Figyelem: pályázat!

A pályázat célja széleskörű, szakirányú ismeretek oktatása a borászat, borturizmus területein, amelynek elsajátításával a végzett szakember képes bemutatni a magyar borászat adottságait, borturisztikai szolgáltatásait, hogy ezáltal a borturizmus hazai növekedését segítse.

Pályázhatnak a természetes személyek, jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetek ( pl. non-profit szervezetek (non-profit gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok, szövetségek)

A támogatás célja borászattal, borturizmussal vagy borászati-idegenforgalmi ismeretekkel kapcsolatos akkreditált szakképzés (amely lehet iskolai rendszerű szakképzés és iskolarendszeren kívüli szakképzés is, a képzés típusát kérjük a pályázatban megjelölni!) támogatása. A képzés oktatás tematikájában az alábbi témaköröknek kötelezően szerepelniük kell:

• tipikusan magyar és világ szőlő és borfajták bemutatása

• szőlőtermesztés, borkészítési technológiák, érlelés, az ízharmóniák kialakulása

• borok tárolása, kezelése

• borkóstolás módszertana, a borok minősítése, illat és aroma összbenyomás

• borszervírozás, bor és étel harmonizációja

• a bor egészségre gyakorolt hatása

• sommelier alapismeretek

A hallgatók szükséges iskolai/szakmai előképzettsége: OKJ-s idegenvezetői képesítés vagy főiskola idegenforgalmi szakán szerzett oklevél.

A képzés időtartama min. 190 óra, amelyben elméleti oktatás és külső helyszíni terepgyakorlat egyaránt szerepel, azzal, hogy a tevékenységet legkésőbb 2011.november 30-ig kell megvalósítani.

A támogatás mértéke max. 70%.

Egy pályázat összege képzésenként: minimum bruttó 500.000,- Ft, maximum bruttó 2.000.000,- Ft.

A pályázat beérkezési határideje 2011. szeptember 15.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.