Fogynak a szakácsok a VakVarjú éttermekben!

Fogyni kezdtek a szakácsok és a felszolgálók a budapesti VakVarjú éttermekben. Az étteremcsalád ügyvezető-tulajdonosa, Semsei Rudolf cégcsoportján belül hirdetett fogyókúra versenyt, amivel az egészségesebb életmódra próbálja ösztönözni a finomabbnál finomabb ételek bűvkörében élő kollégáit. A kihívás jótékony célt is szolgál, a leolvadt kilók a verseny végén Forintokká alakulnak át, amivel a cégcsoport a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó SUHANJ! Alapítványt támogatja.

„Egy cukrászati kiállításon voltam néhány kollégámmal Riminiben februárban. Észrevettem, hogy egy kiadós reggeli, napközbeni kóstoló és ebéd után már azt tervezték, hogy hol vacsoráznak majd. Gasztronómiai vállalkozásként talán érthető, hogy mindig az étel jár a fejükben, de ügyvezető-tulajdonosként szerettem volna, ha munkatársaim kicsit kiszakadnak a kalóriák világából és néhány hétig a közösségi élmények, a sportolás és az egészségesebb életmód töltik ki gondolataikat. Ekkor határoztam el, hogy meghirdetem „A Nagy Fogyás 2023” céges kihívást” – mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád vezetője.
A cégcsoport éttermeiből, cukrászdájából és egyéb egységeiből közel 60-an neveztek be szinte azonnal a 12 hétig tartó versenyre, amely egy mérlegreállással kezdődött. A játékot a verseny időtartama alatt bárki bármikor befejezheti, ha úgy érzi, hogy fogyásával elérte a kívánt súlyt. Akik kiinduló testsúlyukhoz képest százalékosan a legtöbb kilótól tudnak megszabadulni, értékes jutalomban részesülnek.

„Mindenki el van keseredve, hogy egyre több a beteg ismerősei között, de a saját egészségükért tenni sokaknak még mindig nem eléggé fontos. Ezért egy kihelyezett orvosi állapotfelmérést és vérvételt szerveztünk annak reményében, hogy orvosi eredményeik tudatában talán még többen csatlakoznak céges kihívásunkhoz. Nagy öröm volt számomra, hogy több, mint 100 munkatársam vett részt az állapotfelmérésen és utána jópáran belevágtak a már javában tartó Nagy Fogyásba” – mondta Semsei Rudolf.
Dr. Bokor Tamás, a Budapest Party Sevice Kft. foglalkozás-egészégügyi szakorvosa az orvosi vizsgálaton részt vettek egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy igazán súlyos dolgot szerencsére nem találtak senkinél, ám a súlycsökkentést több kollégánál javasolta. A szakorvos hangsúlyozta, hogy a túlsúly emeli a vércukorszintet, a koleszterint és a vérnyomást, amelyek értékei már 5 kiló leadás esetén is jelentősen javulnak, 8-10 kiló súlycsökkenés esetén pedig határozottan mérséklődik a térd és a csípő terhelése, könnyebbé válik a munka.
Semsei Rudolf ügyvezetőként ezért azt is kérte szakács-kollégáitól, hogy a dolgozóknak járó menü heti összeállításánál az korábbiakhoz képest jobban figyeljenek a kalóriákra.
„Cégvezetőként azt is fontosnak tartottam a játékkal kapcsolatban, hogy minél egészségesebb munkatársak vegyenek körül, akiknek munkájára és teherbírására hosszú távon számíthatok” – mondta Semsei Rudolf.

„136 kilóval kezdtem el a céges Nagy Fogyás versenyt. A kihívástól függetlenül már januárban eldöntöttem, hogy szeretnék jó pár kilótól megszabadulni és jobban érezni magam a bőrömben. Elkezdtünk tudatosan étkezni a feleségemmel, legelőször a cukrot és a fehér lisztet hagytuk el, majd elkezdtem hetente háromszor konditerembe járni és kétszer úszni. A mérlegelés óta már közel 10 kilótól szabadultam meg és már ekkora súly leadása után is jobb a hangulatom, frissebb vagyok, később fáradok el” – mondta Pálinkás Zsolt, a VakVarjú Csónakház chefje.
A cégcsoport dolgozói nemcsak saját egészségük megőrzése miatt fogynak: a verseny során leolvadt kilók a kihívás után Forinttá alakulnak át, amit a Budapest Party Service Kft. a SUHANJ! Alapítványnak ajánl fel. Minél több kilótól szabadulnak meg a szakácsok és felszolgálók, annál többel tudják majd támogatni a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó szervezetet.

 

 


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.