Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei

Az idei nyár legnagyobb kávétrendje az emlékekre fókuszál, amelyek az olasz tengerpartot és a görög szigetvilágot idézik meg. És ahogy minden nyárnak megvannak a különleges emlékei, ezeket most egy csésze kávéval feledhetetlenné tehetünk. 

A frissítő, görög ihletésű Freddo-hoz vagy egy időtlen, olaszos Shakerato recepthez is kiváló alapot kínálnak a  Nespresso limitált kiadású  kávéi, amelyet kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, és amelyek emlékezetes utazásra repítik érzékeinket.

A Freddo egyébként igazi görög találmány, amely a forró görög nyarakat idézi, és amelynek természetesen megvan az olasz megfelelője: a Shakerato. A Freddo és a Shakerato mögötti alapfilozófia ugyanaz, nevezetesen, hogy az esspressot jeges, frissítő kávévá alakítják, amely a mediterrán nyár magas hőmérsékletéhez tökéletesen passzol.

Freddo vagy Shakerato?
Freddo vagy Shakerato?
Fotó: Nespresso

Vannak azonban különbségek...

A Shakerato mindig cukorral vagy cukorsziruppal készül,  ezért nagyon édes - ha csak nem kérjük cukor nélkül, illetve hagyományosan martinis pohárban szolgálják fel. A Freddo-nak nincs konkrét tálalási stílusa, és általában extra jéggel szervírozzák,  míg a Shakerato-t koktél shakerben rázzák össze és tálalás előtt lecsepegtetik. Vagyis a Shakerato elkészítése inkább koktélra, mint kávéra emlékeztet– és a tálalása is nagyon hasonló.

A színpompás nyári összeállításhoz olyan gyönyörű úticélok adhatnak ihletet, mint a francia Riviéra, a görög szigetvilág vagy a Balkán-félsziget, így a kollekció illat-, íz- és látványvilága éppen olyan hangulatot kelt, mint egy álomnyaralás.

A Nespresso felkérésére a Pantone Color Institute specialistái az idei nyárra egy olyan érzékszervekre ható színpalettát alkottak, amely megidézi a leghíresebb mediterrán tengerparti városok atmoszféráját. Így már otthon is napsütötte színekkel, új ízekkel és kiegészítőkkel idézhetjük fel a mediterrán hangulatot és kedvenc nyári emlékeinket.

 

 


A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.
Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester

Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester 

Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.
Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket

Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket 

Először Bruce Willis, majd az olasz szívtipró, Michele Morrone után újabb világsztárt mondott igent a HELL felkérésére.