Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.

Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Zártnak tűnhet a száguldó cirkusz, azaz a Forma–1 világa, ám egy tehetséges és fiatal magyarnak mégis sikerült meghódítania az autóversenyzés királykategóriáját. Simon Benjámin gondolt egyet, félbehagyta az egyetemet, és egy hosszas angliai kaland után érkezett meg az F1-be.

A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig. Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Mindig is szakácsnak készültél? 

Nem egészen… a főzés mindig is a hobbim volt, de nem ebbe az irányba indult el az életem. A gimnázium után felvételiztem a szombathelyi egyetemre business management szakra, ahol egy év után rájöttem, hogy ez egyáltalán nem én vagyok. Azt mindig is éreztem, hogy nem tudnám leélni úgy az életemet, hogy egész nap egy íróasztal mögött ülök és nap mint nap ugyanazt a monoton munkát csinálom, így otthagytam az egyetemet.

Szerencsére a családom mindenben támogatott és elindulhattam egy olyan úton, amin a határ a csillagos ég, ha az ember hisz magában. Nem mondom, nehéz volt a barátaim és a szeretteim nélkül, ugyanis fogtam magam és kimentem Walesbe, ahol egy helyi hotelben, kezdő szakácsként kaptam életem első konyhai munkáját. Nagy szerencsém volt, hogy gyorsan cserélődtek az emberek körülöttem és egyre feljebb lépdeltem a ranglétrán, még úgy is, hogy az önéletrajzomban alig volt tapasztalat. Odakint azonban nem az érdekli az embereket, hogy milyen papírral érkezel, hanem hogy mit tudsz! A walesi kaland végül másfél évig tartott.

Onnan hová vezetett az út? Mi volt a következő állomás?

Egy újabb másfél éves, immár angliai kitérő után jött a nagy megálló és eddigi életem legérdekesebb munkája, ugyanis a Tresco Island nevű magánszigeten kezdtem el dolgozni. Ez a terület az Egyesült Királyság egyik legbefolyásosabb családjáé, ahova hatalmas kedvvel járnak a hírességek a világ minden tájáról. Itt senki nem zavarja őket, kiélvezhetik a nyaralás minden másodpercét. 

A sziget visszatérő látogatói között van például Gordon Ramsay, a szakma legjobbja, és a brit királyi család is, akik minden évben két hetet töltenek a szigeten. Hatalmas megtiszteltetés volt az éttermünk számára, hogy nálunk étkeztek. A királynő sosem jött, de Károly király igen. A család szinte minden tagja járt nálunk, a legkisebbektől a legidősebbekig.

Öt éven át dolgoztam ott és nagyon sokat köszönhetek ennek a helynek is, mert rengeteget tanultam, méghozzá olyan emberek mellett, akik a világ legjobb éttermeiben dolgoztak. A mi éttermünk is többször bekerült a Michelin Guide-ba, beválogattak minket az év legjobb 100 tengerparti étterme közé, és elnyertünk számos Rosettes-csillagot is. Nagyon sokat köszönhetek az akkori főséfemnek, James Jonesnak, hiszen nélküle, és persze az ötletei nélkül nem értünk volna el ennyi mindent.

Elolvasom a teljes interjút >>

Forrás: Mindmegette.hu


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.