Ha majd a tojásárgája is fehér lesz...

A Japan Times beszámolója szerint a felkelő nap országában egyre híresebbek a fehér sárgájú tojások. A Fox News írása.

A szokatlan színösszetételű tojásokat rizzsel etetett csirkék hozzák a világra, és mint ilyenek értelemszerűen a szülőanyjuk étrendjének következményei. A sárga „sárgájú” tojásokat általában a főleg importkukoricából álló takarmányt fogyasztó tyúkok fialják.

A Japan Times szerint a távol-keleti állam kormánya a rizs iránti belső kereslet hanyatlása miatt támogatja a gabona takarmányként történő felhasználását, ugyanis a japán mezőgazdasági minisztérium a 2013-as 110 000 tonnás értékről 2025-re egyenesen 1,1 millió tonnára óhajtja növelni a rizs országos termésmennyiségét.

A tojások Kometsuya néven forognak a köztudatban, amely szóösszetétel a „kome” (rizs) és „tsuya” (csillogás) kifejezések kombinációja. Számos farm már át is állt a főleg helyileg előállított takarmányok alkalmazására.

A japán tojáseladások a január-júliusi periódus alatt 13 százalékkal gyarapodtak a 2014-es év azonos időszakához képest. A hatos kiszerelés 432 jenbe (kb. ezer forint) kerül.

A helyi termesztők állítólag örülnek a Kometsuya eladásaiban bekövetkezett emelkedésnek, hiszen az ecsetelt növekedés elősegíti a helyi mezőgazdaság fejlődését.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.