Félmilliót ér a vendégszűrés

Félmillió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a budapesti Akácfa sörözőt üzemeltető céget, mert megállapításuk szerint a nem törzsvendégek egy részétől bőrszínük miatt megtagadták a kiszolgálást. Ez a cég szerint nem igaz, bár az egyik tulajdonos úgy látja, hogy a „feketék viselkedési kultúrája nem üti meg az európai szintet”.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület jogi képviselője kereste meg azzal, hogy 2009 nyarán tesztelték a sörözőt egy színes bőrű és két fehér bőrű vendéggel. Korábban az egyesülethez több panasz érkezett a söröző kiszolgálási gyakorlatáról.

A tesztelők egy időben, de látszólag külön mentek be a sörözőbe. A színes bőrű férfi egyenesen a pulthoz ment, de a pultos csak azután fordult felé, hogy a fehér bőrű tesztelőket kiszolgálta. A férfi egy narancslevet kért, mire elmondása szerint az alkalmazott közölte vele, hogy „feketéket nem szolgálnak ki”. Amikor megkérdezte, hogy miért, a pultos azt válaszolta, hogy „sajnálja, ő sem tudja, de ez a főnök utasítása”. Utalt arra is, hogy korábban egy „fekete társaság” verekedett a szórakozóhelyen, és azóta nem szolgálnak ki feketéket.

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.