Felmondtak, mert nem akar muzulmán hamburgert árulni

Nem értett egyet azzal, hogy az általa vezetett Párizs környéki étterem a muzulmán vallási előírásoknak megfelelő, úgynevezett halal minősítést kapjon, ezért a cégvezetés kirúgta. Ezt állítja legalábbis a francia Quick gyorsétteremlánc egyik egységének igazgatója, aki diszkriminációval vádolja a cégvezetést, és munkaügyi bíróság elé idézte őket - tudósította az Inforádiót Ráduly János Franciaországból.

A Quick igazgatósága természetesen tagadja a vádat, azt mondják, a szóban forgó férfit pénzügyi szabálytalanságok miatt menesztették. Az érintett viszont erre azt válaszolja, hogy húsz éve dolgozik a cégnél, és amíg a halal téma nem került napirendre, nem volt gond a munkájával.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a konfliktus kimenetele, az ügyre azonban várhatóan a politika is felfigyel. Szeptemberben ugyanis több polgármester, illetve parlamenti képviselő is tiltakozott az áttételesen többségi állami tulajdonban lévő Quick azon döntése ellen, hogy mintegy harminc éttermében halal hússal szolgálja fel hamburgereit.

Sőt, hét kormánypárti honatya nyílt levelet is közzétett az ügy kapcsán, melyben úgy fogalmaztak, hogy a halal étel bevezetése alapvetően ellenkezik az állam laicitásával és úgy vélték, hogy az ilyen lépések valójában a társadalom balkanizálódásához és elgettósodásához vezetnek.

A politikusok akkor azt is kilátásba helyezték, hogy a kérdés miatt a Quicket csaknem 100 százalékban tulajdonló, amúgy állami ellenőrzés alatt álló letéti pénztár vezetését is megkeresik. A jelek szerint azonban a tulajdonos nem tartja rossz ötletnek a kezdeményezést, az étteremlánc vezetése pedig továbbra is azt hangsúlyozza, hogy a halalkínálat gazdaságilag kifizetődő, hozzátéve, hogy az új módi ellen tiltakozó alkalmazottaiknak a cégen belül más munkahelyet kínálnak. (Inforádió)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.