Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat

Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.

"Amennyiben úgy érzed, kellő tapasztalattal rendelkezel a borkereskedelem területén, vagy érdekel egy üzlet nyitása, esetleg pont most szeretnél az életedben váltani és van egy megfelelőnek tűnő üzlethelyiséged és ez pont jó lehetőség, akkor jelentkezz partnernek" – olvasható a Borháló borkereskedés honlapján a felhívás.

A 2010. november végén Szentendrén alakult franchise tulajdonos társaságot magyar magánszemélyek hozták létre Kelet-Ékes Kft. néven eredetileg építőipari tevékenységre, s csak 2012 szeptemberében váltottak a Borháló névre, ami a tevékenység megváltoztatására is utal, bár ez az Opten céginformációs szolgáltató elérhető adataiból egyelőre nem derül ki. Ekkor új tulajdonosok jelentek meg a továbbra is az alapításkori félmilliós jegyzett tőkéjű cégben, feltehetően hozzájuk kapcsolódik a profilváltás. A szentendrei cég a budapesti Elhordó Kft. "kinövése", a két vállalkozásban ugyanazok a magyar magánszemélyek tulajdonosok, s a Borháló az Elhordó borkereskedés profiljából a közvetlenül a borászatoktól vásárolt minőségi, eredetvédett folyó borok forgalmazását vette át elsősorban, de foglalkoznak palackos értékesítéssel is.

A Borháló franchise alapján egyelőre hat kereskedés működik az országban, közülük kettő Budapesten, a "bázisüzlet" Szentendrén, egy-egy pedig Miskolcon, Vácon és a Pest megyei Mendén. A következő üzlet a társaság honlapja szerint Budapesten, Zuglóban nyílik.

Ars poeticájuk szerint a hétköznapok borfogyasztásnak is élvezetesnek kell lennie, de ezt az élvezetet nem kell túlfizetni a csomagolás és a többlépcsős kereskedelmi láncolat minden egyes tagjának költség és profitigényének megfizetésével. A Borháló gyors és olcsó kapcsolatot teremt fogyasztó és bortermelő között, a bor tulajdonságainak tartalmi és nem külalaki támogatásával.

Partnereik számára biztosítják a piackutatást, -elemzést, új termékek kutatását, az arculat létrehozását, a logisztika felépítést, az értékesítési rendszer, illetve a vevői kapcsolattartás rendszer kidolgozását és megvalósítását. Így a belépő vállalkozások kész koncepcióval rendelkeznek már az üzlet megnyitásának pillanatában.

Forrás: hvg.hu


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.