Hat recept Pesti Istvántól

Pesti István a tatai Platán Gourmet Étterem séfje, amely e héttől az ország első vidéki lokációjú Michelin-csillagos étterme, ráadásul rögtön két csillaggal büszkélkedhet.

Az Egy.hu oldalán korábban Pesti István több receptjét olvashattuk – ezekből gyűjtötték most össze kedvenceiket abból az alkalomból, hogy a tatai Platán séfje nyerte el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját.

Egy igazi séf a legegyszerűbb ételeket is úgy tudja elkészíteni, hogy abban minden tudása, szakértelme és praktikája megmutatkozik. Ez a käsespätzle is éppen erről tanúskodik!

 

KÄSESPÄTZLE PESTI ISTVÁN MÓDRA

Hozzávalók:

Spatzle:

  • 300 g liszt
  • 250 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája

Mártás:

  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 2-3 fej sült fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 200 g gorgonzola

Morzsa:

  • 2 cs zsemle
  • 100 g mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • petrezselyem
  • só, bors
  • snidling

  • A tálaláshoz ropogós sült hagyma

Elkészítés:

A morzsához a szikkadt zsemlét ledaráljuk a mandulával együtt, majd ízesítjük olívaolajjal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és snidlinggel.

A mártáshoz a tejet és tejszínt feltesszük főni, és a felére visszaforraljuk. Közben hozzáadjuk a sült fokhagymát. Amikor készen van, megsózzuk, majd hozzáadagoljuk a sajtot és a vajat. Ezt végezhetjük egy olyan robotgépben, ami melegíteni is tud, de egy sima turmixszal vagy botmixerrel is lehet krémesíteni. Ha elkészültünk, akkor szifonba rakjuk a sajtkrémet, a szifont pedig meleg vízbe állítjuk, hogy ne hűljön le.

A tészta hozzávalóit egy késes aprítóban vagy botmixerrel összedolgozzuk. Sós, forrásban lévő vízben főzzük ki. Ehhez egy adag tésztát beleteszünk a spätzle-nyomóba, belenyomjuk a vízbe, és két-három perc alatt készre főzzük. Közben felolvasztunk egy kis vajat, arra szedjük ki a tésztát.

Ezután a kifőtt tésztát tányérokba adagoljuk, majd a szifonból a szálak közé nyomjuk a habos sajtkrémet. A ropogós, pirított hagymával, és a mandulás morzsával szórjuk meg.  

Tovább a többi receptért >>

Forrás: Egy.hu


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.