Ez tehet pontot a repohár-mizéria végére?

Új technológia teheti gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

Bér és borravaló küldése közvetlenül a személyzet kártyájára, beszállítók kifizetése, vagy akár a repoharak betétdíjának kártyára történő utalása néhány másodperc alatt – néhány példa arra, hogy a Mastercard Send hogyan teheti gyorsabbá, gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket - írja a Store Insider.

„A Mastercard Send egy olyan fizetési megoldás, amely közel valós idejű fizetéseket tesz lehetővé közvetlenül a címzett kártyájára. Az elmúlt években egyre nagyobb számban fordultak elő peer-to-peer fizetések, de a megoldás a vállalkozások számára is egyértelmű előnyökkel jár. Ez egy olyan szolgáltatás, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és intelligensebbé teszi a pénzátutalást - így az emberek nemcsak választási lehetőséget, hanem zökkenőmentes fizetési élményt is kapnak" - mondta Racskó Tamás, a Mastercard új fizetési platformokért felelős CE vezetője.



A repoharak örökké aktuális dilemmája jól mutatja e szolgáltatás előnyeit: van egy környezetileg fenntartható kezdeményezés, amelynek működtetése jelentős munkaterhet ró a vendéglátósokra és nem kívánt bonyodalmakat okoz a vendégeknek, annak ellenére, hogy már létezik rá hasznos és könnyen alkalmazható digitális megoldás. Az új fejlesztés segít a vendéglátóiparnak e kihívások leküzdésében azáltal, hogy a repoharak betétdíját közvetlenül a vendég kártyájára utalja. Az érintésmentes fizetés már most is elérhető e poharak kölcsönzésekor, és a visszatérítés lehetővé tétele a POS-terminálokon egyszerűen a kártyák és okostelefonok használatával lenne a logikus következő lépés. Ez a megoldás megkerülhetné a kellemetlenül hosszú sorbanállási időt és a készpénzhasználattal járó bonyodalmakat, valamint egyszerűsítené a mai összetett rendszereket.

Az új platformot a meglévő fizetési szolgáltatója is biztosíthatja a vendéglátóhelynek, de akár másikkal is leszerződhet, mivel a szolgáltatás egy egyszerűsített, API integráción keresztül is bevezethető.

Ahogy a kártyás technológiáknál megszokott, a szolgáltatás nem csak itthon működik, más országokban is ugyanúgy használható, ugyanazzal az egyszeri technikai fejlesztéssel.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.