Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd

Az Eriterából származó, és Svédországban felnövő Michelin-csillagos szakácsot, Mussie Imnetut eszméletlen állapotban találták meg a forgalmas Queensway-i bevásárlóutcában, hétfőn 23:30 körül. A 41 éves férfi a támadás során fejsérülést szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban van a kórházban.

Egy 31 éves férfit tegnapelőtt letartóztattak gyilkossági kísérlet gyanúja miatt, és az egyik  dél-londoni rendőrőrsön jelenleg is őrizetben tartják, derült ki a Dail Mail cikkéből. 

Mint írják, a séf Dubaiban él és a The Arts Club csúcsszakácsaként dolgozik. Innen utazott az Egyesült Királyságba, ahol egyébként szezonális menüt állított volna össze egy luxusétterem számára. Imnetu hétfőn délután elment a The Arts Club fiókjába a nyugat-londoni Dover Streeten, majd este 22:30 körül  a queenswayi Dr Power étterembe indult. 

Mussie Imnetu
Mussie Imnetu
Fotó: The Arts Club Dubai Facebook oldala

A környéken épp karneváli hangulat volt, hemzsegtek a látogatók. A járőröző rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi eszméletlenül fekszik a forgalmas Queensway bevásárlóutcán. 

Szerdán a hajnali órákban egy 31 éves férfit tartóztattak le emberölési kísérlet gyanújával, aki továbbra is őrizetben van egy dél-londoni rendőrőrsön.


Fotó: Notting Hill Carneval Facebook oldala

Sajnos nem a séf esete volt az egyetlen erőszakos cselekmény a Notting Hill Karneválok történetében, ugyanakkor messze az idei karneválon volt a legtöbb letartóztatás: két nap alatt 334-et vettek őrizetbe, és a rendőrség azt mondta, hogy belefáradtak az eseményt felkavaró erőszakba.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.