedig már három-öt hamburgerre).

A McPlant egyébként virágzott az európai piacokon, olyannyira, hogy a lánc még az Egyesült Királyságban és Írországban is bevezetett egy Double McPlant-et. A növényi alapú burger Hollandiában is annyira népszerű volt, hogy a McDonald's tavaly négy új vegán termékkel bővítette a kínálatát, köztük egy McPlant változattal.

Nem lesz több vegetáriánus lehetőség
Nem lesz több vegetáriánus lehetőség
Fotó: depositphotos

Míg a jelek szerint a McDonald's küszködik a vegetáriánus piaccal, más gyorséttermi láncok, mint a Burger King és a Taco Bell különböző mértékű sikereket értek el saját növényi alapú menüelemeikkel.

A Burger King 2019 augusztusában Amerikában piacra dobta húsmentes Impossible Whopperjét, a Taco Bell pedig 2022 szeptemberében mutatta be a Beyond Carne Asada Steak-et. Mindkét termék jól teljesített az egyesült államokbeli vásárlók körében.

A McDonald's mégis arra törekszik, hogy figyelmét más dolgokra összpontosítsa, és inkább a csirkefogyasztás növekvő trendjét szem előtt tartva folytatja fejlesztéseit.  A cég még februárban árulta el, hogy a csirke kategóriája 25 milliárd dolláros éves rendszerszintű árbevételt jelent, ami egyenlő a marhahús üzletág bevételével…


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.