Fogynak a szakácsok a VakVarjú éttermekben!

Fogyni kezdtek a szakácsok és a felszolgálók a budapesti VakVarjú éttermekben. Az étteremcsalád ügyvezető-tulajdonosa, Semsei Rudolf cégcsoportján belül hirdetett fogyókúra versenyt, amivel az egészségesebb életmódra próbálja ösztönözni a finomabbnál finomabb ételek bűvkörében élő kollégáit. A kihívás jótékony célt is szolgál, a leolvadt kilók a verseny végén Forintokká alakulnak át, amivel a cégcsoport a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó SUHANJ! Alapítványt támogatja.

„Egy cukrászati kiállításon voltam néhány kollégámmal Riminiben februárban. Észrevettem, hogy egy kiadós reggeli, napközbeni kóstoló és ebéd után már azt tervezték, hogy hol vacsoráznak majd. Gasztronómiai vállalkozásként talán érthető, hogy mindig az étel jár a fejükben, de ügyvezető-tulajdonosként szerettem volna, ha munkatársaim kicsit kiszakadnak a kalóriák világából és néhány hétig a közösségi élmények, a sportolás és az egészségesebb életmód töltik ki gondolataikat. Ekkor határoztam el, hogy meghirdetem „A Nagy Fogyás 2023” céges kihívást” – mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád vezetője.
A cégcsoport éttermeiből, cukrászdájából és egyéb egységeiből közel 60-an neveztek be szinte azonnal a 12 hétig tartó versenyre, amely egy mérlegreállással kezdődött. A játékot a verseny időtartama alatt bárki bármikor befejezheti, ha úgy érzi, hogy fogyásával elérte a kívánt súlyt. Akik kiinduló testsúlyukhoz képest százalékosan a legtöbb kilótól tudnak megszabadulni, értékes jutalomban részesülnek.

„Mindenki el van keseredve, hogy egyre több a beteg ismerősei között, de a saját egészségükért tenni sokaknak még mindig nem eléggé fontos. Ezért egy kihelyezett orvosi állapotfelmérést és vérvételt szerveztünk annak reményében, hogy orvosi eredményeik tudatában talán még többen csatlakoznak céges kihívásunkhoz. Nagy öröm volt számomra, hogy több, mint 100 munkatársam vett részt az állapotfelmérésen és utána jópáran belevágtak a már javában tartó Nagy Fogyásba” – mondta Semsei Rudolf.
Dr. Bokor Tamás, a Budapest Party Sevice Kft. foglalkozás-egészégügyi szakorvosa az orvosi vizsgálaton részt vettek egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy igazán súlyos dolgot szerencsére nem találtak senkinél, ám a súlycsökkentést több kollégánál javasolta. A szakorvos hangsúlyozta, hogy a túlsúly emeli a vércukorszintet, a koleszterint és a vérnyomást, amelyek értékei már 5 kiló leadás esetén is jelentősen javulnak, 8-10 kiló súlycsökkenés esetén pedig határozottan mérséklődik a térd és a csípő terhelése, könnyebbé válik a munka.
Semsei Rudolf ügyvezetőként ezért azt is kérte szakács-kollégáitól, hogy a dolgozóknak járó menü heti összeállításánál az korábbiakhoz képest jobban figyeljenek a kalóriákra.
„Cégvezetőként azt is fontosnak tartottam a játékkal kapcsolatban, hogy minél egészségesebb munkatársak vegyenek körül, akiknek munkájára és teherbírására hosszú távon számíthatok” – mondta Semsei Rudolf.

„136 kilóval kezdtem el a céges Nagy Fogyás versenyt. A kihívástól függetlenül már januárban eldöntöttem, hogy szeretnék jó pár kilótól megszabadulni és jobban érezni magam a bőrömben. Elkezdtünk tudatosan étkezni a feleségemmel, legelőször a cukrot és a fehér lisztet hagytuk el, majd elkezdtem hetente háromszor konditerembe járni és kétszer úszni. A mérlegelés óta már közel 10 kilótól szabadultam meg és már ekkora súly leadása után is jobb a hangulatom, frissebb vagyok, később fáradok el” – mondta Pálinkás Zsolt, a VakVarjú Csónakház chefje.
A cégcsoport dolgozói nemcsak saját egészségük megőrzése miatt fogynak: a verseny során leolvadt kilók a kihívás után Forinttá alakulnak át, amit a Budapest Party Service Kft. a SUHANJ! Alapítványnak ajánl fel. Minél több kilótól szabadulnak meg a szakácsok és felszolgálók, annál többel tudják majd támogatni a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó szervezetet.

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.