Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

A Häagen-Dazs márka franchise-hálózatként három évvel ezelőtt jelent meg hazánkban. Jelenleg egyetlen egységük működik az Aréna Plázában, viszont emellett számos hipermarketben találkozhatunk kihelyezett Häagen-Dazs hűtővel.

A Magyarországon elsőként megnyitott Häagen-Dazs fagylaltozó előkészítését és üzemeltetését a HD Partner Kft. végzi. Kobelrausch György, a cég ügyvezetőjének nyilatkozata szerint, napirenden van egy belvárosi egység megnyitása is, amely várhatóan a Váci utcában vagy a Vörösmarty téren nyílik majd.

A sikeres Häagen-Dazs világmárka történetének kezdete, a mintegy 90 évvel ezelőtti New Yorkba nyúlik vissza. Itt alapította meg 1921-ben Reuben Mattus, lengyel emigráns családja a ma már prémium kategóriás gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését. A fordulópont a hatvanas-hetvenes években következett be, amikor is a Häagen-Dazs fantázianevet felvéve, franchise-rendszerben láttak hozzá a márka elterjesztéséhez, kiemelve azokat az értékeket, melyek máig elengedhetetlenül összekapcsolódnak a Häagen-Dazs fagylalttal. A márka a 70-es évek elejére az amerikai piac vezetőjévé nőtte ki magát, és következő lépcsőként megnyílt előtte a nagyvilág kapuja: Távol-Kelettől egészen Európáig, amelynek köszönhetően napjainkban több mint 70 országban találkozhatunk a Häagen-Dazs fagylaltokkal.

(forrás: napi.hu, haagen-dazs.eu, Franchiseportál)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.