Fehér tálca, barna tálca Veszprémben

Különös módját választotta egy veszprémi vendéglátóhely, hogy megkülönböztesse beoltott és vakcinával még nem rendelkező vendégeit.

A Historia Hangvilla Étterem a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be hétfőn, hogy keddtől újranyit, adta hírül a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

Az étterem bejegyzésben azt is leírták, annak érdekében, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak, azt kérik vendégeiktől, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – az ételüket bent vagy a teraszon is elfogyaszthatják – a barna színű tálcákat használják, míg az igazolvány nélkül érkezőknek – akik ételüket csak a teraszon fogyaszthatják el a kormányrendelet szerint – fehér színű tálcát kell

Az étterem hétfőn kora délután tette közzé azt a posztot, amelyben leírták ezeket a feltételeket. A poszthoz bő egy nap alatt 2600 hozzászólás, a további bejegyzésekhez további mintegy 900 vélemény érkezett, írja a veol.hu portál.

A kommentelők elsöprő többsége kritizálja a megoldást, és megkülönböztetésnek tartja a bevezetett intézkedést. A negatív hozzászólások között néhány építő jellegű is feltűnik: akad, aki azt javasolta, csak a teraszt nyissák meg, a belső teret ne.

Szücs Balázs, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, nem akartak senkit hátrányosan megkülönböztetni, csak a szabályoknak igyekeztek megfelelni. Kiemelte, önkiszolgáló étteremként nagy a vendégszámuk, amelyet nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, hogy mindenki ott tartózkodik-e, amit a szabályozás megenged. Hozzátette, a kormányrendelet szigorúan bünteti – akár egymillió forinttal – azt a szolgáltatót, amely megszegi a szabályokat

A teljes cikk elolvasható: ITT

Frissítve: Időközben a közfelháborodás miatt az étterem ügyvezetője elnézést kért fura ötletükért, és gyorsan visszavonták azt, szerdától már csak barna tálcákkal "üzemelnek tovább". Mint egy adatvédelmi biztos az üggyel kapcsolatban elmondta, a barna tálca- fehér tálca használata már csak azért is rossz ötlet volt, mert durván sérti az állampolgárok személyiségjogait.

 

Forrás: veol.hu


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.