Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.

Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Zártnak tűnhet a száguldó cirkusz, azaz a Forma–1 világa, ám egy tehetséges és fiatal magyarnak mégis sikerült meghódítania az autóversenyzés királykategóriáját. Simon Benjámin gondolt egyet, félbehagyta az egyetemet, és egy hosszas angliai kaland után érkezett meg az F1-be.

A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig. Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Mindig is szakácsnak készültél? 

Nem egészen… a főzés mindig is a hobbim volt, de nem ebbe az irányba indult el az életem. A gimnázium után felvételiztem a szombathelyi egyetemre business management szakra, ahol egy év után rájöttem, hogy ez egyáltalán nem én vagyok. Azt mindig is éreztem, hogy nem tudnám leélni úgy az életemet, hogy egész nap egy íróasztal mögött ülök és nap mint nap ugyanazt a monoton munkát csinálom, így otthagytam az egyetemet.

Szerencsére a családom mindenben támogatott és elindulhattam egy olyan úton, amin a határ a csillagos ég, ha az ember hisz magában. Nem mondom, nehéz volt a barátaim és a szeretteim nélkül, ugyanis fogtam magam és kimentem Walesbe, ahol egy helyi hotelben, kezdő szakácsként kaptam életem első konyhai munkáját. Nagy szerencsém volt, hogy gyorsan cserélődtek az emberek körülöttem és egyre feljebb lépdeltem a ranglétrán, még úgy is, hogy az önéletrajzomban alig volt tapasztalat. Odakint azonban nem az érdekli az embereket, hogy milyen papírral érkezel, hanem hogy mit tudsz! A walesi kaland végül másfél évig tartott.

Onnan hová vezetett az út? Mi volt a következő állomás?

Egy újabb másfél éves, immár angliai kitérő után jött a nagy megálló és eddigi életem legérdekesebb munkája, ugyanis a Tresco Island nevű magánszigeten kezdtem el dolgozni. Ez a terület az Egyesült Királyság egyik legbefolyásosabb családjáé, ahova hatalmas kedvvel járnak a hírességek a világ minden tájáról. Itt senki nem zavarja őket, kiélvezhetik a nyaralás minden másodpercét. 

A sziget visszatérő látogatói között van például Gordon Ramsay, a szakma legjobbja, és a brit királyi család is, akik minden évben két hetet töltenek a szigeten. Hatalmas megtiszteltetés volt az éttermünk számára, hogy nálunk étkeztek. A királynő sosem jött, de Károly király igen. A család szinte minden tagja járt nálunk, a legkisebbektől a legidősebbekig.

Öt éven át dolgoztam ott és nagyon sokat köszönhetek ennek a helynek is, mert rengeteget tanultam, méghozzá olyan emberek mellett, akik a világ legjobb éttermeiben dolgoztak. A mi éttermünk is többször bekerült a Michelin Guide-ba, beválogattak minket az év legjobb 100 tengerparti étterme közé, és elnyertünk számos Rosettes-csillagot is. Nagyon sokat köszönhetek az akkori főséfemnek, James Jonesnak, hiszen nélküle, és persze az ötletei nélkül nem értünk volna el ennyi mindent.

Elolvasom a teljes interjút >>

Forrás: Mindmegette.hu


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.