Gasztrohegy: Világok konyhája Badacsonyban

A Gasztrohegy csapata idén is megtartja a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni a hegyen úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.

Október 16-17-én jön a Gasztrohegy, izgalmas tematikával. A 10 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagyni Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk. Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program. 

 

A gasztrós programra 4 alkalmas bérlet is kapható, amelynek köszönhetően 4 fogás és mellé 4 bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, amely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk.

VILÁGOK KONYHÁJA:

Hableány • Franciaország • Bouillabaisse /  Cassoulet

Bonvino Borbár • Erdély • Pacal leves, Rozsda mártás- füstös kolbász- puliszka

Pláne Badacsony borterasz • Csehország • Hermelin

Laposa terasz • Baszkföld • Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal - Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban"

Istvándy Borműhely • Mexikó • Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban) Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)

Borbarátok Étterem • Marokkó • Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz

Vánkos • Spanyolország • Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz • Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz

Tölgyes Kúria • Oroszország • Borscs leves szerintünk - "Sztroganov Marha"

Kisfaludy-ház Étterem • Olaszország • Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán) - Panna Cotta

Tilia Borvendéglő • Thaiföld • Csilis mangó és ananász korianderrel   - Csirke és édesburgonya leves - Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.

Minden további info és jegyvétel: ITT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.