Halas vállalkozásban szerzett üzletrészt a Matusz-Vad

A tranzakció nagyságrendje fél millárd forint.

„A FrissHal Kft-vel való együttműködés célja a közös lehetőségek kiaknázása. A Matusz-Vad Zrt. még ebben a hónapban megkezdi a friss halak forgalmazását a vendéglátóegységek részére, tovább bővítve a cég magas színvonalú és rendkívül széles termékkínálatát. Az akvizíció kapcsán a FrissHal Kft. alkalmazottainak számát megduplázzák, valamint további technológiai fejlesztések bevezetését tervezik a várható gazdasági válság ellenére. A Matusz-Vad stratégiája a nehéz időszakokban a fejlesztés, hogy amikor új lendület kap a gazdaság, még jobb eredményeket érhessen el” – mondta el Matusz Balázs, a Matusz-vad Zrt elnök vezérigazgatója
A FrissHal Kft-t egy testvérpár, Máté Imre és Máté Zoltán alapította 2014-ben pályázati segítséggel. A főként a retail és a magyarországi HoReCa nagykereskedők ellátására szakosodott cég jelenleg a vendéglátás területén alacsony piaci részesedéssel rendelkezik. A vállalat feldolgozóüzeme azonban mindenben megfelel a legmagasabb szintű higiéniai előírásoknak, modern technológiát használ és IFS rendszert üzemeltet. Beszállítója szinte az összes jelentős magyar multinacionális élelmiszerláncnak.



A Matusz CsBVK cégcsoportba tartozó Matusz-Vad Zrt., Magyarország piacvezető HoReCA beszállítója. A cégcsoport három országban, Magyarországon, Ausztriában (Gastro Genius GmbH) és Szlovákiában (Gastro Genius Sro) folytat tevékenységet, ahol összesen 8000 éttermet vendéglátó egységet lát el napi szinten professzionális minőségű hűtött és fagyasztott élelmiszerrel. A cégcsoport elkötelezett a vendéglátóipari egységek minőségi alapanyagokkal történő ellátásában, melyet számtalan díjjal ismert el idáig a közélet. 2011 – Ernst & Young Entrepreneur of the Year díj, 2005 – Az év konyhai beszállítója díj, 2010 – Az év üzletembere díj, 2008 – Presztízs díj, valamint többszörös Magyar Brands és Super Brands díjas. A zászlós hajó Matusz-Vad Zrt. jelenleg több mint 2000 terméket forgalmaz és 44 márkát képvisel 22 országból, miközben öt saját márkája is van. 2022-ben az árbevétele várhatóan eléri a 25 milliárd forintot.


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.