Hat recept Pesti Istvántól

Pesti István a tatai Platán Gourmet Étterem séfje, amely e héttől az ország első vidéki lokációjú Michelin-csillagos étterme, ráadásul rögtön két csillaggal büszkélkedhet.

Az Egy.hu oldalán korábban Pesti István több receptjét olvashattuk – ezekből gyűjtötték most össze kedvenceiket abból az alkalomból, hogy a tatai Platán séfje nyerte el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját.

Egy igazi séf a legegyszerűbb ételeket is úgy tudja elkészíteni, hogy abban minden tudása, szakértelme és praktikája megmutatkozik. Ez a käsespätzle is éppen erről tanúskodik!

 

KÄSESPÄTZLE PESTI ISTVÁN MÓDRA

Hozzávalók:

Spatzle:

  • 300 g liszt
  • 250 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája

Mártás:

  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 2-3 fej sült fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 200 g gorgonzola

Morzsa:

  • 2 cs zsemle
  • 100 g mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • petrezselyem
  • só, bors
  • snidling

  • A tálaláshoz ropogós sült hagyma

Elkészítés:

A morzsához a szikkadt zsemlét ledaráljuk a mandulával együtt, majd ízesítjük olívaolajjal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és snidlinggel.

A mártáshoz a tejet és tejszínt feltesszük főni, és a felére visszaforraljuk. Közben hozzáadjuk a sült fokhagymát. Amikor készen van, megsózzuk, majd hozzáadagoljuk a sajtot és a vajat. Ezt végezhetjük egy olyan robotgépben, ami melegíteni is tud, de egy sima turmixszal vagy botmixerrel is lehet krémesíteni. Ha elkészültünk, akkor szifonba rakjuk a sajtkrémet, a szifont pedig meleg vízbe állítjuk, hogy ne hűljön le.

A tészta hozzávalóit egy késes aprítóban vagy botmixerrel összedolgozzuk. Sós, forrásban lévő vízben főzzük ki. Ehhez egy adag tésztát beleteszünk a spätzle-nyomóba, belenyomjuk a vízbe, és két-három perc alatt készre főzzük. Közben felolvasztunk egy kis vajat, arra szedjük ki a tésztát.

Ezután a kifőtt tésztát tányérokba adagoljuk, majd a szifonból a szálak közé nyomjuk a habos sajtkrémet. A ropogós, pirított hagymával, és a mandulás morzsával szórjuk meg.  

Tovább a többi receptért >>

Forrás: Egy.hu


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.