Hamis sör, vodka és whisky - az angoloknál is

Nagy mennyiségű, gyaníthatóan hamis alkoholt és dohányárut foglaltak le a közelmúltban a brit hatóságok. A szakértők az áruk potenciális veszélyességét hangsúlyozták.

Mintegy 19 ezer doboz sört, 430 liter vodkát és whiskyt, továbbá 35 ezer szál hamis cigarettát és nyolc kilogramm dohányt foglaltak le a brit hatóságok a napokban. A gyaníthatóan hamis italok és dohányáruk a Manchester környéki Salford városában kerültek elő. A szakértők szerint a termékek fogyasztása potenciális veszélyt jelentene, mivel azok ismeretlen körülmények között és nem ellenőrzött eljárással készültek.

A hatósági közlemény szerint a hamisítványokra egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként bukkantak rá. Az angliai hatósági szervek a futball-világbajnokság kezdete óta folytatnak fokozott ellenőrzéseket a helyi kocsmákban és szórakozóhelyeken, hogy az illegálisan forgalmazott alkoholos italokat kiszűrjék. A hatóságok szerint a mostani akcióval egy nagyobb körzeti elosztópontot sikerült felszámolniuk.

Becslések szerint a cigarettacsempészek évente kétmilliárd fontot vesznek el az adófizetőktől, míg az alkoholhamisítók legkevesebb 350 millió fontos kárt okoznak a brit államháztartásnak. A hatóságok szerint a nagy összegű profit, amire a hamisítók a feketepiacon szert tesznek, közvetlenül az alvilághoz kerül, amelyből egyéb bűnelkövetési formákat finanszíroznak. (Forrás: HENT, fogyasztok.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.