Gazdag évet zár a Váli Birtok

Gazdag évet zár a Váli Birtok 

Hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő, eredményekben gazdag évet zárt Váli Péter Badacsonyörsön található pincészete, a közel 10 hektáron organikusan gazdálkodó Váli Birtok.
Bortriatlon Badacsonyban

Bortriatlon Badacsonyban 

A program keretén belül Badacsonyban, Badacsonytomajon és Badacsonyörsön, 7 gyönyörű helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket, akik az olaszrizlingből kaphatnak gazdag ízelítőt a borászok tolmácsolásában.
Elindítják az igazi balatoni gasztro-szezont

Elindítják az igazi balatoni gasztro-szezont 

Izgalmas tematikákkal érkezik a Gasztrohegy 6. évada: ősztől tavaszig 10, egész évben nyitva tartó vendéglátóhely dolgozik azon, hogy egyedülálló gasztrotúra keretében mutassa be Badacsony legjavát.
Elindult a Badacsonyi borvidék online magazinja

Elindult a Badacsonyi borvidék online magazinja 

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és legismertebb borvidéke, igazodva az erősödő olvasói online jelenléthez, elindította online magazinját, mely szervesen kapcsolódik a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület, badacsony.com weboldalához. A felület színes és változatos témákkal, magazinos cikkekben, riportokban számol be a borvidéken lévő legfrissebb újdonságokról, a helyi eseményekről, ezáltal praktikus és hasznos információkkal látja el az olvasókat, és a borvidékre látogatókat.  
Idén is lesz badacsonyi Bortriatlon

Idén is lesz badacsonyi Bortriatlon 

A programsorozat keretében három különböző hétvégén, három tematikus bortúra alkalmával most még aktívabban vethetjük bele magunkat a borvidék három ikonikus szőlőfajtájának kóstolásába, a gazdák szakmai titkaiba, és a különféle gasztronómiai és kulturális programokba. A badacsonyi borok kedvelői igazi Badacsony-szakértővé válhatnak a program során, tehát érdemes  felírni a Bortriatlon időpontjait a bakancslistánkra - tájékoztatták lapunkat az esemény szervezői.
Kéknyelű Piknik Badacsonyban

Kéknyelű Piknik Badacsonyban 

Május 13-án, szombaton ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton-felvidék egyik legjobb tavaszi boros fesztiválja, a Kéknyelű Piknik. 
Aki hisz a helyi fajtákban: Borbély Tamás

Aki hisz a helyi fajtákban: Borbély Tamás 

Volt az „Év Bortermelője”, „Az év agrárembere”, és más jeles címek birtokosa. Második generációs családi borászat az övék, ahol édesapjával közösen a boraikat készítik. Tüzes borokat, vulkáni ízekkel, ahogy ő fogalmaz. A Borbély Családi Pincészetbe enged most bepillantást, Badacsonytomajon, a Káptalantótiba vezető út mentén.
Badacsony továbbra is egész évben nyitva

Badacsony továbbra is egész évben nyitva 

Míg az energiaválság miatt országszerte több intézmény, szálloda és étterem volt kénytelen ideiglenesen vagy végleg bezárni az elmúlt időszakban, Badacsonyban továbbra is minden megszokott szolgáltatás elérhető, és változatos programokkal, színvonalas szálláshelyekkel, élménytúrákkal, tematikus eseményekkel, és kiváló borokkal várják télen is a kikapcsolódni vágyókat.  
Badacsony, bor, barátokkal

Badacsony, bor, barátokkal 

Gasztroélmények, bortúrák, szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncertek, aktív sportolás, tematikus programok - csak néhány az idei kínálatból.
Megújult a badacsonyi Tilia borvendégő

Megújult a badacsonyi Tilia borvendégő 

Új koncepcióval és új csapattal kezdi a nyarat a 125 éves, badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A kínálat a magyaros, századelőt idéző ízeken és a hozzájuk illő, kis helyi pincészetektől származó badacsonyi borokon alapul. A tulajdonosok az egyszerű, letisztult ízek mellett a hely szellemi örökségének ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A badacsonyi borvidék signature tétele 10 pincészet kínálatában 

Kéknyelű Zsendülés néven 10 helyszínen várják a borszerető érdeklődőket június 17-19. között. 

