Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

A rendezvény a koncertek mellett a szakmai- és gasztronómiai programokról és a jótékonyságról is szól – közölték a szervezők kedden a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.

Varga-Bora Tímea elmondta, a fesztivál a Nemzeti Összetartozás Pálinkájának megszentelésével és palackozásával veszi kezdetét, pénteken házasítják az anyaországon belüli cseresznyepálinkákat a határon túli párlatokkal.

A fesztivál nyitánya a pálinka lovagrendek felvonulása is.

Kifejtette, számos szakmai programot, mesterkurzust, kóstolót és gasztronómiai programot is hirdetnek. Évek óta hagyomány, hogy Gazda és pálinka a konyhában elnevezéssel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vendégei a pálinkaházak képviselőivel közösen vesznek részt egy főzőshowban, az elkészült ételeket a látogatók megkóstolhatják.


Fotó: Gyulai Pálinkafesztivál

A Brillante-2025 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, valamint az Év Pálinkás Bonbonja verseny eredményhirdetése szombaton délután lesz.

Varga-Bora Tímea kiemelte, idén újdonságként elindítják az esti órákban Gyula és Békéscsaba között a Pálinka expresszt.

A rendezvényen jótékonysági akcióit is rendeznek: az Év pálinkás bonbonja eredményhirdetését követően egységáron meg lehet vásárolni a fődíjas, valamint az aranyérmes bonbonokat, a befolyt összeget egy 9 éves, békéscsabai, leukémiával küzdő kislány gyógykezelésére utalják át.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.