Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd

Az Eriterából származó, és Svédországban felnövő Michelin-csillagos szakácsot, Mussie Imnetut eszméletlen állapotban találták meg a forgalmas Queensway-i bevásárlóutcában, hétfőn 23:30 körül. A 41 éves férfi a támadás során fejsérülést szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban van a kórházban.

Egy 31 éves férfit tegnapelőtt letartóztattak gyilkossági kísérlet gyanúja miatt, és az egyik  dél-londoni rendőrőrsön jelenleg is őrizetben tartják, derült ki a Dail Mail cikkéből. 

Mint írják, a séf Dubaiban él és a The Arts Club csúcsszakácsaként dolgozik. Innen utazott az Egyesült Királyságba, ahol egyébként szezonális menüt állított volna össze egy luxusétterem számára. Imnetu hétfőn délután elment a The Arts Club fiókjába a nyugat-londoni Dover Streeten, majd este 22:30 körül  a queenswayi Dr Power étterembe indult. 

Mussie Imnetu
Mussie Imnetu
Fotó: The Arts Club Dubai Facebook oldala

A környéken épp karneváli hangulat volt, hemzsegtek a látogatók. A járőröző rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi eszméletlenül fekszik a forgalmas Queensway bevásárlóutcán. 

Szerdán a hajnali órákban egy 31 éves férfit tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával, aki továbbra is őrizetben van egy dél-londoni rendőrőrsön.


Fotó: Notting Hill Carneval Facebook oldala

Sajnos nem a séf esete volt az egyetlen erőszakos cselekmény a Notting Hill Karneválok történetében, ugyanakkor messze az idei karneválon volt a legtöbb letartóztatás: két nap alatt 334-et vettek őrizetbe, és a rendőrség azt mondta, hogy belefáradtak az eseményt felkavaró erőszakba.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.