Október 16-17-én jön a Gasztrohegy, izgalmas tematikával. A 10 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagyni Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk. Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program.
A gasztrós programra 4 alkalmas bérlet is kapható, amelynek köszönhetően 4 fogás és mellé 4 bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, amely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk.
Hableány • Franciaország • Bouillabaisse / Cassoulet
Bonvino Borbár • Erdély • Pacal leves, Rozsda mártás- füstös kolbász- puliszka
Pláne Badacsony borterasz • Csehország • Hermelin
Laposa terasz • Baszkföld • Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal - Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban"
Istvándy Borműhely • Mexikó • Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban) Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)
Borbarátok Étterem • Marokkó • Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz
Vánkos • Spanyolország • Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz • Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz
Tölgyes Kúria • Oroszország • Borscs leves szerintünk - "Sztroganov Marha"
Kisfaludy-ház Étterem • Olaszország • Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán) - Panna Cotta
Tilia Borvendéglő • Thaiföld • Csilis mangó és ananász korianderrel - Csirke és édesburgonya leves - Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.
Minden további info és jegyvétel: ITT
Forrás: Turizmus Online