Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

A Häagen-Dazs márka franchise-hálózatként három évvel ezelőtt jelent meg hazánkban. Jelenleg egyetlen egységük működik az Aréna Plázában, viszont emellett számos hipermarketben találkozhatunk kihelyezett Häagen-Dazs hűtővel.

A Magyarországon elsőként megnyitott Häagen-Dazs fagylaltozó előkészítését és üzemeltetését a HD Partner Kft. végzi. Kobelrausch György, a cég ügyvezetőjének nyilatkozata szerint, napirenden van egy belvárosi egység megnyitása is, amely várhatóan a Váci utcában vagy a Vörösmarty téren nyílik majd.

A sikeres Häagen-Dazs világmárka történetének kezdete, a mintegy 90 évvel ezelőtti New Yorkba nyúlik vissza. Itt alapította meg 1921-ben Reuben Mattus, lengyel emigráns családja a ma már prémium kategóriás gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését. A fordulópont a hatvanas-hetvenes években következett be, amikor is a Häagen-Dazs fantázianevet felvéve, franchise-rendszerben láttak hozzá a márka elterjesztéséhez, kiemelve azokat az értékeket, melyek máig elengedhetetlenül összekapcsolódnak a Häagen-Dazs fagylalttal. A márka a 70-es évek elejére az amerikai piac vezetőjévé nőtte ki magát, és következő lépcsőként megnyílt előtte a nagyvilág kapuja: Távol-Kelettől egészen Európáig, amelynek köszönhetően napjainkban több mint 70 országban találkozhatunk a Häagen-Dazs fagylaltokkal.

(forrás: napi.hu, haagen-dazs.eu, Franchiseportál)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.