Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat

Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.

"Amennyiben úgy érzed, kellő tapasztalattal rendelkezel a borkereskedelem területén, vagy érdekel egy üzlet nyitása, esetleg pont most szeretnél az életedben váltani és van egy megfelelőnek tűnő üzlethelyiséged és ez pont jó lehetőség, akkor jelentkezz partnernek" – olvasható a Borháló borkereskedés honlapján a felhívás.

A 2010. november végén Szentendrén alakult franchise tulajdonos társaságot magyar magánszemélyek hozták létre Kelet-Ékes Kft. néven eredetileg építőipari tevékenységre, s csak 2012 szeptemberében váltottak a Borháló névre, ami a tevékenység megváltoztatására is utal, bár ez az Opten céginformációs szolgáltató elérhető adataiból egyelőre nem derül ki. Ekkor új tulajdonosok jelentek meg a továbbra is az alapításkori félmilliós jegyzett tőkéjű cégben, feltehetően hozzájuk kapcsolódik a profilváltás. A szentendrei cég a budapesti Elhordó Kft. "kinövése", a két vállalkozásban ugyanazok a magyar magánszemélyek tulajdonosok, s a Borháló az Elhordó borkereskedés profiljából a közvetlenül a borászatoktól vásárolt minőségi, eredetvédett folyó borok forgalmazását vette át elsősorban, de foglalkoznak palackos értékesítéssel is.

A Borháló franchise alapján egyelőre hat kereskedés működik az országban, közülük kettő Budapesten, a "bázisüzlet" Szentendrén, egy-egy pedig Miskolcon, Vácon és a Pest megyei Mendén. A következő üzlet a társaság honlapja szerint Budapesten, Zuglóban nyílik.

Ars poeticájuk szerint a hétköznapok borfogyasztásnak is élvezetesnek kell lennie, de ezt az élvezetet nem kell túlfizetni a csomagolás és a többlépcsős kereskedelmi láncolat minden egyes tagjának költség és profitigényének megfizetésével. A Borháló gyors és olcsó kapcsolatot teremt fogyasztó és bortermelő között, a bor tulajdonságainak tartalmi és nem külalaki támogatásával.

Partnereik számára biztosítják a piackutatást, -elemzést, új termékek kutatását, az arculat létrehozását, a logisztika felépítést, az értékesítési rendszer, illetve a vevői kapcsolattartás rendszer kidolgozását és megvalósítását. Így a belépő vállalkozások kész koncepcióval rendelkeznek már az üzlet megnyitásának pillanatában.

Forrás: hvg.hu


Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.