Friss hírek a Balaton két ikonikus vendéglátóhelyéről

Váratlanul bezártak. Vajon a szezon vége vagy a növekvő rezsiköltségek miatt?

Zamárdi népszerű halas vendéglátóhelyét, a Halas Karcsi büféjét a februárban elhunyt tulajdonos, Csibrák Károly örökségét fia és menye vette át, és a sikeres szezon után augusztus utolsó napjaiban vettek búcsút lelkes közönségüktől.

Szerencsére nem a törölközőt dobták be a szinte kitermelhetetlenül magas költségek miatt, mert vendégeiket arról biztosították egy kiírással, hogy - ahogy egyébként általában szoktak - 2023. Pünkösdjétől újra várják őket megszokott kínálatukkal.

 

A mindig dübörgő, és a Balatonon vitorlázók kedvenc állomáshelyének számító szigligeti Kikötő Étteremben is félárbocra engedték a vendéglátás vitorláját: a nyaralók hazatérésével az őszi hónapokban már csak hétvégéken tartanak nyitva, tudtuk meg az önkormányzattól, ahol semmi egyéb, az átlagos ügymenettől eltérő bezárásról nem tudnak.

Lapunk azonban arról értesült, hogy a személyzet tagjait elbocsátották, akik a környék állandó nyitvatartású egységeiben keresnek most új munkalehetőségeket. Az étterem üzemeltetőjét kerestük, egyelőre azonban nem sikerült elérnünk.

Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.