Hazatért a világbajnok villányi bor

A Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkozott be a hazai közönség előtt a friss „világbajnok” Cassiopeia Merlot 2015. Az olimpia évében még az esemény után hónapokkal is óhatatlanul bevillannak a TV-ben látott felvételek, ahogy szurkolók hada várja a reptéren, hogy nyíljon az ajtó, megjelenjenek a frissensült bajnokok és kezdetét vehesse az ünneplés - írja testvérlapunk, a Store Insider.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Valami hasonlóra készültek 2021. szeptember 14-én Villányban, a Jammertal Borbirtok Látogatóközpontjában. A borászat Cassiopeia Merlot 2015 tételének első hivatalos hazai szereplésére került sor azután, hogy júliusban megszerezte a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenyén közel hét és félezer vörösbor közül kapta meg a legmagasabb pontszámot és vele a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitűntető címet – ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része.

A 2015-ös Cassiopeia Merlot szerencsés csillagzat alatt született. Ebben az évjáratban a körülmények (október közepéig pára- és csapadékmentes ősz) kifejezetten kedveztek a fajtának. A pincészet maximalizmusáról sokat elárul, hogy dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász mégis úgy döntöttek, amikor elkészül a bor, nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka ( Ultimate Selection ) , hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád ( Grand Selection ) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés azonban végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált. Az ilyen pozitív tapasztalatok miatt is ajánlja a birtok a nagy borainak bortrezorban, ideális körülmények között történő tárolását.

A tulajdonos kihangsúlyozta, a díj nemcsak számukra, de a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett.”

A díj természetesen a pincészetnek is visszaigazolás, hogy jó úton járnak. „Az élet bármely területén a sikerhez tehetség, az adott szakma anyanyelvi szintű ismerete, fantázia, és ami talán a legfontosabb, kitartás kell. Kitartás ahhoz, hogy végig vigyük azt, amiben hiszünk akkor is, ha az elismerés várat magára.”

A Jammertal Borbirtoknál az elismerés megérkezett, így most egy kicsit meg lehet állni, ünnepelni. Szeptember 14-én az ebéddel és pincebejárással egybekötött eseményen a „főszereplő” mellett bemutatkozott a Concours Mondial de Bruxelles-en idén szintén nagyarany- és aranyérmekkel díjazott Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is.

Azok pedig, akik – folytatva a sportos hasonlatot – otthon is szeretnék élvezni a világbajnok társaságát, már „ magnum „ palackos kiszerelésben is előjegyezhetik a 2015-ös Cassiopeia Merlot-t a Jammertal Borbirtok oldalán.

 

 

Forrás: Store insider


Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.