Fehér tálca, barna tálca Veszprémben

Különös módját választotta egy veszprémi vendéglátóhely, hogy megkülönböztesse beoltott és vakcinával még nem rendelkező vendégeit.

A Historia Hangvilla Étterem a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be hétfőn, hogy keddtől újranyit, adta hírül a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

Az étterem bejegyzésben azt is leírták, annak érdekében, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak, azt kérik vendégeiktől, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – az ételüket bent vagy a teraszon is elfogyaszthatják – a barna színű tálcákat használják, míg az igazolvány nélkül érkezőknek – akik ételüket csak a teraszon fogyaszthatják el a kormányrendelet szerint – fehér színű tálcát kell

Az étterem hétfőn kora délután tette közzé azt a posztot, amelyben leírták ezeket a feltételeket. A poszthoz bő egy nap alatt 2600 hozzászólás, a további bejegyzésekhez további mintegy 900 vélemény érkezett, írja a veol.hu portál.

A kommentelők elsöprő többsége kritizálja a megoldást, és megkülönböztetésnek tartja a bevezetett intézkedést. A negatív hozzászólások között néhány építő jellegű is feltűnik: akad, aki azt javasolta, csak a teraszt nyissák meg, a belső teret ne.

Szücs Balázs, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, nem akartak senkit hátrányosan megkülönböztetni, csak a szabályoknak igyekeztek megfelelni. Kiemelte, önkiszolgáló étteremként nagy a vendégszámuk, amelyet nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, hogy mindenki ott tartózkodik-e, amit a szabályozás megenged. Hozzátette, a kormányrendelet szigorúan bünteti – akár egymillió forinttal – azt a szolgáltatót, amely megszegi a szabályokat

A teljes cikk elolvasható: ITT

Frissítve: Időközben a közfelháborodás miatt az étterem ügyvezetője elnézést kért fura ötletükért, és gyorsan visszavonták azt, szerdától már csak barna tálcákkal "üzemelnek tovább". Mint egy adatvédelmi biztos az üggyel kapcsolatban elmondta, a barna tálca- fehér tálca használata már csak azért is rossz ötlet volt, mert durván sérti az állampolgárok személyiségjogait.

 

Forrás: veol.hu


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.