Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

A miniszter bejelentette: a mai naptól összesen 30-35 élelmiszer termékpárt, üdítőket, alkoholos italokat, például söröket, a grillezéshez kapcsolódó élelmiszer termékeket, szószokat, salátaönteteteket, friss import zöldséget és gyümölcsöt, valamint jégkrémeket vizsgálnak majd a szakemberek a következő két hónapban. Az ellenőrzés célja, hogy az élelmiszerpiacon rend legyen – fogalmazott Fazekas Sándor. A miniszter visszautasította, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók más minőségű élelmiszert kapjanak, mint mondjuk egy holland, német, vagy osztrák vevő. Elvárjuk, hogy a pénzükért ugyanahhoz a minőséghez jussanak a hazai fogyasztók is.

Az agrártárca vezetője a pár hónappal ezelőtti élelmiszervizsgálatra utalva kiemelte: az előző, mintegy száz termékre kiterjedő vizsgálatnál bebizonyosodott: többségüknél, mintegy hetven százalékuknál találtak érzékszervi, vagy minőségbeli eltérést. Ez elfogadhatatlan – érvelt Fazekas Sándor, egyúttal bejelentette az újabb élelmiszerekre kiterjedő átfogó ellenőrzést.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.