Fiatalok álmodtak új arcot Budapest Bornegyedének, Budafoknak

A pályázatot, amelyre 18-35 év közötti fiatalok marketingterveit várták a kerület turisztikai arculatának megújítására, júliusban hirdette meg a budafok-tétényi önkormányzat.

A pályázatok egy előzsűrizésen mennek keresztül, ahonnan a legjobb 5 alkotás kerül a döntőbe, ahol az ötletgazdák a zsűri és a közönség előtt mutatják be ötleteiket. Ezt követően a zsűri a 3 legkreatívabb tervet díjazza 100.000-300.000 forint értékben.

A döntésre október 19-én kerül sor.

A zsűri elnöke: Szalay-Bobrovniczky Alexandra – Budapest főpolgármester-helyettese

A zsűri további tagjai:

Berényi Vince Zsolt – Magyar Turisztikai Ügynökség, stratégiai marketingért felelős Igazgató

Dr. Schneller Domonkos – Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt., stratégiai főigazgató

Katona Eszter – Katona Borház, marketing és sales munkatárs

Kerékgyártó Gábor – Budapesti Corvinus Egyetem, egyetemi tanársegéd

Kovács György – Törley Pezsgőpincészet Kft., ügyvezető igazgató

Nagy László – ACG Reklámügynökség, kreatív igazgató

Petri Zsolt – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, projekt- és fejlesztési igazgató

Szepesfalvy Anna – XXII. kerületi alpolgármester, YouInHerit projekt vezetője

Tóth (Avanti) Péter – Tóth Avanti & Társai Alkotó Iroda Kft.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.