Harmincezer adag karácsonyi ételt készít a 7 Day Catering

Az ételek advent idején készülnek összesen 12 ezer kg pulykahús, 8 ezer kg répa és 15 ezer kg burgonya felhasználásával.

Mark Johnson, a 7 Day Catering értékesítési igazgatója így nyilatkozott: „a mennyiségeket nézve is ijesztő a feladat, hát még ha azt is hozzávesszük, hogy az Egyesült Királyság legkülönbözőbb részein dolgozó mintegy 1300 alkalmazottunknak mindig a legújabb trendeket kell követnie.” A 7 Day Catering az elvihető ételeket kínálatát is a karácsonyhoz igazítja: lesznek pulykaszeletek áfonyával és füstölt sonkás szendvics, valamint házi vagdalt húsos pite. A szezonális fogásokban benne vannak a hagyományos összetevők, de meg vannak bolondítva egy-egy kreatív ötlettel, hogy modernek és vonzóak legyenek. Ilyen megújult étel például a kolbász, hagymatállal és zsályával, vagy a gesztenye pirított zöldség-göngyöleggel. Johnson hozzátette: „Ünnep idején többet várnak el a fogyasztóink. A mi menünk túllép a hagyományos pulykás szendvicsen, igazi szívből jövő mulatság.” (www.costsectorcatering.co.uk)

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.