Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd

Az Eriterából származó, és Svédországban felnövő Michelin-csillagos szakácsot, Mussie Imnetut eszméletlen állapotban találták meg a forgalmas Queensway-i bevásárlóutcában, hétfőn 23:30 körül. A 41 éves férfi a támadás során fejsérülést szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban van a kórházban.

Egy 31 éves férfit tegnapelőtt letartóztattak gyilkossági kísérlet gyanúja miatt, és az egyik  dél-londoni rendőrőrsön jelenleg is őrizetben tartják, derült ki a Dail Mail cikkéből. 

Mint írják, a séf Dubaiban él és a The Arts Club csúcsszakácsaként dolgozik. Innen utazott az Egyesült Királyságba, ahol egyébként szezonális menüt állított volna össze egy luxusétterem számára. Imnetu hétfőn délután elment a The Arts Club fiókjába a nyugat-londoni Dover Streeten, majd este 22:30 körül  a queenswayi Dr Power étterembe indult. 

Mussie Imnetu
Mussie Imnetu
Fotó: The Arts Club Dubai Facebook oldala

A környéken épp karneváli hangulat volt, hemzsegtek a látogatók. A járőröző rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi eszméletlenül fekszik a forgalmas Queensway bevásárlóutcán. 

Szerdán a hajnali órákban egy 31 éves férfit tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával, aki továbbra is őrizetben van egy dél-londoni rendőrőrsön.


Fotó: Notting Hill Carneval Facebook oldala

Sajnos nem a séf esete volt az egyetlen erőszakos cselekmény a Notting Hill Karneválok történetében, ugyanakkor messze az idei karneválon volt a legtöbb letartóztatás: két nap alatt 334-et vettek őrizetbe, és a rendőrség azt mondta, hogy belefáradtak az eseményt felkavaró erőszakba.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.