Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba – múltidéző büfékocsikkal egészülnek ki az ország legjobb mozgó éttermei a hétvégi Food Truck Show-n. A honvédség jóvoltából többek között a gulyáságyú is bemutatkozik, amelyet már a 19. században is használt a magyar hadsereg. Emellett 38 kocsi gasztrokínálata, ügető-, galopp- és agárversenyek, családi és élőzenei programok, sőt, tacskófutam is várja a látogatókat, ingyenes belépéssel.
 

A legjobb hagyományos street foodok – burgerek, pizzák és BBQ-k – mellett ázsiai fogásokat, tengeri különlegességeket és rendhagyó édességeket is lehet majd kapni a Kincsem Park udvarában május 10–11. között.

Bár az eseményre minden évben a legizgalmasabb kocsikat válogatják be a szervezők, a közönség segítségével vasárnap estig az is eldől, melyikük lesz az idei Év Food Truckja díj tulajdonosa.


Fotó: FTS


A hagyományos truckok mellett múltidéző büfékocsik is helyet kapnak az eseményen. Többek között egy kávés szekér is érkezik, amely a mozgó ételosztás legrégebbi eszközét mutatja be a 21. század egyik kedvenc italával, de a Honvédelmi Minisztérium is elhozza az egyik első magyar „food truckot”, a gulyáságyút, amelyet az 1800-as évek végétől egészen a II. világháborúig használt a magyar hadsereg.

A gulyáságyú
A gulyáságyú
Fotó: Fortepan: Kókány Jenő


A hétvége alatt a lóversenypályán is folyamatosak a programok: szombaton az ország leggyorsabb agarai és az ügetők, míg vasárnap a telivérek állnak starthoz. Az esemény legnépszerűbb versenye várhatóan a pálya mellett megrendezett kiskutya- és tacskófutam lesz, ahol amatőr versenyzők – és gazdik – mérik össze apró kedvenceik sebességét.


Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején 

A téli szünet után ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.