Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Az üzletlánc a közelmúltban bejelentette, hogy nem tervezi visszahozni növényi alapú hamburgerét, a McPlant-et. A szerdai WSJ Global Food Forumon a McDonald's egyesült államokbeli elnöke, Joe Berlinger elárulta, hogy a márka leállította a McPlant-et, miután az nagymértékben bukott két amerikai tesztpiacon is.

A McPlant-et a Beyond Meat, a növényi alapú húsalternatívák gyártójával való együttműködéséből született volna, amely más hétköznapi étteremláncokkal is együttműködik, mint például a TGIFriday's, olvasható a Yahoo!Finance cikkéből. A borsóból, rizsből és burgonyából álló McPlant pogácsa szezámmagos zsemlére került a szokásos burger feltétekkel, mint a paradicsom, saláta, savanyúság, hagyma és sajt, de úgy néz ki egyelőre nem kóstolhatjuk meg.

Mint írják, az eredetileg 2021 novemberében tesztelt McPlant bizonyos amerikai piacokon - Texas, Iowa, Kalifornia és Louisiana államokban - kisebb sikereket aratott: nagyjából 500 hamburgert adtak el hetente.

Peter Saleh elemző szerint a McDonald's 2022 februárjában 600 hamburgerre terjesztette ki a projektet San Francisco-ban és Dallasban, de az eladások végül napi 20 hamburgerre csökkentek (vidéki területeken pedig már három-öt hamburgerre).

A McPlant egyébként virágzott az európai piacokon, olyannyira, hogy a lánc még az Egyesült Királyságban és Írországban is bevezetett egy Double McPlant-et. A növényi alapú burger Hollandiában is annyira népszerű volt, hogy a McDonald's tavaly négy új vegán termékkel bővítette a kínálatát, köztük egy McPlant változattal.

Nem lesz több vegetáriánus lehetőség
Nem lesz több vegetáriánus lehetőség
Fotó: depositphotos

Míg a jelek szerint a McDonald's küszködik a vegetáriánus piaccal, más gyorséttermi láncok, mint a Burger King és a Taco Bell különböző mértékű sikereket értek el saját növényi alapú menüelemeikkel.

A Burger King 2019 augusztusában Amerikában piacra dobta húsmentes Impossible Whopperjét, a Taco Bell pedig 2022 szeptemberében mutatta be a Beyond Carne Asada Steak-et. Mindkét termék jól teljesített az egyesült államokbeli vásárlók körében.

A McDonald's mégis arra törekszik, hogy figyelmét más dolgokra összpontosítsa, és inkább a csirkefogyasztás növekvő trendjét szem előtt tartva folytatja fejlesztéseit.  A cég még februárban árulta el, hogy a csirke kategóriája 25 milliárd dolláros éves rendszerszintű árbevételt jelent, ami egyenlő a marhahús üzletág bevételével…


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.