Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd

Az Eriterából származó, és Svédországban felnövő Michelin-csillagos szakácsot, Mussie Imnetut eszméletlen állapotban találták meg a forgalmas Queensway-i bevásárlóutcában, hétfőn 23:30 körül. A 41 éves férfi a támadás során fejsérülést szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban van a kórházban.

Egy 31 éves férfit tegnapelőtt letartóztattak gyilkossági kísérlet gyanúja miatt, és az egyik  dél-londoni rendőrőrsön jelenleg is őrizetben tartják, derült ki a Dail Mail cikkéből. 

Mint írják, a séf Dubaiban él és a The Arts Club csúcsszakácsaként dolgozik. Innen utazott az Egyesült Királyságba, ahol egyébként szezonális menüt állított volna össze egy luxusétterem számára. Imnetu hétfőn délután elment a The Arts Club fiókjába a nyugat-londoni Dover Streeten, majd este 22:30 körül  a queenswayi Dr Power étterembe indult. 

Mussie Imnetu
Mussie Imnetu
Fotó: The Arts Club Dubai Facebook oldala

A környéken épp karneváli hangulat volt, hemzsegtek a látogatók. A járőröző rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi eszméletlenül fekszik a forgalmas Queensway bevásárlóutcán. 

Szerdán a hajnali órákban egy 31 éves férfit tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával, aki továbbra is őrizetben van egy dél-londoni rendőrőrsön.


Fotó: Notting Hill Carneval Facebook oldala

Sajnos nem a séf esete volt az egyetlen erőszakos cselekmény a Notting Hill Karneválok történetében, ugyanakkor messze az idei karneválon volt a legtöbb letartóztatás: két nap alatt 334-et vettek őrizetbe, és a rendőrség azt mondta, hogy belefáradtak az eseményt felkavaró erőszakba.

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.