Ez tehet pontot a repohár-mizéria végére?

Új technológia teheti gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

Bér és borravaló küldése közvetlenül a személyzet kártyájára, beszállítók kifizetése, vagy akár a repoharak betétdíjának kártyára történő utalása néhány másodperc alatt – néhány példa arra, hogy a Mastercard Send hogyan teheti gyorsabbá, gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket - írja a Store Insider.

„A Mastercard Send egy olyan fizetési megoldás, amely közel valós idejű fizetéseket tesz lehetővé közvetlenül a címzett kártyájára. Az elmúlt években egyre nagyobb számban fordultak elő peer-to-peer fizetések, de a megoldás a vállalkozások számára is egyértelmű előnyökkel jár. Ez egy olyan szolgáltatás, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és intelligensebbé teszi a pénzátutalást - így az emberek nemcsak választási lehetőséget, hanem zökkenőmentes fizetési élményt is kapnak" - mondta Racskó Tamás, a Mastercard új fizetési platformokért felelős CE vezetője.



A repoharak örökké aktuális dilemmája jól mutatja e szolgáltatás előnyeit: van egy környezetileg fenntartható kezdeményezés, amelynek működtetése jelentős munkaterhet ró a vendéglátósokra és nem kívánt bonyodalmakat okoz a vendégeknek, annak ellenére, hogy már létezik rá hasznos és könnyen alkalmazható digitális megoldás. Az új fejlesztés segít a vendéglátóiparnak e kihívások leküzdésében azáltal, hogy a repoharak betétdíját közvetlenül a vendég kártyájára utalja. Az érintésmentes fizetés már most is elérhető e poharak kölcsönzésekor, és a visszatérítés lehetővé tétele a POS-terminálokon egyszerűen a kártyák és okostelefonok használatával lenne a logikus következő lépés. Ez a megoldás megkerülhetné a kellemetlenül hosszú sorbanállási időt és a készpénzhasználattal járó bonyodalmakat, valamint egyszerűsítené a mai összetett rendszereket.

Az új platformot a meglévő fizetési szolgáltatója is biztosíthatja a vendéglátóhelynek, de akár másikkal is leszerződhet, mivel a szolgáltatás egy egyszerűsített, API integráción keresztül is bevezethető.

Ahogy a kártyás technológiáknál megszokott, a szolgáltatás nem csak itthon működik, más országokban is ugyanúgy használható, ugyanazzal az egyszeri technikai fejlesztéssel.


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.