Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön

A French Kitsch III, vagyis a "Francia Giccs" egy különleges francia cukrászda, ahol a tulajdonos francia bulldog iránti szeretete is megjelenik, amely játékos, mégis elegáns arculatot kölcsönöz neki.

A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást. Ennek érdekében egy olyan művészeti formát alkotottak meg, amely az építészeti elemeken és anyagokon keresztül értékeli a tökéletlenséget, amely a „croissant” tökéletlen formájára utal.

A tervezés egy tökéletes téglalap alakú testből indult ki, amelyet a tökéletlen ívek tesznek egyszerre modernné és antikká. Az ívek árnyékot adnak, akárcsak egy francia katedrális üvegei, és amikor a fény áthalad az íves ablakon, a katedrális üvegéhez hasonlóan tükröződik a padlón.

A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte  az idei Architizer A Awards-on
A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte az idei Architizer A Awards-on
Fotó: Touch Studio Facebook oldala

A pulttól a második emeletig terjedő boltív egy folyamatos és egységes teret hoz létre, kiemelve a teljes funkciójú pultot, így mindkét emeletről láthatóvá válik. 

A tökéletes tökéletlenség koncepcióját erősíti a texturált beton használata: a fal nem teljesen sima, de tükrözi az anyag eredetiségét, amely önmagában is szép lehet. Sőt, a beton, mint fő anyag felhasználásával a bútorok, dekorációk és LED-lámpák is kiemelkednek a térből és a  téren belüli tökéletlen ívekkel együtt emlékezetes képet alkotnak a kávézóról.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.