Gyúrjon kolbászra Békéscsabán a következő négy napban!

Csütörtökön kezdődik a négynapos 21. Csabai Kolbászfesztivál, a városi sportcsarnok mellett felépítették a 40 ezer négyzetméteres "kolbászvárost".

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató az MTI-nek elmondta, a fesztivál ünnepélyes megnyitója és a Nemzetközi Szárazkolbász Verseny eredményhirdetése csütörtökön 18 órakor lesz, de délelőtt már elindulnak a programok, 10 órától 250 diákcsapat gyúr az ifjúsági kolbászkészítő versenyen. A pénteki gyúrások elsősorban a civileké és a hátránnyal élőké, szombaton viszont teltház lesz.

"A két nagysátor, az átjárósátor és a sportcsarnok küzdőtere összesen 750 csapat elhelyezésére alkalmas, vagyis alighanem ez lesz a világ egyik legnagyobb gyúróversenye" - mondta Hégelyné Győrfi Ilona. "Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny, azaz a nagypapák-unokák megméretése sem, ahogyan a vasárnapi bográcsos töltöttkáposztafőző-verseny is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot" - mondta. Az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói- és vásári standok, sportcsarnoki programok, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, hét disznóvágás-bemutató, kézműves vásár - sorolta a programigazgató.

Szombaton este a vállalkozó szelleműek a katonaéveit Békéscsabán töltő Korda Györggyel pókerezhetnek a Club Gourmet VIP Bisztrójában - emelte ki. "Fésűfogszerűen" lesznek a programok, koncertek, vagyis amikor az egyik sátorban véget ér valami, akkor kezdődik a másikban - emelte ki Hégelyné Győrfi Ilona, hozzátéve, hogy a fiatalok kívánságára az előző éveknél jóval több országosan és nemzetközileg elismert zenekar és DJ műsorára szórakozhatnak a megjelentek a fesztivál négy napja alatt a késői órákban.

A belépődíjas rendezvényen fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast. A fesztivál idei díszvendége Érd városa mellett Ausztrália lesz, borvidékként az Etyek-Budai régió mutatkozik be. A rendezvény részletes programja www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.