Ha majd a tojásárgája is fehér lesz...

A Japan Times beszámolója szerint a felkelő nap országában egyre híresebbek a fehér sárgájú tojások. A Fox News írása.

A szokatlan színösszetételű tojásokat rizzsel etetett csirkék hozzák a világra, és mint ilyenek értelemszerűen a szülőanyjuk étrendjének következményei. A sárga „sárgájú” tojásokat általában a főleg importkukoricából álló takarmányt fogyasztó tyúkok fialják.

A Japan Times szerint a távol-keleti állam kormánya a rizs iránti belső kereslet hanyatlása miatt támogatja a gabona takarmányként történő felhasználását, ugyanis a japán mezőgazdasági minisztérium a 2013-as 110 000 tonnás értékről 2025-re egyenesen 1,1 millió tonnára óhajtja növelni a rizs országos termésmennyiségét.

A tojások Kometsuya néven forognak a köztudatban, amely szóösszetétel a „kome” (rizs) és „tsuya” (csillogás) kifejezések kombinációja. Számos farm már át is állt a főleg helyileg előállított takarmányok alkalmazására.

A japán tojáseladások a január-júliusi periódus alatt 13 százalékkal gyarapodtak a 2014-es év azonos időszakához képest. A hatos kiszerelés 432 jenbe (kb. ezer forint) kerül.

A helyi termesztők állítólag örülnek a Kometsuya eladásaiban bekövetkezett emelkedésnek, hiszen az ecsetelt növekedés elősegíti a helyi mezőgazdaság fejlődését.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.