Fehér tálca, barna tálca Veszprémben

Különös módját választotta egy veszprémi vendéglátóhely, hogy megkülönböztesse beoltott és vakcinával még nem rendelkező vendégeit.

A Historia Hangvilla Étterem a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be hétfőn, hogy keddtől újranyit, adta hírül a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

Az étterem bejegyzésben azt is leírták, annak érdekében, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak, azt kérik vendégeiktől, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – az ételüket bent vagy a teraszon is elfogyaszthatják – a barna színű tálcákat használják, míg az igazolvány nélkül érkezőknek – akik ételüket csak a teraszon fogyaszthatják el a kormányrendelet szerint – fehér színű tálcát kell

Az étterem hétfőn kora délután tette közzé azt a posztot, amelyben leírták ezeket a feltételeket. A poszthoz bő egy nap alatt 2600 hozzászólás, a további bejegyzésekhez további mintegy 900 vélemény érkezett, írja a veol.hu portál.

A kommentelők elsöprő többsége kritizálja a megoldást, és megkülönböztetésnek tartja a bevezetett intézkedést. A negatív hozzászólások között néhány építő jellegű is feltűnik: akad, aki azt javasolta, csak a teraszt nyissák meg, a belső teret ne.

Szücs Balázs, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, nem akartak senkit hátrányosan megkülönböztetni, csak a szabályoknak igyekeztek megfelelni. Kiemelte, önkiszolgáló étteremként nagy a vendégszámuk, amelyet nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, hogy mindenki ott tartózkodik-e, amit a szabályozás megenged. Hozzátette, a kormányrendelet szigorúan bünteti – akár egymillió forinttal – azt a szolgáltatót, amely megszegi a szabályokat

A teljes cikk elolvasható: ITT

Frissítve: Időközben a közfelháborodás miatt az étterem ügyvezetője elnézést kért fura ötletükért, és gyorsan visszavonták azt, szerdától már csak barna tálcákkal "üzemelnek tovább". Mint egy adatvédelmi biztos az üggyel kapcsolatban elmondta, a barna tálca- fehér tálca használata már csak azért is rossz ötlet volt, mert durván sérti az állampolgárok személyiségjogait.

 

Forrás: veol.hu


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.