Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján

Idén sem marad el a Csokifagyi napja. Idén újra féláron ehetjük a csokifagyit az ország számos pontján. Az idei évben már tíz vármegyéből csatlakoztak.

 

Harmadik alkalommal 2024. június 7-én kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja, igazodva a nemzetközi naphoz, hiszen évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein.


"Ez a nap más lesz mint a többi, hiszen ez egy "ünnepe" a csokoládé fagylatnak, amit az előrejelzések szerint az időjárás is ünnepel hiszen 30 fok körüli hőmérséklet várható. A csokoládé fagylaltot a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken féláron ehetjük majd a jeles nap alkalmából. Fontos, hogy csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény. A csatlakozó fagyizókban 1 gombóc csokifagyit biztosan féláron adnak, de egyes helyszíneken akár többet is ehetünk."

- mondta el Kovács Gergely az esemény ötletgazdája.

A fagyizók teljes listája a Facebook eseményben lesz elérhető a Csokifagyi napján azaz június 7-én. Mivel a Csokoládéfagyi Napjához bármelyik fagyizó és cukrászda ingyenesen csatlakozhat a csokifagyi napja Facebook oldalán vagy honlapján, így érdemes az eseményt követni, hiszen az korábbi években is még az esemény napján az utolsó percekben is csatlakoztak cukrászdák. 

Csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény
Csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is a kedvezmény
Fotó: Pixabay

 

"Izgalmas és számunkra is örömteli az a trend, ami azt mutatja, hogy egyre több helyen tartják fontosnak a jó minőségű alapanyagok használatát és a vevők egyedi igényeit. Ezért is van már vegán és cukormentes fagyi is több csatlakozónál. Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen csatlakoznak az eseményhez évről évre."

- mondta el Kovács Ádám szervező.

A kezdeményezéshez nem csak cukrászdák jelentkeztek, hanem egy nagy áruházlánc is több, mint 10 üzlettel egyedüli multiként csatlakozott. A cukrászataikban a mai trendeknek megfelelő technológiával, szakképzett cukrászok által készített minőségi alapanyagok felhasználásával készülő fagyi várja a fagylaltok szerelmeseit.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.