Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

A Häagen-Dazs márka franchise-hálózatként három évvel ezelőtt jelent meg hazánkban. Jelenleg egyetlen egységük működik az Aréna Plázában, viszont emellett számos hipermarketben találkozhatunk kihelyezett Häagen-Dazs hűtővel.

A Magyarországon elsőként megnyitott Häagen-Dazs fagylaltozó előkészítését és üzemeltetését a HD Partner Kft. végzi. Kobelrausch György, a cég ügyvezetőjének nyilatkozata szerint, napirenden van egy belvárosi egység megnyitása is, amely várhatóan a Váci utcában vagy a Vörösmarty téren nyílik majd.

A sikeres Häagen-Dazs világmárka történetének kezdete, a mintegy 90 évvel ezelőtti New Yorkba nyúlik vissza. Itt alapította meg 1921-ben Reuben Mattus, lengyel emigráns családja a ma már prémium kategóriás gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését. A fordulópont a hatvanas-hetvenes években következett be, amikor is a Häagen-Dazs fantázianevet felvéve, franchise-rendszerben láttak hozzá a márka elterjesztéséhez, kiemelve azokat az értékeket, melyek máig elengedhetetlenül összekapcsolódnak a Häagen-Dazs fagylalttal. A márka a 70-es évek elejére az amerikai piac vezetőjévé nőtte ki magát, és következő lépcsőként megnyílt előtte a nagyvilág kapuja: Távol-Kelettől egészen Európáig, amelynek köszönhetően napjainkban több mint 70 országban találkozhatunk a Häagen-Dazs fagylaltokkal.

(forrás: napi.hu, haagen-dazs.eu, Franchiseportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.