Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei

Az idei nyár legnagyobb kávétrendje az emlékekre fókuszál, amelyek az olasz tengerpartot és a görög szigetvilágot idézik meg. És ahogy minden nyárnak megvannak a különleges emlékei, ezeket most egy csésze kávéval feledhetetlenné tehetünk. 

A frissítő, görög ihletésű Freddo-hoz vagy egy időtlen, olaszos Shakerato recepthez is kiváló alapot kínálnak a  Nespresso limitált kiadású  kávéi, amelyet kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, és amelyek emlékezetes utazásra repítik érzékeinket.

A Freddo egyébként igazi görög találmány, amely a forró görög nyarakat idézi, és amelynek természetesen megvan az olasz megfelelője: a Shakerato. A Freddo és a Shakerato mögötti alapfilozófia ugyanaz, nevezetesen, hogy az esspressot jeges, frissítő kávévá alakítják, amely a mediterrán nyár magas hőmérsékletéhez tökéletesen passzol.

Freddo vagy Shakerato?
Freddo vagy Shakerato?
Fotó: Nespresso

Vannak azonban különbségek...

A Shakerato mindig cukorral vagy cukorsziruppal készül,  ezért nagyon édes - ha csak nem kérjük cukor nélkül, illetve hagyományosan martinis pohárban szolgálják fel. A Freddo-nak nincs konkrét tálalási stílusa, és általában extra jéggel szervírozzák,  míg a Shakerato-t koktél shakerben rázzák össze és tálalás előtt lecsepegtetik. Vagyis a Shakerato elkészítése inkább koktélra, mint kávéra emlékeztet– és a tálalása is nagyon hasonló.

A színpompás nyári összeállításhoz olyan gyönyörű úticélok adhatnak ihletet, mint a francia Riviéra, a görög szigetvilág vagy a Balkán-félsziget, így a kollekció illat-, íz- és látványvilága éppen olyan hangulatot kelt, mint egy álomnyaralás.

A Nespresso felkérésére a Pantone Color Institute specialistái az idei nyárra egy olyan érzékszervekre ható színpalettát alkottak, amely megidézi a leghíresebb mediterrán tengerparti városok atmoszféráját. Így már otthon is napsütötte színekkel, új ízekkel és kiegészítőkkel idézhetjük fel a mediterrán hangulatot és kedvenc nyári emlékeinket.

 

 


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.