Az MTZrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága is képviseltette magát, így a látogatók a remek borok mellett, turisztikai információkat is kaphattak a helyszínre érkezéskor.
A borfesztivál egyedisége a középkori hangulatban és a vár különleges atmoszférájában rejlik, amelyet csak fokoznak a híres fellépők koncertjei. A rendezvényen fellépett többek között Feke Pál, Szekeres Adrien és Herczeg Flóra is, akik népes közönségnek adhattak koncertet. A 23 pincészet csak is a legkiválóbb Egri Csillagát és Bikavérét hozta el a fesztiválra, amelyek olyannyira népszerűek voltak, hogy sokan rögtön felkeresték az Észak-magyarországi régió standját, hogy megtudják, hol tudnak vásárolni a remek nedűkből.
A standon azonban nem csak helyi információkat kerestek, hanem túralehetőségeket, kisvasutazási és fürdőzési tippeket is kértek a régió informátoraitól. A fesztivál sikeréhez nem férhet kétség, sötétedés után szinte teljesen megtelt a püspöki palota előtti tér. A rendezvény eredményeként nem csak az egri borok ismertsége, hanem reméljük, hogy Eger és Észak-Magyarország, mint turisztikai desztináció népszerűsége is növekedhet.
Hatalmas tömeg és kiváló hangulat
Óriási érdeklődés mellett zajlott 2013. április 27-én a II. Egri Csillag Borfesztivál, melynek idén is az Egri Vár adott otthont. A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága is képviseltette magát, így a látogatók a remek borok mellett, turisztikai információkat is kaphattak a helyszínre érkezéskor.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.