Grillszezonban is ott van a piacon a Kifli.hu

Nemzetközi steak választékkal készül az online élelmiszerkereskedő a grillszezonra.

Termékválasztéka nemzetközi: a hús Argentínából, Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából és az USA-ból származik. A beszerzésre kerülő fajták közé tartozik az Angus, a Hereford és a Wagyu, amelyek fűvel vagy gabonával tápláltak, és korszerű vákuumcsomagolásban kerülnek kiszállításra. 

Milyen a jó grillhús? 

Saját márkás steakjeik között olyan darabok is megtalálhatók, amelyekkel általában nem találkozhatunk a kiskereskedelmi piacon, mint a flat iron, chuck tender és az eye of round. A marhahús steak változatos vágási móddal, zsengeséggel, ízekkel, szükséges főzési módszerekkel és árfekvéssel kapható. Nagyon fontos, hogy a megfelelő húsdarabot válasszuk ki a megfelelő célra. Ökölszabályként elmondható, hogy minél több a márványosság (vagy zsír), annál jobban alkalmas grillezésre vagy serpenyőben sütésre. A nagyon sovány húsdarabok általában lassabb főzési módot igényelnek - a szaftos húsdarabok legjobb módja a sütőben, füstölőben vagy fazékban történő lassú sütés, például zöldségekkel, amelyek hozzáadják a szükséges extra nedvességet.

 

Nedves érlelésű választék

A marhahús érlelése részben tudomány, részben művészet, de a lényege nagyon egyszerű - a prémium steak élményének fokozása! Az érlelésnek két típusa van: a nedves és a száraz eljárás. Bár nagyon különböző módokról van szó, mindkettő hatékony és egyformán pozitív eredményt hoz. A Kifli.hu saját steakjei nedves érlelésűek, amelynek hatására idővel a hús jelentősen megpuhul és összetettebb ízt kap. Az eljárás nagyszerű ízt eredményez egy sovány marhahús darabnál, mint milyen például a flat iron, ahol a hús kevésbé márványozott a zsírtól. A száraz érlelésre vágott marhahús sokkal vastagabbnak indul, mint a nedves érlelésű, de az érlelési folyamat során jelentősen veszít a tömegéből. Végül mindkettőből kiválóan zsenge és szaftos steak készül.

Nyomon követhető eredet és minőség 

Ezek a steakek saját, közvetlen beszerzéssel, elsődlegesen uniós importőröktől érkeznek, életútjuk nyomon követhető a gazdaságig vagy akár egészen a konkrét állatig. A nyomon követhetőség a marhahús történetét meséli el a vásárlónak: feltérképezi a marhahús útját a bolttól a feldolgozáson keresztül egészen a gazdaságban lévő eredeti példányokig. A vásárlók így biztosak lehetnek abban, hogy a kifli.hu pontos információkkal rendelkezik arról, hogy a marhahús honnan származik.

 

 

Forrás: Kifli.hu / Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.