Füredi az év fagyija

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg a pandémia miatt az Év Fagylaltja versenyt. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

A verseny célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Az eredetileg május végére tervezett esemény fesztivál jelleggel idén nem volt megrendezhető, ezért régiós elődöntők után - ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amelyen tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Az Év Fagylaltja versenyre idén kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag-gyártók, forgalmazók kategóriájában 19 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

A kézműves kategória döntőjébe 13 fagylalt került, amelyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Ebben a kategóriában, olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

Cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Passió-karamell – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred 

Ezüstérem:

Törökmézes vanília – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüre

Bronzérem:

Modena Kincse – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő 

Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás

Alapanyaggyártók, forgalmazók versenye: 

Aranyérem: 

Ropogós pisztácia sorbet - Gácsi Zoltán (Goodwill Kft. – Nagytarcsa) 

Ezüstérem:

Yuzu-mangó-karamell – Kálmán Regina (m-Gel Hungary Kft. – Budapest) 

Bronzérem:

Cseresznyés brownie – Magyar Zoltán (König-Units Kft. – Üllő)

Forrás: KEN!Media / Turizmus Online

Forrás: Fotók:Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.