Ezt is feltalálták: Lidl-áruház, mint turistacélpont

Ki gondolta volna, hogy egy Lidl-áruház is lehet vonzó turistacélpont, ám a Szerbia déli végén, Vranje városában megnyílt bolt nem csupán a helyiek ellátásában kezdett új korszakot.

A szerbiai Vranje városában megnyílt új Lidl-áruház a település apró mérete ellenére kedvelt célpontja lesz több ország bevásárlóturistáinak is - derült ki a bne IntelliNews régiós hírportál beszámolójából. A városka Szerbia legdélebbi részén, a bolgár, az észak-macedón és a koszovói határ közelében található. Észak-Macedóniától például mindössze 50 kilométerre van.

A német áruházláncnak egy már a 31. boltja Szerbiában, ám minden bizonnyal különleges helyet fog elfoglalni a német Schwartz-csoport boltjainak sorában. Január közepén nyitották meg, és azóta a koronavírus-járvány ellenére folyamatosan tömegek ostromolják az áruházat.

A szerbek, főként az ország déli részén lakók azért kedvelik, mert eddig Görögországig kellett utazniuk, ha Lidlbe akartak menni.

Az itt élők utazásainak elengedhetetlen része volt a görögöknél egy jó kis shoppingolás a Lidlben vagy más diszkontáruházban. Az árak ugyanis ott alacsonyabbak annál, amennyit Szerbiában kell fizetni. Ezenfelül Vranje a határ közelsége miatt vonzza az észak-macedónokat és a koszovóikat, akik országában még nem nyitott árházat a német diszkontlánc. Az előbbi országban az utazási irodák már elkezdték szervezni a vranjei Lidlbe induló bevásárlóútjaikat.

Forrás: napi.hu / Store Insider


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?