Ha majd a tojásárgája is fehér lesz...

A Japan Times beszámolója szerint a felkelő nap országában egyre híresebbek a fehér sárgájú tojások. A Fox News írása.

A szokatlan színösszetételű tojásokat rizzsel etetett csirkék hozzák a világra, és mint ilyenek értelemszerűen a szülőanyjuk étrendjének következményei. A sárga „sárgájú” tojásokat általában a főleg importkukoricából álló takarmányt fogyasztó tyúkok fialják.

A Japan Times szerint a távol-keleti állam kormánya a rizs iránti belső kereslet hanyatlása miatt támogatja a gabona takarmányként történő felhasználását, ugyanis a japán mezőgazdasági minisztérium a 2013-as 110 000 tonnás értékről 2025-re egyenesen 1,1 millió tonnára óhajtja növelni a rizs országos termésmennyiségét.

A tojások Kometsuya néven forognak a köztudatban, amely szóösszetétel a „kome” (rizs) és „tsuya” (csillogás) kifejezések kombinációja. Számos farm már át is állt a főleg helyileg előállított takarmányok alkalmazására.

A japán tojáseladások a január-júliusi periódus alatt 13 százalékkal gyarapodtak a 2014-es év azonos időszakához képest. A hatos kiszerelés 432 jenbe (kb. ezer forint) kerül.

A helyi termesztők állítólag örülnek a Kometsuya eladásaiban bekövetkezett emelkedésnek, hiszen az ecsetelt növekedés elősegíti a helyi mezőgazdaság fejlődését.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.