Grillszezonban is ott van a piacon a Kifli.hu

Nemzetközi steak választékkal készül az online élelmiszerkereskedő a grillszezonra.

Termékválasztéka nemzetközi: a hús Argentínából, Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából és az USA-ból származik. A beszerzésre kerülő fajták közé tartozik az Angus, a Hereford és a Wagyu, amelyek fűvel vagy gabonával tápláltak, és korszerű vákuumcsomagolásban kerülnek kiszállításra. 

Milyen a jó grillhús? 

Saját márkás steakjeik között olyan darabok is megtalálhatók, amelyekkel általában nem találkozhatunk a kiskereskedelmi piacon, mint a flat iron, chuck tender és az eye of round. A marhahús steak változatos vágási móddal, zsengeséggel, ízekkel, szükséges főzési módszerekkel és árfekvéssel kapható. Nagyon fontos, hogy a megfelelő húsdarabot válasszuk ki a megfelelő célra. Ökölszabályként elmondható, hogy minél több a márványosság (vagy zsír), annál jobban alkalmas grillezésre vagy serpenyőben sütésre. A nagyon sovány húsdarabok általában lassabb főzési módot igényelnek - a szaftos húsdarabok legjobb módja a sütőben, füstölőben vagy fazékban történő lassú sütés, például zöldségekkel, amelyek hozzáadják a szükséges extra nedvességet.

 

Nedves érlelésű választék

A marhahús érlelése részben tudomány, részben művészet, de a lényege nagyon egyszerű - a prémium steak élményének fokozása! Az érlelésnek két típusa van: a nedves és a száraz eljárás. Bár nagyon különböző módokról van szó, mindkettő hatékony és egyformán pozitív eredményt hoz. A Kifli.hu saját steakjei nedves érlelésűek, amelynek hatására idővel a hús jelentősen megpuhul és összetettebb ízt kap. Az eljárás nagyszerű ízt eredményez egy sovány marhahús darabnál, mint milyen például a flat iron, ahol a hús kevésbé márványozott a zsírtól. A száraz érlelésre vágott marhahús sokkal vastagabbnak indul, mint a nedves érlelésű, de az érlelési folyamat során jelentősen veszít a tömegéből. Végül mindkettőből kiválóan zsenge és szaftos steak készül.

Nyomon követhető eredet és minőség 

Ezek a steakek saját, közvetlen beszerzéssel, elsődlegesen uniós importőröktől érkeznek, életútjuk nyomon követhető a gazdaságig vagy akár egészen a konkrét állatig. A nyomon követhetőség a marhahús történetét meséli el a vásárlónak: feltérképezi a marhahús útját a bolttól a feldolgozáson keresztül egészen a gazdaságban lévő eredeti példányokig. A vásárlók így biztosak lehetnek abban, hogy a kifli.hu pontos információkkal rendelkezik arról, hogy a marhahús honnan származik.

 

 

Forrás: Kifli.hu / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.