Gasztrohegy: Világok konyhája Badacsonyban

A Gasztrohegy csapata idén is megtartja a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni a hegyen úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.

Október 16-17-én jön a Gasztrohegy, izgalmas tematikával. A 10 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagyni Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk. Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program. 

 

A gasztrós programra 4 alkalmas bérlet is kapható, amelynek köszönhetően 4 fogás és mellé 4 bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, amely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk.

VILÁGOK KONYHÁJA:

Hableány • Franciaország • Bouillabaisse /  Cassoulet

Bonvino Borbár • Erdély • Pacal leves, Rozsda mártás- füstös kolbász- puliszka

Pláne Badacsony borterasz • Csehország • Hermelin

Laposa terasz • Baszkföld • Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal - Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban"

Istvándy Borműhely • Mexikó • Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban) Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)

Borbarátok Étterem • Marokkó • Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz

Vánkos • Spanyolország • Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz • Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz

Tölgyes Kúria • Oroszország • Borscs leves szerintünk - "Sztroganov Marha"

Kisfaludy-ház Étterem • Olaszország • Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán) - Panna Cotta

Tilia Borvendéglő • Thaiföld • Csilis mangó és ananász korianderrel   - Csirke és édesburgonya leves - Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.

Minden további info és jegyvétel: ITT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.