Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.

Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Zártnak tűnhet a száguldó cirkusz, azaz a Forma–1 világa, ám egy tehetséges és fiatal magyarnak mégis sikerült meghódítania az autóversenyzés királykategóriáját. Simon Benjámin gondolt egyet, félbehagyta az egyetemet, és egy hosszas angliai kaland után érkezett meg az F1-be.

A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig. Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Mindig is szakácsnak készültél? 

Nem egészen… a főzés mindig is a hobbim volt, de nem ebbe az irányba indult el az életem. A gimnázium után felvételiztem a szombathelyi egyetemre business management szakra, ahol egy év után rájöttem, hogy ez egyáltalán nem én vagyok. Azt mindig is éreztem, hogy nem tudnám leélni úgy az életemet, hogy egész nap egy íróasztal mögött ülök és nap mint nap ugyanazt a monoton munkát csinálom, így otthagytam az egyetemet.

Szerencsére a családom mindenben támogatott és elindulhattam egy olyan úton, amin a határ a csillagos ég, ha az ember hisz magában. Nem mondom, nehéz volt a barátaim és a szeretteim nélkül, ugyanis fogtam magam és kimentem Walesbe, ahol egy helyi hotelben, kezdő szakácsként kaptam életem első konyhai munkáját. Nagy szerencsém volt, hogy gyorsan cserélődtek az emberek körülöttem és egyre feljebb lépdeltem a ranglétrán, még úgy is, hogy az önéletrajzomban alig volt tapasztalat. Odakint azonban nem az érdekli az embereket, hogy milyen papírral érkezel, hanem hogy mit tudsz! A walesi kaland végül másfél évig tartott.

Onnan hová vezetett az út? Mi volt a következő állomás?

Egy újabb másfél éves, immár angliai kitérő után jött a nagy megálló és eddigi életem legérdekesebb munkája, ugyanis a Tresco Island nevű magánszigeten kezdtem el dolgozni. Ez a terület az Egyesült Királyság egyik legbefolyásosabb családjáé, ahova hatalmas kedvvel járnak a hírességek a világ minden tájáról. Itt senki nem zavarja őket, kiélvezhetik a nyaralás minden másodpercét. 

A sziget visszatérő látogatói között van például Gordon Ramsay, a szakma legjobbja, és a brit királyi család is, akik minden évben két hetet töltenek a szigeten. Hatalmas megtiszteltetés volt az éttermünk számára, hogy nálunk étkeztek. A királynő sosem jött, de Károly király igen. A család szinte minden tagja járt nálunk, a legkisebbektől a legidősebbekig.

Öt éven át dolgoztam ott és nagyon sokat köszönhetek ennek a helynek is, mert rengeteget tanultam, méghozzá olyan emberek mellett, akik a világ legjobb éttermeiben dolgoztak. A mi éttermünk is többször bekerült a Michelin Guide-ba, beválogattak minket az év legjobb 100 tengerparti étterme közé, és elnyertünk számos Rosettes-csillagot is. Nagyon sokat köszönhetek az akkori főséfemnek, James Jonesnak, hiszen nélküle, és persze az ötletei nélkül nem értünk volna el ennyi mindent.

Elolvasom a teljes interjút >>

Forrás: Mindmegette.hu


Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.