Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

A Häagen-Dazs márka franchise-hálózatként három évvel ezelőtt jelent meg hazánkban. Jelenleg egyetlen egységük működik az Aréna Plázában, viszont emellett számos hipermarketben találkozhatunk kihelyezett Häagen-Dazs hűtővel.

A Magyarországon elsőként megnyitott Häagen-Dazs fagylaltozó előkészítését és üzemeltetését a HD Partner Kft. végzi. Kobelrausch György, a cég ügyvezetőjének nyilatkozata szerint, napirenden van egy belvárosi egység megnyitása is, amely várhatóan a Váci utcában vagy a Vörösmarty téren nyílik majd.

A sikeres Häagen-Dazs világmárka történetének kezdete, a mintegy 90 évvel ezelőtti New Yorkba nyúlik vissza. Itt alapította meg 1921-ben Reuben Mattus, lengyel emigráns családja a ma már prémium kategóriás gyümölcsfagylalt gyártását és megkezdte a fagylalt kiskereskedelmi értékesítését. A fordulópont a hatvanas-hetvenes években következett be, amikor is a Häagen-Dazs fantázianevet felvéve, franchise-rendszerben láttak hozzá a márka elterjesztéséhez, kiemelve azokat az értékeket, melyek máig elengedhetetlenül összekapcsolódnak a Häagen-Dazs fagylalttal. A márka a 70-es évek elejére az amerikai piac vezetőjévé nőtte ki magát, és következő lépcsőként megnyílt előtte a nagyvilág kapuja: Távol-Kelettől egészen Európáig, amelynek köszönhetően napjainkban több mint 70 országban találkozhatunk a Häagen-Dazs fagylaltokkal.

(forrás: napi.hu, haagen-dazs.eu, Franchiseportál)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.