Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján

Idén sem marad el a Csokifagyi napja. Idén újra féláron ehetjük a csokifagyit az ország számos pontján. Az idei évben már tíz vármegyéből csatlakoztak.

 

Harmadik alkalommal 2024. június 7-én kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja, igazodva a nemzetközi naphoz, hiszen évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein.


"Ez a nap más lesz mint a többi, hiszen ez egy "ünnepe" a csokoládé fagylatnak, amit az előrejelzések szerint az időjárás is ünnepel hiszen 30 fok körüli hőmérséklet várható. A csokoládé fagylaltot a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken féláron ehetjük majd a jeles nap alkalmából. Fontos, hogy csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény. A csatlakozó fagyizókban 1 gombóc csokifagyit biztosan féláron adnak, de egyes helyszíneken akár többet is ehetünk."

- mondta el Kovács Gergely az esemény ötletgazdája.

A fagyizók teljes listája a Facebook eseményben lesz elérhető a Csokifagyi napján azaz június 7-én. Mivel a Csokoládéfagyi Napjához bármelyik fagyizó és cukrászda ingyenesen csatlakozhat a csokifagyi napja Facebook oldalán vagy honlapján, így érdemes az eseményt követni, hiszen az korábbi években is még az esemény napján az utolsó percekben is csatlakoztak cukrászdák. 

Csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény
Csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény
Fotó: Pixabay

 

"Izgalmas és számunkra is örömteli az a trend, ami azt mutatja, hogy egyre több helyen tartják fontosnak a jó minőségű alapanyagok használatát és a vevők egyedi igényeit. Ezért is van már vegán és cukormentes fagyi is több csatlakozónál. Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen csatlakoznak az eseményhez évről évre."

- mondta el Kovács Ádám szervező.

A kezdeményezéshez nem csak cukrászdák jelentkeztek, hanem egy nagy áruházlánc is több, mint 10 üzlettel egyedüli multiként csatlakozott. A cukrászataikban a mai trendeknek megfelelő technológiával, szakképzett cukrászok által készített minőségi alapanyagok felhasználásával készülő fagyi várja a fagylaltok szerelmeseit.


Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.