Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Mint azt mi is megírtuk, Tzuyang első állomása egy több évtizedes múltra visszatekintő étterem volt, ahol óriási, 1-2 kilogrammos méretben kínálják a rántott húst. A Pléh Csárdában először megpróbált megbirkózni egy kétkilós rántott hússal, miközben azt borssal és saját maga által hozott koreai szósszal is igyekezett feldobni, majd pihenésképpen egy pacalpörökölt következett. 

A koreai influenszer által közzétett videóból úgy tűnik az ételek nagyon ízlenek neki, és kiderült az is, hogy a mi rántott húsunk nagyon hasonlt a koreai sertésszelethez.

Kulináris kalandjai ezután Tzuyang továbbállt egy népszerű steak-étterembe indult, ahol ismét komoly adagokat, nagyjából három kiló steaket rendelt, és kóstolt meg a vesepecsenyétől kezdve az Omaháig, majd egy paradicsomos spagetti került terítékre, hogy aztán a menüt hagyományos magyar desszertekkel: bejglivel és az amúgy is laktató kürtőskaláccsal fejezte be.


Fotó: YouTube

Látogatásának következő napján egy gyorátterembe, méghozzá a Nyugati téren található McDonald’sba látogatott el, amelyet ő is megcsodált. Itt összesen tíz hamburgert (csirkés és barbecue szósszal), és egy Big Mac-et is.

Tzuyang következő állomása a Sir Lancelot középkori lovagi étterem lesz a Podmaniczki utcában, amelyet hatalmas adagjairól ismerhetünk.


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.