Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba – múltidéző büfékocsikkal egészülnek ki az ország legjobb mozgó éttermei a hétvégi Food Truck Show-n. A honvédség jóvoltából többek között a gulyáságyú is bemutatkozik, amelyet már a 19. században is használt a magyar hadsereg. Emellett 38 kocsi gasztrokínálata, ügető-, galopp- és agárversenyek, családi és élőzenei programok, sőt, tacskófutam is várja a látogatókat, ingyenes belépéssel.
 

A legjobb hagyományos street foodok – burgerek, pizzák és BBQ-k – mellett ázsiai fogásokat, tengeri különlegességeket és rendhagyó édességeket is lehet majd kapni a Kincsem Park udvarában május 10–11. között.

Bár az eseményre minden évben a legizgalmasabb kocsikat válogatják be a szervezők, a közönség segítségével vasárnap estig az is eldől, melyikük lesz az idei Év Food Truckja díj tulajdonosa.


Fotó: FTS


A hagyományos truckok mellett múltidéző büfékocsik is helyet kapnak az eseményen. Többek között egy kávés szekér is érkezik, amely a mozgó ételosztás legrégebbi eszközét mutatja be a 21. század egyik kedvenc italával, de a Honvédelmi Minisztérium is elhozza az egyik első magyar „food truckot”, a gulyáságyút, amelyet az 1800-as évek végétől egészen a II. világháborúig használt a magyar hadsereg.

A gulyáságyú
A gulyáságyú
Fotó: Fortepan: Kókány Jenő


A hétvége alatt a lóversenypályán is folyamatosak a programok: szombaton az ország leggyorsabb agarai és az ügetők, míg vasárnap a telivérek állnak starthoz. Az esemény legnépszerűbb versenye várhatóan a pálya mellett megrendezett kiskutya- és tacskófutam lesz, ahol amatőr versenyzők – és gazdik – mérik össze apró kedvenceik sebességét.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.