Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd

Az Eriterából származó, és Svédországban felnövő Michelin-csillagos szakácsot, Mussie Imnetut eszméletlen állapotban találták meg a forgalmas Queensway-i bevásárlóutcában, hétfőn 23:30 körül. A 41 éves férfi a támadás során fejsérülést szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban van a kórházban.

Egy 31 éves férfit tegnapelőtt letartóztattak gyilkossági kísérlet gyanúja miatt, és az egyik  dél-londoni rendőrőrsön jelenleg is őrizetben tartják, derült ki a Dail Mail cikkéből. 

Mint írják, a séf Dubaiban él és a The Arts Club csúcsszakácsaként dolgozik. Innen utazott az Egyesült Királyságba, ahol egyébként szezonális menüt állított volna össze egy luxusétterem számára. Imnetu hétfőn délután elment a The Arts Club fiókjába a nyugat-londoni Dover Streeten, majd este 22:30 körül  a queenswayi Dr Power étterembe indult. 

Mussie Imnetu
Mussie Imnetu
Fotó: The Arts Club Dubai Facebook oldala

A környéken épp karneváli hangulat volt, hemzsegtek a látogatók. A járőröző rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi eszméletlenül fekszik a forgalmas Queensway bevásárlóutcán. 

Szerdán a hajnali órákban egy 31 éves férfit tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával, aki továbbra is őrizetben van egy dél-londoni rendőrőrsön.


Fotó: Notting Hill Carneval Facebook oldala

Sajnos nem a séf esete volt az egyetlen erőszakos cselekmény a Notting Hill Karneválok történetében, ugyanakkor messze az idei karneválon volt a legtöbb letartóztatás: két nap alatt 334-et vettek őrizetbe, és a rendőrség azt mondta, hogy belefáradtak az eseményt felkavaró erőszakba.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.