Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át

Október közepén a balatoni halé a főszerep a XI. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi, és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Mint a szervezők ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a város Fő tere megtelik élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, Bolba Éva és a JAZZterlánc, Balássy Betti & Varga Feri és a Stúdió 11 Zenekar, Vajtó Hanna, a Cosplay Marvel szuperhősök, a Bogár Muzsika, valamint az Apacuka Zenekar programjait élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula Játszóház és Alkotóműhely interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt.

Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: itt lesznek péntek este a Neoton Família Sztárjai, szombaton a Wellhello zenekar robbantja fel a siófoki színpadot, vasárnap pedig a Leander Szimfonik ad koncertet a Dunakeszi Szimfonikus zenekar közreműködésével.

Szombaton HalPiknik főzőverseny, vasárnap Halánkságok - Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztrokínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf és Fodor Noel 2023-as Bocuse d’Or magyar bajnok által képviselt zsűri választja ki a 2024-es év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

Az idei évben is bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország „halas városai”a Duna és Tisza partjáról. Különleges halételekkel készül Baja, Paks és Szeged városa is.

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.