Halas vállalkozásban szerzett üzletrészt a Matusz-Vad

A tranzakció nagyságrendje fél millárd forint.

„A FrissHal Kft-vel való együttműködés célja a közös lehetőségek kiaknázása. A Matusz-Vad Zrt. még ebben a hónapban megkezdi a friss halak forgalmazását a vendéglátóegységek részére, tovább bővítve a cég magas színvonalú és rendkívül széles termékkínálatát. Az akvizíció kapcsán a FrissHal Kft. alkalmazottainak számát megduplázzák, valamint további technológiai fejlesztések bevezetését tervezik a várható gazdasági válság ellenére. A Matusz-Vad stratégiája a nehéz időszakokban a fejlesztés, hogy amikor új lendület kap a gazdaság, még jobb eredményeket érhessen el” – mondta el Matusz Balázs, a Matusz-vad Zrt elnök vezérigazgatója
A FrissHal Kft-t egy testvérpár, Máté Imre és Máté Zoltán alapította 2014-ben pályázati segítséggel. A főként a retail és a magyarországi HoReCa nagykereskedők ellátására szakosodott cég jelenleg a vendéglátás területén alacsony piaci részesedéssel rendelkezik. A vállalat feldolgozóüzeme azonban mindenben megfelel a legmagasabb szintű higiéniai előírásoknak, modern technológiát használ és IFS rendszert üzemeltet. Beszállítója szinte az összes jelentős magyar multinacionális élelmiszerláncnak.



A Matusz CsBVK cégcsoportba tartozó Matusz-Vad Zrt., Magyarország piacvezető HoReCA beszállítója. A cégcsoport három országban, Magyarországon, Ausztriában (Gastro Genius GmbH) és Szlovákiában (Gastro Genius Sro) folytat tevékenységet, ahol összesen 8000 éttermet vendéglátó egységet lát el napi szinten professzionális minőségű hűtött és fagyasztott élelmiszerrel. A cégcsoport elkötelezett a vendéglátóipari egységek minőségi alapanyagokkal történő ellátásában, melyet számtalan díjjal ismert el idáig a közélet. 2011 – Ernst & Young Entrepreneur of the Year díj, 2005 – Az év konyhai beszállítója díj, 2010 – Az év üzletembere díj, 2008 – Presztízs díj, valamint többszörös Magyar Brands és Super Brands díjas. A zászlós hajó Matusz-Vad Zrt. jelenleg több mint 2000 terméket forgalmaz és 44 márkát képvisel 22 országból, miközben öt saját márkája is van. 2022-ben az árbevétele várhatóan eléri a 25 milliárd forintot.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.