Szászi Endre, Szászi Birtok, Hegymagas 

Folytatjuk hazai borászatok, pincészetek vezetőivel folytatott rendhagyó sorozatunkat. Amelynek során mindig egy adott történet kapcsán mutatunk be egy borhoz értő szakembert a szőlők mellől, a pincék mélyéről. Ezúttal a Szent György-hegyi szőlőkhöz látogatunk el, Szászi Endréhez, akit a covid-járvány két éve olyan vállalkozásra sarkalt, amit álmában sem gondolt volna, hogy valaha is belevág.

Badacsonyi csúcsok a New York Palotában 

A világjárvány okozta egy év kényszerszünet után, folytatva az évek óta jól bevált hagyományt, április 9-én csaknem félszáz kiállítóval és 160 válogatott borral ismét a patinás budapesti New York Palota Róma termébe költözött egy napra Magyarország egyik legkedveltebb borvidéke, a Badacsony - tájékoztatta lapunkat a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.

Gasztrohegy: Világok konyhája Badacsonyban 

A Gasztrohegy csapata idén is megtartja a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni a hegyen úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.

Bemutatták a Villa Sandahl 2019-es rajnai rizlingjeit 

Ezúttal a szőlők fölött kőröző, éhes seregélyek ihlették a pincészetnek szinte már védjegyévé vált, különlegesen kreatív címkéket. A bemutatót szerdán a budai Fióka Étteremben tartották.

A tanúhegyek még sosem voltak tanúi... 

... akkora rohamnak, mint a pandémia első hullámát követően. A badacsonyi borturizmus a témája a Pont Itt  szaklap most megjelent számában az egyik írásnak.

Tapas-túrán Badacsonyban 

Június első hétvégéjén szervezik a badacsonyi vendéglátók első közös programjukat "Tapasok éjjel-nappal" címen.

Svéd tulaj, magyar borász, német borstílus a Tanúhegyeknél 

Rajnai rizlinget készítenek 10 hektárnyi badacsonyi területen, magyar főborász irányításával. És tételeik annyira sikeresek, hogy máris besöpörtek néhány hazai rangos szakmai elismerést. A Villa Sandahl négy különleges rizlingjével ismerkedtünk egy virtuális térben megtartott múlt pénteki tájékoztató során.

Folytatódik a Gasztrohegy Badacsonyban 

Januárban folytatódik a Gasztrohegy rendezvénysorozat Badacsonyban, a téma ezúttal a vadétel lesz.

Indul a Gasztrohegy új évada! 

A tavaly indult Gasztrohegy sorozat hihetetetlen életet hozott az őszi és téli hétvégékbe, megteltek a szálláshelyek, csoportok látogatták végig a tematikus hétvégéken a vendéglátóhelyeket – a jó idő miatt sok esetben gyalog vágtak neki a hegynek. A vendéglátók idén újra indítják a programsorozatot, és ezt stílszerűen egy gumicsizmás évadnyitó falatozással ünnepelték az őszi napsütésben a badacsonyi strandon.

Új fejezet indul a badacsonyi gasztronómiában 

Az ősztől tavaszig tartó Gasztrohegy programsorozat nemcsak élményeket ad, de aktivitásra is sarkall.

Sör, foci, burger, Balaton 

Hétvégi gasztroaktualitások, idei újdonságok a magyar tengernél.

Mi a közös a kéknyelűben? 

Az Istvándy Birtok szervezésében hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg július 4-én a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolót a varázslatosan szép káptalantóti birtokon. A rendezvény központjában a Kéknyelű áll majd, a piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több, mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.

Díszkivilágítást kap a badacsonyi bornegyed 

Először kap díszkivilágítást a badacsonyi bornegyed, aminek ünnepélyes bemutatására Badacsony és Szigliget közösen állít borkarácsonyfát.

Összefogtak a télen is nyitva tartó badacsonyi helyek 

Milyen télen a Balatonon vendéglátónak lenni? Érdemes-e nyitva lenni? A badacsonyiak szerint nagyon is.

Heves viták kereszttüzében a badacsonyi vendéglátás 

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

Fusson egy jó cél érdekében! 

Augusztus 26-án másodszor rendezik meg a Badacsony-hegy körüli „Dűlőre futunk” jótékonysági futást. 

Bőrös fogassal indítja a szezont a badacsonyi Kisfaludy-ház Étterem 

Június 9-én este hivatalosan is megnyílik a szezon a badacsonyi Kisfaludy-ház Étteremben, hiszen különleges menüsorral és hozzájuk illő borokkal egy remek borvacsorára kerül sor.

Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac 

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Mit kell tudni a badacsonyi szőlős zárlatról? 

Könnyen hazavághatja a badacsonyi, balaton-felvidéki borászatot, ha a gazdák és más érintettek nem veszik eléggé komolyan a szőlő aranyszínű sárgaság betegségét, derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettesének pénteki badacsonyi tájékoztatójából.

Ökoturisztikai központ és megújult arborétum Badacsonyban 

Badacsonylábdihegyen – a kikotort és felújított strand területén – május végén megnyílik a pályázati támogatással létesült Ökoturisztikai Látogatóközpont.

A Balaton északi partjának csodái madártávlatból 

Badacsony, bazaltorgonák, kilátó és strandolók a képsorozaton.

Egyre többen hajózzák be a bortengert 

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

Száz borkedvelő találkozója Badacsonyban 

Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén.

Badacsonyi borok „New Yorkban” 

A Kéknyelűből készített borok kiemelkedően magas, pozitív élettani hatásúak.

Ökopiac nyílik a Balaton legújabb strandjánál 

A Badacsony lábánál fekvő Badacsonytördemicen új strandot építenek, amely elé néhány helyi lakos termelői piacot álmodott.

Megújul a badacsonyi Szegedy Róza Ház 

Megújult a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum szolgáltatáskínálata.

Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken 

Bortriatlont szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület: a badacsonyi borászok három bortúrával, három hónap három hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat - közölte az MTI-vel az egyesület elnöke hétfőn.

Van létjogosultsága a Fonyód-Badacsony kompnak 

Heteken belül elkészül a tervezett második balatoni, Fonyód és Badacsony közötti kompjárat megvalósíthatósági tanulmánya, amelynek eddigi részeredményei alátámasztották a mintegy 8 milliárd forintos beruházás létjogosultságát - közölte Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója szombaton az MTI-vel. Az 5,5 kilométeres távot az új kompjárat 20 perc alatt tenné meg.

Felújítások a badacsonytördemici kempingben 

Több mint 130 millió forintból újították fel a Badacsonytördemic községben  található Eldorádó kempinget, a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) keretében megvalósuló beruházáshoz uniós pályázaton 59 millió forint támogatást nyert az MZ/X Kereskedelmi Kft.

Újból megnyitott a badacsonyi kilátó 

Újból megnyitotta a nagyközönség előtt a badacsonyi kilátót a kivitelező cég, mert megkapta a beruházásért járó összeget - közölte Borsos Balázs, a Fitotron Kft. ügyvezetője kedden az MTI-vel.

Lezárta a kivitelező a badacsonyi kilátót 

Lezárta a csaknem fél éve átadott badacsonyi kilátót a kivitelező, mivel azóta sem kapta meg az elvégzett munka ellenértékét - erősítette meg az önkormányzat és a cég szerdán az MTI-nek.

Megújult a badacsonyi kilátó 

Teljesen felújították a Badacsony hegy legmagasabb pontján lévő Kisfaludy-kilátót.

Badacsonyban már palackozzák a Csabagyöngyét 

Badacsonyban elkezdődött Európa első újborának, a Csabagyöngyének a palackozása. Az augusztus elején befejeződött szüretet követően kétszázezer palack kerül a forgalomba - mondta Varga Péter, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón szerdán Badacsonyörsön.

Bazalt, tölgy és beton a Badacsony lábánál 

Izgalmas belsőépítészeti megoldásokat felvonultató borélményhotelt avattak a közelmúltban Badacsonyban. Bemutatjuk a Bonvino Hotelt. Munkatársunktól

Pünkösdkor nyit a Hotel Bonvino Wine & Spa 

2011 júniusában nyit Badacsonyban a Hotel Bonvino Wine & Spa, Magyarország első aktív és borszállodája.

Helikopterrel építenek kilátót a Badacsonyra 

Helikopterrel építik az új kilátót a Badacsony tetejére, tájékoztatták a sajtót a munkálatok megindulása kapcsán. Munkatársunktól

Borral toboroznak vendéget 

Az egész éven át tartó vendégfogadás feltételeinek megteremtését szolgálja a Badacsonyi Borbarangolás 365 című program, amit már negyedik alkalommal indítanak el az idén, hangsúlyozta Nagy Miklós, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke kedden a borkóstolásra, pincelátogatásra hívott újságírókat köszöntve. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!