Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat

Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.

"Amennyiben úgy érzed, kellő tapasztalattal rendelkezel a borkereskedelem területén, vagy érdekel egy üzlet nyitása, esetleg pont most szeretnél az életedben váltani és van egy megfelelőnek tűnő üzlethelyiséged és ez pont jó lehetőség, akkor jelentkezz partnernek" – olvasható a Borháló borkereskedés honlapján a felhívás.

A 2010. november végén Szentendrén alakult franchise tulajdonos társaságot magyar magánszemélyek hozták létre Kelet-Ékes Kft. néven eredetileg építőipari tevékenységre, s csak 2012 szeptemberében váltottak a Borháló névre, ami a tevékenység megváltoztatására is utal, bár ez az Opten céginformációs szolgáltató elérhető adataiból egyelőre nem derül ki. Ekkor új tulajdonosok jelentek meg a továbbra is az alapításkori félmilliós jegyzett tőkéjű cégben, feltehetően hozzájuk kapcsolódik a profilváltás. A szentendrei cég a budapesti Elhordó Kft. "kinövése", a két vállalkozásban ugyanazok a magyar magánszemélyek tulajdonosok, s a Borháló az Elhordó borkereskedés profiljából a közvetlenül a borászatoktól vásárolt minőségi, eredetvédett folyó borok forgalmazását vette át elsősorban, de foglalkoznak palackos értékesítéssel is.

A Borháló franchise alapján egyelőre hat kereskedés működik az országban, közülük kettő Budapesten, a "bázisüzlet" Szentendrén, egy-egy pedig Miskolcon, Vácon és a Pest megyei Mendén. A következő üzlet a társaság honlapja szerint Budapesten, Zuglóban nyílik.

Ars poeticájuk szerint a hétköznapok borfogyasztásnak is élvezetesnek kell lennie, de ezt az élvezetet nem kell túlfizetni a csomagolás és a többlépcsős kereskedelmi láncolat minden egyes tagjának költség és profitigényének megfizetésével. A Borháló gyors és olcsó kapcsolatot teremt fogyasztó és bortermelő között, a bor tulajdonságainak tartalmi és nem külalaki támogatásával.

Partnereik számára biztosítják a piackutatást, -elemzést, új termékek kutatását, az arculat létrehozását, a logisztika felépítést, az értékesítési rendszer, illetve a vevői kapcsolattartás rendszer kidolgozását és megvalósítását. Így a belépő vállalkozások kész koncepcióval rendelkeznek már az üzlet megnyitásának pillanatában.

Forrás: hvg.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.