Figyelem: pályázat!

A pályázat célja széleskörű, szakirányú ismeretek oktatása a borászat, borturizmus területein, amelynek elsajátításával a végzett szakember képes bemutatni a magyar borászat adottságait, borturisztikai szolgáltatásait, hogy ezáltal a borturizmus hazai növekedését segítse.

Pályázhatnak a természetes személyek, jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetek ( pl. non-profit szervezetek (non-profit gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok, szövetségek)

A támogatás célja borászattal, borturizmussal vagy borászati-idegenforgalmi ismeretekkel kapcsolatos akkreditált szakképzés (amely lehet iskolai rendszerű szakképzés és iskolarendszeren kívüli szakképzés is, a képzés típusát kérjük a pályázatban megjelölni!) támogatása. A képzés oktatás tematikájában az alábbi témaköröknek kötelezően szerepelniük kell:

• tipikusan magyar és világ szőlő és borfajták bemutatása

• szőlőtermesztés, borkészítési technológiák, érlelés, az ízharmóniák kialakulása

• borok tárolása, kezelése

• borkóstolás módszertana, a borok minősítése, illat és aroma összbenyomás

• borszervírozás, bor és étel harmonizációja

• a bor egészségre gyakorolt hatása

• sommelier alapismeretek

A hallgatók szükséges iskolai/szakmai előképzettsége: OKJ-s idegenvezetői képesítés vagy főiskola idegenforgalmi szakán szerzett oklevél.

A képzés időtartama min. 190 óra, amelyben elméleti oktatás és külső helyszíni terepgyakorlat egyaránt szerepel, azzal, hogy a tevékenységet legkésőbb 2011.november 30-ig kell megvalósítani.

A támogatás mértéke max. 70%.

Egy pályázat összege képzésenként: minimum bruttó 500.000,- Ft, maximum bruttó 2.000.000,- Ft.

A pályázat beérkezési határideje 2011. szeptember 15.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.