Grillszezonban is ott van a piacon a Kifli.hu

Nemzetközi steak választékkal készül az online élelmiszerkereskedő a grillszezonra.

Termékválasztéka nemzetközi: a hús Argentínából, Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából és az USA-ból származik. A beszerzésre kerülő fajták közé tartozik az Angus, a Hereford és a Wagyu, amelyek fűvel vagy gabonával tápláltak, és korszerű vákuumcsomagolásban kerülnek kiszállításra. 

Milyen a jó grillhús? 

Saját márkás steakjeik között olyan darabok is megtalálhatók, amelyekkel általában nem találkozhatunk a kiskereskedelmi piacon, mint a flat iron, chuck tender és az eye of round. A marhahús steak változatos vágási móddal, zsengeséggel, ízekkel, szükséges főzési módszerekkel és árfekvéssel kapható. Nagyon fontos, hogy a megfelelő húsdarabot válasszuk ki a megfelelő célra. Ökölszabályként elmondható, hogy minél több a márványosság (vagy zsír), annál jobban alkalmas grillezésre vagy serpenyőben sütésre. A nagyon sovány húsdarabok általában lassabb főzési módot igényelnek - a szaftos húsdarabok legjobb módja a sütőben, füstölőben vagy fazékban történő lassú sütés, például zöldségekkel, amelyek hozzáadják a szükséges extra nedvességet.

 

Nedves érlelésű választék

A marhahús érlelése részben tudomány, részben művészet, de a lényege nagyon egyszerű - a prémium steak élményének fokozása! Az érlelésnek két típusa van: a nedves és a száraz eljárás. Bár nagyon különböző módokról van szó, mindkettő hatékony és egyformán pozitív eredményt hoz. A Kifli.hu saját steakjei nedves érlelésűek, amelynek hatására idővel a hús jelentősen megpuhul és összetettebb ízt kap. Az eljárás nagyszerű ízt eredményez egy sovány marhahús darabnál, mint milyen például a flat iron, ahol a hús kevésbé márványozott a zsírtól. A száraz érlelésre vágott marhahús sokkal vastagabbnak indul, mint a nedves érlelésű, de az érlelési folyamat során jelentősen veszít a tömegéből. Végül mindkettőből kiválóan zsenge és szaftos steak készül.

Nyomon követhető eredet és minőség 

Ezek a steakek saját, közvetlen beszerzéssel, elsődlegesen uniós importőröktől érkeznek, életútjuk nyomon követhető a gazdaságig vagy akár egészen a konkrét állatig. A nyomon követhetőség a marhahús történetét meséli el a vásárlónak: feltérképezi a marhahús útját a bolttól a feldolgozáson keresztül egészen a gazdaságban lévő eredeti példányokig. A vásárlók így biztosak lehetnek abban, hogy a kifli.hu pontos információkkal rendelkezik arról, hogy a marhahús honnan származik.

 

 

Forrás: Kifli.hu / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.