Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.

Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Zártnak tűnhet a száguldó cirkusz, azaz a Forma–1 világa, ám egy tehetséges és fiatal magyarnak mégis sikerült meghódítania az autóversenyzés királykategóriáját. Simon Benjámin gondolt egyet, félbehagyta az egyetemet, és egy hosszas angliai kaland után érkezett meg az F1-be.

A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig. Az azóta eltelt évek során főzött Gordon Ramsay-nek, testközelből látta a brit királyi családot, most pedig az F1 VIP vendégei kóstolhatják és élvezhetik a főztjét.

Mindig is szakácsnak készültél? 

Nem egészen… a főzés mindig is a hobbim volt, de nem ebbe az irányba indult el az életem. A gimnázium után felvételiztem a szombathelyi egyetemre business management szakra, ahol egy év után rájöttem, hogy ez egyáltalán nem én vagyok. Azt mindig is éreztem, hogy nem tudnám leélni úgy az életemet, hogy egész nap egy íróasztal mögött ülök és nap mint nap ugyanazt a monoton munkát csinálom, így otthagytam az egyetemet.

Szerencsére a családom mindenben támogatott és elindulhattam egy olyan úton, amin a határ a csillagos ég, ha az ember hisz magában. Nem mondom, nehéz volt a barátaim és a szeretteim nélkül, ugyanis fogtam magam és kimentem Walesbe, ahol egy helyi hotelben, kezdő szakácsként kaptam életem első konyhai munkáját. Nagy szerencsém volt, hogy gyorsan cserélődtek az emberek körülöttem és egyre feljebb lépdeltem a ranglétrán, még úgy is, hogy az önéletrajzomban alig volt tapasztalat. Odakint azonban nem az érdekli az embereket, hogy milyen papírral érkezel, hanem hogy mit tudsz! A walesi kaland végül másfél évig tartott.

Onnan hová vezetett az út? Mi volt a következő állomás?

Egy újabb másfél éves, immár angliai kitérő után jött a nagy megálló és eddigi életem legérdekesebb munkája, ugyanis a Tresco Island nevű magánszigeten kezdtem el dolgozni. Ez a terület az Egyesült Királyság egyik legbefolyásosabb családjáé, ahova hatalmas kedvvel járnak a hírességek a világ minden tájáról. Itt senki nem zavarja őket, kiélvezhetik a nyaralás minden másodpercét. 

A sziget visszatérő látogatói között van például Gordon Ramsay, a szakma legjobbja, és a brit királyi család is, akik minden évben két hetet töltenek a szigeten. Hatalmas megtiszteltetés volt az éttermünk számára, hogy nálunk étkeztek. A királynő sosem jött, de Károly király igen. A család szinte minden tagja járt nálunk, a legkisebbektől a legidősebbekig.

Öt éven át dolgoztam ott és nagyon sokat köszönhetek ennek a helynek is, mert rengeteget tanultam, méghozzá olyan emberek mellett, akik a világ legjobb éttermeiben dolgoztak. A mi éttermünk is többször bekerült a Michelin Guide-ba, beválogattak minket az év legjobb 100 tengerparti étterme közé, és elnyertünk számos Rosettes-csillagot is. Nagyon sokat köszönhetek az akkori főséfemnek, James Jonesnak, hiszen nélküle, és persze az ötletei nélkül nem értünk volna el ennyi mindent.

Elolvasom a teljes interjút >>

Forrás: Mindmegette.hu


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.